VOLEYBOL

Türk Hava Yolları 3-0 Fenerbahçe Opet

23 Ekim 2021 Cumartesi 17:16

Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız, Misli.com Sultanlar Ligi 5. hafta mücadelesinde Türk Hava Yolları’na konuk oldu. Takımımız, Burhan Felek Vestel Voleybol Salonu’nda oynanan mücadeleden 26-24, 25-21 ve 25-23’lük setler sonunda 3-0 mağlup ayrıldı.

Kadın Voleybol Takımımız ligin 6. haftasında 30 Ekim Cumartesi günü saat 18.00'da Galatasaray HDI Sigorta'yı konuk edecek.

Yönetim Kurulu Üyemiz Simla Türker Bayazıt da karşılaşmayı tribünden takip etti.

Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız mücadeleye Anna Lazareva, Meliha İsmailoğlu, Arina Fedorovtseva, Buse Ünal, Eda Erdem Dündar, Mina Popovic altısı ve libero Gizem Örge’yle başladı. 

Aslı Kalaç ve Arina Fedorovtseva’nın karşılıklı sayılarıyla başlayan mücadelede her iki takım da skorer isimlerinden önemli katkılar aldı. Nicole Lauren Carlini ve Maddison’la üretken olan ev sahibi takım Türk Hava Yolları’na; Lazereva ve Arina Fedorovtseva ile geçit vermeyen Sarı Melekler farkı 4 sayıya çıkardı (8-12). Devamında Bahar Toksoy Guidetti ve Maddison’la önemli bir seri yakalayan ev sahibi skoru 13-14’e getirdi. Eda Erdem Dündar ve Arina’yla rakibin farkı eritmesine izin vermeyen Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız, sette son bölüme 18-20 önde girdi. Son bölümde oyunun içinde kalan ve önemli bir reaksiyon veren Türk Hava Yolları, Kiera Van RYK’la maça ortak oldu (23-23). Çekişmeli ve dengeli geçen ilk setin kazananı ise 26-24’le ev sahibi takım oldu.

İkinci sete Maddison ve Bahar Toksoy Guidetti’nin 3-0’lık serisiyle oldukça üretken başlayan Türk Hava Yolları karşısında skor 5-2’ye geldi. Rakibin servis hatalarının dikkat çektiği setin hemen başında Fenerbahçemiz Meliha İsmailoğlu’nun da katkısıyla 5-5’i yakaladı. Devamında 3-0’lık bir seriyle skoru 7-9’a getiren Sarı Melekler, kaptan Eda Erdem Dündar ve Lazareva’nın üstün oyunuyla farkı korudu (9-11). Arina Fedorovtseva ile Maddison ve Kiera Van RYK’ın sayılarıyla oldukça hareketli geçen ikinci sette son bölümü iyi oynayan ev sahibi Türk Hava Yolları, seti 25-21 kazandı ve skoru 2-0’a getirdi.

Buse Ünal ve Mina Popovic’le üçüncü sete hızlı başlayan Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız karşısında ev sahibi takım 2-2’yi yakaladı. Kiera Van RYK ve Nicole Lauren Carlini’yle rüzgarı arkasına alan THY, Bahar Toksoy Guidetti’nin Ace’leriyle skoru 12-8’e getirdi. Bu bölümde Fedorovtseva ve Mina Popovic’le üst üste sayılar bulan Fenerbahçemiz, farkı 1 sayıya indirdi (13-12). Setin devamında Maddison ve Van RYK’la 20-15’i yakalayan Türk Hava Yolları’na; Lazareva, Meliha Fedorovtseva ile cevap veren Sarı Melekler maça orta oldu (22-22). Son bölüm ise büyük bir çekişmeye sahne oldu ve seti 25-23; maçı da 3-0 kazanan Türk Hava Yolları oldu.

Karşılaşmanın istatistikleri için tıklayınız.

Fotoğraflar: Burak Saltık

Basın Fotoğrafları