KULÜP

Başkanımız Ali Y. Koç: Ülkemizi ilgilendiren her konuda olduğu gibi Cumhuriyetin 100. yılında da en önde olacağız, Cumhuriyet’in Feneri olacağız

30 Ekim 2022 Pazar 00:36

Başkanımız Ali Y. Koç, Yönetim Kurulu Üyelerimiz, sporcularımız, üyelerimiz ve taraftarlarımızın katılımıyla gerçekleşen tarihi Fener Alayı yürüyüşümüzün sonunda taraftarlarımıza seslendi. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı kutlayan Başkanımız Ali Y. Koç, camiamıza ve taraftarlarımıza da önemli mesajlar verdi. Başkanımızın konuşmasından derlediklerimi şöyle:

Tüm özel günlerin arasındaki en güzel gün, bugün
 
“Türkiye’nin en çok şampiyon olan takımının taraftarları… Mabedimizin önünde, Kadıköyümüzde bugün Fener Alayı yürüyüşümüzde yanımızda olan, Cumhuriyet sevgisi kalbinde hiç sönmeyecek bir ateş olarak yanan herkese şahsım, Yönetim Kurulum ve tüm camiamız adına teşekkür ediyorum. Sağ olun, var olun.
 
Bugün, çok özel bir gün. Tüm özel günlerin arasındaki en güzel gün. Bağımsızlığın, özgürlüğün, aklın, bilimin ve çağdaşlığın 99.yılı… Cumhuriyetimizin 99. yılı kutlu olsun.
 
Yokluk, yoksulluk ve imkansızlık içinde kazandıkları zaferler ile bize bu güzel vatanı ve bağımsızlığımızı veren, bu gurur ve coşkuyu yaşamamıza vesile olan, çağdaş medeniyetin tüm imkânlarından yararlanmamızı sağlayan, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman silah arkadaşlarını, bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi, özlemle, minnetle, şükranla her Cumhuriyet Bayramında olduğu gibi, her özel günümüzde olduğu gibi anıyoruz.

Fener Alayımız, Cumhuriyetimizin 100. yılını karşılarken 1 yıl boyunca atacağımız adımların ilkidir
 
Biz, Fenerbahçe Spor Kulübü olarak Cumhuriyetimizin 99. yılını kutlarken, 100. yılın heyecanını yaşamaya başladık. Ülkemizi ilgilendiren her konuda olduğu gibi Cumhuriyetin 100.yılında da en önde olacağız, Cumhuriyet’in Feneri olacağız. Fener Alayımız, Cumhuriyetimizin 100. yılını karşılarken 1 yıl boyunca atacağımız adımların ilkidir.
 
Bu yürüyüş ve bu gece yaktığımız bu ateş aslında kalplerimizde yanan Cumhuriyet ateşinin yansımasıdır. İçimizdeki Cumhuriyet ateşi her daim var olsun. Her zaman söylediğimiz gibi, ‘Atamızın hangi takımı tuttuğundan daha çok hangi takımın onun yolundan yürüdüğüdür.

Fenerbahçe Spor Kulübü, Atasının izinden gitmeye, Cumhuriyetimizin yılmaz, yorulmaz bekçileri olmaya devam edecektir
 
Bizler, bu vatan uğruna verilen mücadeleyi hisseden, kara kışta vatana siper olanları unutmayan, kadınıyla erkeğiyle günlerce uyumadan cephede savaşanları kalplerimizden çıkarmayan, Atamızın emanetine sahip çıkan, hiçbir zaman ilkelerinden şaşmayanlar olarak, ilelebet göğsümüzde yanacak ateş olan Cumhuriyet’in Feneri ile bu vatana layık olmak için çalışıyoruz ve yaşıyoruz.
 
Yoklukta, zorlukta, gözyaşlarıyla, fedakarlıklarla, imkansızlıklar içinde kazanılmış bu toprakların kıymetini bilenler olarak her zaman olduğu gibi ülkemizin emrindeyiz, olmaya da devam edeceğiz. Bugün bu kalabalık, hepimizin gözlerinde yanan o ateş bunun en güzel göstergesidir.
 
Buradaki tüm dostlar ve arkadaşlarla beraber güzel vatanımızın ve dünyanın dört bir yanındaki Fenerbahçelilerle beraber bir söz vermek istiyoruz:
 
Fenerbahçe Spor Kulübü, tüm camiasıyla, sporcularıyla, çalışanlarıyla, her bireyi ile ilelebet Atasının izinden gitmeye, Cumhuriyetimizin yılmaz, yorulmaz bekçileri olmaya devam edecektir. Değil 100 yıl, 100’lerce yıl geçse de, sarı lacivert kalpler ay yıldızımızın gölgesinde olmaya, bu kulüp ülkesinin emrinde olmaya devam edecektir. Kalplerimizde yanan Cumhuriyet ateşi ise hiç sönmeyecektir.

Fabrika ayarlarına dönmenin zamanı gelmiştir. Cumhuriyetimizin 100.yılında, bugüne dek Türkiye’nin en çok şampiyon olan kulübü olarak, Olimpiyatlara en fazla sporcu göndermiş kulüp olarak, tüm branşlarda ülkemizin bayrağını başarıyla dalgalandırmış bir spor kulübü olarak, başarıların, şampiyonlukların adını Fenerbahçemizin renkleriyle yazmak istiyoruz.
 
