SÖZDE ŞİKE DAVASI

Kulüp Avukatımız Naim Karakaya, Kumpas Davası'ndaki kararları değerlendirdi

04 Haziran 2021 Cuma 13:48

Fenerbahçemize kumpas kuranların yargılandığı davada sanıklar ağır cezalar aldı. Kulüp Avukatımız Naim Karakaya da verilen kararları ve hukuki süreci anlattı.
 
Naim Karakaya, “3 Temmuz 2011’de başlanan hukuka aykırı operasyon bugün tam 10 yıl sonra hukuk önünde sonuçlanmıştır. 3 Temmuz’da yapılanın hukuka aykırı bir operasyon olduğu, hukuk dışı odaklarca planlandığı ve uygulandığı, aslında bu operasyonu gerçekleştiren kişilerin girdiği üniformaların, cübbelerin aslında paravan olduğu, tamamen hukuk dışı odaklar tarafından yönlendirildiği, yönetildiği ve 3 Temmuz sürecine dahil olan tüm Fenerbahçe yönetici ve camiasının masum olduğu net olarak ispatlanmıştır.
 
Bugün burada mahkeme örgüt üyeliğinden, örgüte yardım etmekten sanıkların önemli bir kısmına ceza vermiştir, iftiradan ceza vermiştir. İftiradan verilen ceza bu açıdan o dönemdeki kişilerin 3 Temmuz sürecini mağdurlarının masum olduklarının yargı eliyle tespitidir. Resmi belgede sahtecilik ve haberleşmenin gizliliğini ihlal suçlarından da verilen mahkumiyet kararları da mevcuttur. Bunlar bu sürecin tamamen suç unsuru olduğunun çok açık bir tespitidir.
 
3 Temmuz süreci şu anda Yargıtay Savcılığı’ndan geçmiş, Yargıtay’daki dairenin önündedir. Biz bugün verilen kararlar doğrultusunda Yargıtay’daki 3 Temmuz dosyasının da en kısa zamanda bitirilmesi ve orada yargılanan kişilerin masumiyetinin tescillenmesini bekliyoruz.
 
Bugünleri hiç yaşamamayı arzu ederdik. Ama maalesef bunlar yaşandı. Hukuksuzluğun en kötüsü kamu gücü eliyle yapılandır. Yani kolluk eliyle, polis eliyle hakim, savcı eliyle yapılan her zaman çok daha tehlikeli olmuştur. Çünkü o kamu gücünü kişisel ya da örgütsel bir amaçla da kullanmıştır. Bu yönüyle bugün çıkan kararın bir daha böyle bir hukuka aykırılığı, bir daha böyle karanlık odaklarda planlanmış bir planın hayata geçirilmesi işleme konması için kamu gücünün adeta paravan olarak kullanmasını aklından geçirenlere bir ders olmasını talep ediyoruz, inanıyoruz.
 
Bundan sonra karar kısmında istinafa başvuracağımız kısımlar olacak. İstinaf edeceğimiz kısımlar olacak. Bunun sonucunu bekleyeceğiz. 5 yıl üzeri olanlar için istinaftan sonra Yargıtay temyiz aşaması olacak. Bu dosya bu şekilde yürürken 3 Temmuz dosyasının kısa zamanda verilen beraat kararının Yargıtay’ın savcılığından da geçen beraat kararının onanmasını bekliyoruz.”

Basın Fotoğrafları