VOLEYBOL

Fenerbahçe Opet 3-0 Galatasaray HDI Sigorta

17 Ekim 2020 Cumartesi 21:32

Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız,  Misli.com Sultanlar Ligi’nde 10. hafta karşılaşmasında Galatasaray HDI Sigorta’yı konuk etti. Sarı Melekler setlerini 26-24, 25-16, 25-21 önde tamamladığı maçı 3-0 kazandı ve ligdeki 8. galibiyetine imza attı.

Kaptanımız Eda Erdem Dündar ile Kübalı smaçörümüz Melissa Vargas kaydettikleri 15’er sayıyla takımın skoreri olurken; Sırp smaçörümüz Bianka Busa da 13 sayıyla galibiyete önemli katkı sağladı.
 
Burhan Felek Vestel Voleybol Salonu’nda oynanan karşılaşmayı Başkan Yardımcımız Burhan Karaçam, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Simla Türker Bayazıt, İlker Dinçay ve Metin Sipahioğlu ile 75 yıllık Yüksek Divan Kurulu Üyemiz 95 yaşındaki Turan Demirel de izledi.
 
Zoran Terzic yönetimindeki Fenerbahçe Opet, Galatasaray HDI Sigorta karşısında maça; Dicle Nur Babat, Melissa Vargas, Bianka Busa, Brankica Mihajlovic, Eda Erdem Dündar, Naz Aydemir Akyol altısı ve libero Melis Yılmaz’la başladı.
 
Karşılıklı 2 sayılık seriyle başlayan mücadelede Sarı Melekler 7-11 geri düşünce Başantrenörümüz Zoran Terzic’ten mola geldi. Moladan Vargas’ın ve Dicle’nin bloklarıyla dönen Fenerbahçe Opet, teknik molaya 9-12 geride girdi.  Mola dönüşü karşılıklı sayıların ardından fark 1’e inince bu kez konuk ekipten mola geldi: 14-15. Bu molanın ardından basit hataların önüne geçemeyen Takımımız, 4 sayı geri düşünce Zoran Terzic ikinci molasını aldı: 14-18. Mücadelenin devamında Dicle’nin hücum ve blok sayılarının ardından Vargas’ın hücumlarıyla skor farkını 2 sayıya indiren Fenerbahçe Opet rakibine bir kez daha mola aldırdı: 19-21. 22-22 ‘de skoru eşitleyen Sarı Melekler, Vargas’ın hücumlarının ardından Eda ve Mihajlovic’in bloklarıyla da seti 26-24 kazandı.
 
İkinci sete hücumda iyi başlayan Fenerbahçe Opet, Dicle, Busa, Naz ve Vargas’ın sayılarıyla skoru 10-6’ya getirdi ve rakibine mola aldırdı. Teknik molayı da 12-8 önde geçen Sarı Melekler, hücumda Busa’nın önderliğinde, savunmada ise Eda’nın geçilmez bloklarıyla seti 9 sayı farkla 25-16 kazandı.
 
Konuk ekibin sayısıyla başlayan üçüncü sette 2-3’ün ardından Eda, Busa ve Naz’la skoru 6-3 yapan Fenerbahçe Opet, rakibine mola aldırdı. Mola sonrası konuk ekibin 2-4’lük serisiyle skorun dengelendiği mücadelede teknik molaya ise 12-10 Sarı Meleklerin üstünlüğüyle gidildi. Mücadelenin devamında 18-18 eşitliğin ardından skor avantajını tekrar eline geçiren Fenerbahçemiz; seti 25-21, maçı da 3-0 kazandı.

Karşılaşmanın istatistikleri için tıklayınız.

Fotoğraflar: Burak Saltık

Basın Fotoğrafları