VOLEYBOL

Eda Erdem Dündar: Bu maça çok motiveydik

23 Ocak 2021 Cumartesi 17:25

Misli.com Sultanlar Ligi 25. hafta maçında Galatasaray HDI Sigorta’yı 3-0’la geçen Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımızda kaptan Eda Erdem Dündar, galibiyeti değerlendirdi.

Maçın ardından yayıncı kuruluşa konuşan kaptan Eda Erdem Dündar, “Setlere geride başladık ama derbi maçlarının havası çok farklı oluyor. Biz bu maça çok motiveydik. Maç öncesinde de güzel hazırlanmıştık. Manşetlerde de Kelsey’i kullanmamızın defansta çok yardımı oldu. Sahada olan herkes elinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştı. Galatasaray’ı da tebrik ederim, çok iyi bir takım kurdular. 3-0 kazandığımız için mutluyuz. Ligin sonlarına doğru geliyoruz. Önümüzdeki hafta da ciddi bir dönemece gireceğiz. O yüzden net skorlarla gitmemiz bizim için çok önemliydi. Tüm takım arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Ekranları başında izleyen herkese teşekkür ederim. Bunun yanında öncelikle Başkanımız Ali Koç’a ve Yönetim Kurulu Üyelerimize çok teşekkür ediyorum bizleri bu maçta yalnız bırakmadıkları için.” dedi.

Sakatlık sürecine ilişkin de konuşan Eda Erdem Dündar,  “Sakatlığımdan dolayı 9 gün ara vermek zorunda kaldım. Benim için biraz zorlu birkaç gün oldu ama şimdi geri döndüm ve sahada zorlanmadım desem yalan olur. Zaman zaman özellikle de rallilerde nefes nefese kaldığım anlar oldu ama elimden geldiğince takıma katkı sağlamaya çalıştım. Umarım bundan sonra da hiç kimse sakatlanmaz ve sezonu güzel bir şekilde devam ettirebiliriz.” ifadelerini kullandı.

Takımımızın, özellikle de bloklarda rakibine kurduğu üstünlüğü değerlendiren Kaptan, “Taktiksel anlamda çok iyi çalıştık. Rakibin hücum oyuncuları topu hangi açıda, nereye vuruyor bunları bilerek oyuna çıktık. Maçta dikkat ederseniz blok sayısından ziyade çok fazla top sekti, defanstan çıktı, bize döndü. Biz zaten blok gücü yüksek bir takımız. Bu tarz maçlarda da bunu göstermeye çalışıyoruz. Bugün bloklarımız işe yaradı. Ben de buna yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. Geriye düştüğümüz dönemlerde bloklarla arayı kapatmak ve öne geçmek tabii ki de bizleri motive ediyor. Çünkü blok sayısı kolay kazanılan bir şey değil. Takım arkadaşlarımı da kutluyorum; Branki olsun, Busa olsun, onlar da güzel işler yaptılar. İyi gidiyoruz,  umarım bu blok sayılarımızı devam ettirebiliriz.” diyerek sözlerini noktaladı.