Sevgili Fenerbahçeliler, omuzlarımızda taşıdığımız Fenerbahçe mirası çok büyük. Cumhuriyetimizin 100. yılında da kulüp, yönetim, sporcu, personel, taraftar… Hepimiz bu yükü taşımaktayız ve Cumhuriyetimizin 100.yılında, bugüne dek Türkiye’nin en çok şampiyon olan kulübü olarak, Olimpiyatlara en fazla sporcu göndermiş kulüp olarak, tüm branşlarda ülkemizin bayrağını başarıyla dalgalandırmış bir spor kulübü olarak, başarıların, şampiyonlukların adını Fenerbahçemizin renkleriyle yazmak istiyoruz.

Bu kupa gelecek kupaların habercisi. Kızlarımıza teşekkür ediyoruz
 
Artık fabrika ayarlarına dönmemizin zamanı gelmiştir. 99. yılın son gününde yani Cumhuriyet Bayramımızda Kadın Voleybol Takımımız Fenerbahçe Opet müthiş bir zafer kazanarak şampiyonluk fitilini ateşlemiştir. Yorgunluklarını atmadan buraya geldiler, sizlerin önünde de kupayı kaldıracaklar. Kızlarımıza teşekkür ediyoruz çünkü bu kupa dünyanın en iyi takımına ya da en iyi iki takımından birine karşı alınmıştır. Tereddütsüz 3-0’la tertemiz bir şampiyonluk alınmıştır ve bu kupa gelecek kupaların habercisidir.
 
Sevgili kaptan Eda. Sana , hocamıza, takım arkadaşlarına, bütün teknik ekibe, Pelinimize, Simla’ya yolumuz açık, şansımız bol olsun… Allah sizden razı olsun. Helal olsun size. Bir kupa aldık diye sakın havaya girmeyin, daha yapacak çok işimiz var ve bundan sonra söyleyeceklerimi dikkatle dinleyin çünkü bu hedeflere ulaşacaksak her birinize sorumluluk düşüyor.
 
Kısacası tüm takımlarımıza, sporcularımıza, teknik ekiplerimize bu uzun yolda başarılar diliyorum. Hedeflerimiz doğrultusunda Allah yar ve yardımcımız olsun.
 
Bugün burada olan bu kalabalık gösteriyor ki Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılında şampiyonluklar en çok da bize çok yakışacaktır.

Asıl büyük sorumluluk taraftarlarımızın. Her maç, her karşılaşma ve her zorlu yolda, her tökezlemede formamızı taşıyan sporcularımızın yanında olun
 

Şimdi sözlerim taraftarlarımıza. Taraftarlarımıza sesleniyorum: Az önce hepimizin sorumluluğu büyük demiştim. Sporcularımız bu bilinçle, sorumlulukla mücadele edeceklerinden hiçbir şüpheniz olmasın. Keza ben ve arkadaşlarımdan da hiçbir şüpheniz olmasın. Asıl büyük sorumluluk sizindir, taraftarlarımızındır. Her maç, her karşılaşma ve her zorlu yolda, her tökezlemede formamızı taşıyan sporcularımızın yanında olun. Onların yorulduğu yerde, düştüğü yerde en büyük güç siz olacaksınız çünkü bunu sadece siz yapabilirsiniz. Onları düştüğü yerde ayağa kaldıracak olan sizin sevgi ve desteğiniz olacaktır. Bunu siz benden daha iyi biliyorsunuz. Unuttuk bunu son dönemlerde, hatırlayalım. Özellikle sosyal medyada yuvalanmış yapılardan, gerek içimizde başarısızlığımızı isteyenlerden ama daha da önemlisi dışarıdan bizi karıştırmaya çalışanlardan koruyun sporcularımızı. Ümraniyespor maçından sonra söylediğim sözleri lütfen ama lütfen aklınızdan çıkarmayın.
En büyük rakibimiz kendi camiamız olmayalım, en büyük desteğimiz kendi camiamız olalım. Görüyorsunuz kafayı bir kaldırdık, işler bir yolunda gitmeye başladı, bizle uğraşanlar, olmayan şeylerle saldıranlar, gazeteci kimliği altında mesleki ilkelerini unutup sanki bir takımın medya çalışanları gibi beni hedef alanları, iftira atanları unutmayın, onlara yer bırakmayın.

Eğer siz bu sezon Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılında bu bilinçle hareket eder, yanımızda olursanız, ne sporcularımız yorulur, ne biz vazgeçeriz, ne de her şeyden önemlisi kimse bize zerre kadar zarar veremez.
 
Şimdi, tüm branşlarımızın, akademimizin sporcularıyla, Cumhuriyet’in izindeki Fenerbahçe’nin, Cumhuriyet’in 100. yılına dek yanacak fenerini yakacağız.
 
Bayramımız kutlu olsun. Cumhuriyetimiz ilelebet payidar olsun!
 
Yaşasın Laik Türkiye Cumhuriyeti!”

Basın Fotoğrafları