VOLEYBOL

FENERBAHÇE OPET KADIN VOLEYBOL TAKIMIMIZ DÜNYA ÜÇÜNCÜSÜ OLDU

19 Aralık 2021 Pazar 16:16

Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız, Türkiye’nin ev sahipliğinde ilk kez düzenlenen FIVB Dünya Kulüpler Şampiyonası’ndaki üçüncülük maçında Brezilya ekibi Minas Tenis Clube ile karşılaştı. Rakibi karşısında baştan sona üstün bir oyun ortaya koyan Sarı Melekler; 25-18, 25-7 ve 28-26’lık setler sonunda rakibini 3-0 mağlup etti ve Dünya Üçüncüsü oldu.

FIVB Dünya Kulüpler Şampiyonası’nda 2010 yılında şampiyonluğa uzanan Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız, 2012’nin ardından ikinci kez Dünya üçüncüsü oldu.

Müsabakanın ardından madalya ve plaket seremonisi düzenlendi. Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımıza madalyalarını Türkiye Voleybol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Bahar Mert takdim ederken; üçüncülük plaketini Kaptan Eda Erdem Dündar, Türkiye Voleybol Federasyonu Başkan Vekili Ahmet Göksu’nun elinden aldı. Arina Fedorovtseva şampiyonada en iyi smaçör olarak rüya takıma seçildi. Fedorovtseva’ya ödülünü TVF Denetim Kurulu Üyesi Umut Bağlık takdim etti.

Ankara Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmayı Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ ile Yönetim Kurulu Üyemiz Simla Türker Bayazıt da izledi.

Takımımız maça; Anna Lazareva, Mina Popovic, Arina Fedorovtseva, Eda Erdem Dündar, Buse Ünal, Meliha İsmailoğlu altısı ve libero Gizem Örge’yle başladı.

Maça Buse Ünal ve Arina Fedorovtseva’yla hızlı başlayan Fenerbahçemiz, 4 sayılık bir fark yakaladı (6-2). Çaprazda Eda Erdem Dündar’ın da skor katkısıyla üstünlüğünü koruyan Takımımız karşısında Cuttino ve Neriman Özsoy’la üst üste sayılar bulan Brezilya temsilcisi maça ortak oldu (11-11). Bu bölümde Buse Ünal’ın Ace’i, Anna Lazareva’nın da etkili performansıyla toparlanan Fenerbahçe Opet, 15-11’lik üstünlüğü yakaladı. Setin devamında Daroit ve Macris’le sete tutunmaya çalışan Minas’ın direncini Kaptan Eda Erdem Dündar ve Fedorovtseva’yla kıran Sarı Melekler, 25-18’le setin kazananı oldu.

İlk sette olduğu gibi ikinci sete de Buse Ünal’ın servis sayısı, Anna Lazareva’nın da blok sayılarıyla hızlı başlayan Takımımızda setin hemen başında skora katkı yapan isimlere Mina Popovic de eklendi ve skor 5-2’ye geldi. Tempolu oyunuyla rakibe nefes aldırmayan Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız, Eda Erdem Dündar’ın yıldızlaştığı sette farkı 8 sayıya çıkarttı ve teknik molaya 12-4 önde girdi. Mola dönüşünde Arina Fedorovtseva, Meliha İsmailoğlu, Eda Erdem Dündar ve Buse Ünal’la 9-0’lık bir seri yakalayan Fenerbahçemiz, skoru 21-4’e getirdi. Rakibin direncinin tam anlamıyla kırıldığı ve beraberinde hataların da arttığı seti farklı şekilde kazanan(25-7) Fenerbahçemiz, skoru 2-0’a getirdi. Seti 25-7 kazanan takımımız böylece turnuva tarihinin en farklı skorla biten setine imza atmış oldu.

İlk iki sete oranla üçüncü sete Neriman Özsoy ve Daroit’la oldukça etkili başlayan Minas Tenis Clube, teknik molaya da 8-12’lik skorla önde giren taraf oldu. Mola dönüşünde çaprazda Arina’yı çok iyi kullanan Kadın Voleybol Takımımız, 14-13 öne geçti. Son bölümü büyük bir çekişmeye ve heyecana sahne olan setin kazananı 28-26’lık skorla Fenerbahçemiz oldu.

Sarı Melekler, bu zaferle Dünya Üçüncüsü unvanının sahibi oldu.

MİNAS TENİS CLUBE – FENERBAHÇE OPET: 0-3
SALON: Ankara Spor Salonu
HAKEMLER: David Fernandez Fuentes (İspanya), Andrea Puecher (İtalya)
MİNAS TENİS CLUBE: Carneiro, Pri Daroit, Thaisa, Cuttino, Neriman, Gattaz, Leia (L) (Kudiess, Nascimento, Priscila, Luiza)
FENERBAHÇE OPET: Buse, Fedorovtseva, Popovic, Lazareva, Meliha, Eda, Gizem (L) (Dicle Nur, Tutku Burcu)
SETLER: 18-25, 7-25, 28-28
SÜRE: 1 saat 6 dakika (23′,16′,27′)

Karşılaşmanın istatistiklerine ulaşmak için tıklayınız.

Fotoğraflar: Burak Saltık

Basın Fotoğrafları