VOLEYBOL

Fenerbahçe Opet 0-3 Imoco Volley Conegliano

09 Nisan 2019 Salı 20:30

Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız, CEV Şampiyonlar Ligi yarı final rövanş maçında Imoco Volley Conegliano’yu konuk etti. İtalya’da oynanan ilk maçı 3-0 kaybeden Fenerbahçe Opet, bu maçtan da 18-25, 22-25, 26-28’lik setler sonucu 3-0 mağlup ayrıldı ve Avrupa’ya bu turda veda etti.

Burhan Felek Voleybol Salonu’nda oynanan karşılaşmayı Genel Sekreterimiz Sevil Zeynep Becan ile Yönetim Kurulu Üyelerimiz Mustafa Kemal Danabaş, Simla Türker Bayazıt ve İlker Dinçay da izledi.

Takımımız maça; Ana Antonijevic, Dicle Nur Babat, Melissa Vargas, Samantha Bricio, Eda Erdem Dündar, Dobriana Rabadzhieva altısı ve libero Merve Dalbeler ile başladı.

Zorlu mücadelede ilk set karşılıklı sayılarla başladı. Uzun rallilere sahne olan ilk sette 4-4 eşitliğin ardından ekibimiz, 4 sayı geri düşünce Başantrenörümüz Zoran Terzic’ten mola geldi: 8-12. Mola dönüşü 5 sayıya yükselen farkı Rabadzhieva’nın servis turunda 2 sayıya indiren Fenerbahçe Opet, bu kez rakibine mola aldırdı: 14-16.  Bu molanın ardından konuk ekip 2 sayılık seri yakalayınca koç Zoran Terzic ikinci kez molaya gitti: 14-18. Mücadelenin devamında fark erimedi ve set 18-25 konuk ekibin üstünlüğüyle tamamlandı.

Fenerbahçe Opet ikinci sete kaptan Eda Erdem Dündar ve Melissa Vargas’ın sayılarıyla başladı. Sylla’nın sayısına Bricio, Vargas ve Dicle ile yanıt veren ekibimiz, farkı da 4 sayıya yükseltti: 5-1. İtalyan ekibinin Wolosz’un servis turunda yakaladığı 3 sayılık serisini Bricio ile kıran Fenerbahçe Opet,  karşılıklı sayıların ardından skor 11-12 olunca koç Zoran Terzic’ten mola geldi. Takımımız, mola dönüşü rakip blokları geçmekte zorlanınca skor 11-18’e kadar geldi. Rabadzhieva’nın servis turunda fark 2 sayıya kadar inince İtalyan ekibinden mola geldi: 21-23. Mola dönüşü Vargas’la farkı 1 sayıya indiren ekibimiz, skoru eşitleyemedi ve seti 22-25 kaybetti.

Üçüncü sette skor 7-7’de eşitlendi. Karşılıklı serilerle süren bu sette skor avantajı sürekli el değiştirdi ve setin sonunda kazanan taraf 26-28 ile İtalyan ekibi Imoco Volley Conegliano oldu. Bu sonucun ardından maçı 3-0 kazanan konuk ekip CEV Şampiyonlar Ligi’nde finale yükseldi.

Fotoğraflar: Ahmet Hopyar

Haberin diğer fotoğrafları

/

Basın Fotoğrafları