VOLEYBOL

Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız, CEV Şampiyonlar Ligi’ne galibiyetle başladı

25 Kasım 2021 Perşembe 21:23

Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız, CEV Şampiyonlar Ligi’ndeki ilk maçına çıktı. Sarı Melekler, ilk iki sette geriye düştüğü Rus temsilcisi Dinamo-Ak Bars Kazan karşısında harika bir geri dönüşe imza atarak rakibini 3-2 mağlup etti ve Şampiyonlar Ligi’ne galibiyetle başladı.

Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımızın yıldız ismi Arina Fedorovtseva ise karşılaşmanın MVP'si seçildi.

Burhan Felek Vestel Voleybol Salonu'nda oynanan mücadeleyi Genel Sekreterimiz Burak Çağlan Kızılhan, Yönetim Kurulu Üyemiz Simla Türker Bayazıt ve Takımımızın forma sponsoru Gossef firmasının kurucusu Gökçe Şefren Akdere de takip etti.

Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız karşılaşmaya; Anna Lazareva, Meliha İsmailoğlu, Eda Erdem Dündar, Mina Popovic, Naz Aydemir Akyol, Arina Fedorovtseva altısı ve libero Gizem Örge ile başladı.

Tatiana Kadochkina’nın servisiyle başlayan mücadelede ilk sayı da konuk takımın oldu. Devamında blokta Vera Vetrova’yla bir sayı daha bulan Rus temsilcisi 2-0’lık üstünlüğü yakaladı. Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımızın maçtaki ilk sayısıysa Arina Fedorovtseva’dan geldi (1-2). Samantha Bricio ve Samanta Fabris’le bir ritim yakalayan konuk takım, 2-11’lik üstünlüğü yakaladı. Bu bölümde üst üste aldığı sayılarla önemli bir geri dönüşün sinyalini veren Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız, skoru 7-14’e getirdi. Setin ilerleyen dakikalarında farkı 5’e indiren Takımımız karşısında özellikle blokta etkili olan Dinamo-Ak Bars Kazan, yeniden 7 sayılık üstünlüğü yakaladı (10-17). Setin son bölümünde özellikle 2 numarada Fabris’le üretken olan Kazan, 15-25’le setin kazananı oldu.

Karşılaşmanın ikinci seti karşılıklı sayılarla başladı (3-3). Setin hemen başında her iki takım da dengeli bir oyun sergilese de Kazan; Samanta Fabris ve Tatiana  Kadochkina’yla 8-12’yi yakaladı. Devamında Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız, kaptan Eda Erdem Dündar’la farkı 1 sayıya (12-13) indirdi. Rakip takım yakaladığı seriyle skoru 13-19’a getirse de Takımımız ortaya koyduğu dirençle sete tutunmayı başardı (22-24). Setin sonunu ise Rus temsilcisi Kazan belirledi (22-25).

Dengeli başlayan sette 5-3’lük üstünlüğü yakalayan Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız oldu. Çok iyi başladığımız üçüncü sette Arina Fedorovtseva’nın da skor katkısıyla 3 sayılık bir fark yakaladık (9-6). Buse Ünal’la ortadan geliştirdiğimiz hücumlardan da verim alan Fenerbahçemiz, 14-10’luk üstünlüğü yakaladı. Anna Lazareva ve Arina Fedorovtseva gibi hücumda yüksek yüzdeyle oynayan oyuncularımızın fark yarattığı sette skor 22-17’ye geldi. Setin tamamında özellikle bloklarda ve servislerde fark yaratan Takımımız, 25-17’yle seti kazanan taraf oldu.

Dördüncü sete Tatiana Kadochkina’yla iyi başlayan Dinamo-Ak Bars Kazan, 4-0’ı yakaladı. Bu skor karşısında mola alan takımımız, moladan sonraki bölümde ilk sayılarını buldu. Sette Samanta Fabris’le sayılar bulan konuk takım, skoru 4-9’a getirdi. Setin devamında Anna Lazareva, Buse Ünal ve Arina’nın serisiyle Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız maça ortak oldu (10-10). Çekişmeli geçen sette son bölüme 20-17’lik üstünlükle giren Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız, daha iyi oynadığı dördüncü seti 25-21 kazandı ve durumu 2-2’ye getirdi.

Final setine Mina Popovic ve Arina Fedorovtseva ikilisiyle harika başlayan Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız, setin hemen başında 4-0’ı buldu. Devamında Meliha İsmailoğlu’nun savunma, Anna Lazareva’nın da hücum performansıyla 8-3’ü bulan Takımımız, rakibin direncini kırmayı başardı ve seti 15-7; maçı da 3-2 kazanarak CEV Şampiyonlar Ligi'ne galibiyetle başladı.

Fotoğraflar: Burak Saltık

Basın Fotoğrafları