VOLEYBOL

Fenerbahçe Opet, CEV Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek finale yükseldi

18 Şubat 2020 Salı 21:16

Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız, CEV Kadınlar Şampiyonlar Ligi A Grubu 6. ve son hafta maçında Finlandiya temsilcisi LP Salo’yu konuk etti. Sarı Melekler, baştan sona üstün oynadığı maçı 3-0 kazandı ve adını CEV Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale yazdırdı. Mücadelenin setleri 25-17, 25-12, 25-14 tamamlandı.
 
Sarı Melekler A Grubunu 14 puanla ikinci sırada tamamladı. Eczacıbaşı VitrA’nın 15  puanla ilk sırada yer aldığı grubta Budowlani Lodz 7 puanla üçüncü, LP Salo da 0 puanla sonuncu oldu.
 
Burhan Felek Voleybol Salonu’nda oynanan maçı Yönetim Kurulu Üyelerimiz Simla Türker Bayazıt, Turhan Şahin ve İlker Dinçay ile 1954 yılında Fenerbahçemizin Voleybol ve Basketbol Takımlarının kurulmasına öncülük eden Ayten Salih ve takım arkadaşları İnci Önen Bayburtluoğlu, Seta Yağcıoğlu da tribünden takip etti.
 
Öte yandan 1992 yılında Barselona Olimpiyat Oyunları’nda ülkemizi Judo dalında temsil etmiş ve kazandığı bronz madalya ile Olimpiyat Oyunları tarihimizde Türkiye’ye madalya kazandıran ilk kadın sporcu unvanını elde eden Hülya Şenyurt ile 2019 Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali ve Lausanne 2020 Kış Gençlik Olimpiyat Oyunları’na katılma başarıları göstermiş milli biatlon Mine Kılıç da mücadeleyi tribünden izleyerek Fenerbahçe Opet’e destek verdi.

Karşılaşmanın MVP'si seçilen Melissa Vargas'a ise ödülünü, tarihe iz bırakan kadın sporcularımız Ayten Salih, İnci Önen Bayburtluoğlu ve Seta Yağcıoğlu takdim etti.
 
Fenerbahçe Opet maça; Fatma Yıldırım, Naz Aydemir Akyol, Beliz Başkır, Melissa Vargas, Bahar Toksoy Guidetti, Kelsey Robinson altısı ve libero Aylin Sarıoğlu ile başladı.
 
Karşılıklı sayılarla başlayan ilk sette iyi savunma yapan Takımımız, Vargas, Kelsey ve Bahar’ın iyi hücumlarıyla farkı 4 sayıya yükseltti: 18-14. Bu bölümün ardından oyunun kontrolünü eline geçiren Sarı Melekler, seti 25-17 kazandı.
 
İkinci sete çok iyi başlayan Fenerbahçe Opet, hücumda arka arkaya bulduğu sayılarla farkı açarken savunmada da rakibine kolay sayı şansı tanımadı ve seti 13 sayı farkla 25-12 önde tamamladı.
 
Etkili oyununu son sete de taşıyan Sarı Melekler, rahat oynadığı üçüncü seti de 25-14 önde tamamlayarak maçı 3-0 kazandı ve CEV Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek finale yükseldi.

Fotoğraflar: Ahmet Hopyar

Basın Fotoğrafları