KULÜP

Eski Başkanlarımızdan Metin Aşık kabri başında anıldı

28 Mayıs 2022 Cumartesi 12:31

Kulübümüzün eski başkanlarından, camiamızın değerli isimlerinden Metin Aşık, aramızdan ayrılışının 3. yılında kabri başında düzenlenen törenle anıldı.
 
Karacaahmet Mezarlığı’nda düzenlenen anma törenine; Aşık ailesi fertlerinin yanı sıra Genel Sekreterimiz Burak Çağlan Kızılhan ve sevenleri katıldı.
 
Genel Sekreterimiz Burak Çağlan Kızılhan ile Metin Aşık’ın oğlu Murat Aşık, Fenerbahçe Televizyonu’na kısa bir açıklama yaptı.
 
Genel Sekreterimiz Burak Çağlan Kızılhan, “Dün gibiydi. 3 sene çok çabuk geçti. Kabri başında ailesi ve sevenleriyle birlikte dualar ettik ve başkanımızı andık. Tekrar camiamızın başı sağ olsun.” dedi.
 
Murat Aşık ise, “Acı geçmiyor. Belki biraz soğuyor. Hep yanımızdaymış gibi. Öğrettiklerini hala hayatta uygulamaya çalışıyorum. Hatırlanması da güzel. Özellikle Başkanımız çok yanımızda oldu. Vefat ettiği zaman yapılanlar ömür boyu unutmayacağımız şeylerdi. Sağ olsun kulübümüz her ölüm yıl dönümünde hatırlıyor, onlardan da Allah razı olsun. Demek ki güzel bir iz bırakmış hem hayatta hem de Fenerbahçe’de. Öyle bir babanın evladı olmak da bizim için gurur.” diye konuştu.
 
Törende, Metin Aşık’ın kabri başında Kur'an-ı Kerim okundu ve dualar edildi.
 
Metin Aşık
 
27 Eylül 1947 İstanbul doğumlu olan Metin Aşık, 6 Mart 1988 yılında seçilen yönetim kurulunda futbol şube sorumlusu olarak görev aldı. Bu 1988-1989 sezonu başında güzel bir uyum yakalayan takım Todor Veselinoviç’in teknik direktörlüğünde o sezon 103 golle rekor kırarak şampiyon oldu.
 
10 Eylül 1989’da yapılan olağanüstü genel kurulda bu kez Metin Aşık başkanlığa aday oldu. Bu genel kurulda ilk kez başkan olan Metin Aşık, bu görevi 1993 yılına dek sürdürdü.
 
Metin Aşık’ın başkanlığı döneminde futbol takımımız 1990’da Ankara’da Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı Beşiktaş’ı 3-2 yenerek kazandı. Erkek basketbol takımımız 1990-1991’de finalde Tofaş’ı geçerek deplasmanlı ligde ilk kez şampiyon oldu.

Fotoğraflar: Ahmet Hopyar

Basın Fotoğrafları