KULÜP

Zaman Sponsorumuz Getir, Kadın Basketbol Takımımızın da ‘Şort Sponsoru’ oldu

17 Ağustos 2021 Salı 17:21

Fenerbahçemiz ile 1,5 yıldır sürdürdüğü ‘Zaman Sponsorluğu’ anlaşmasını 2021-2022 sezonunda da devam ettiren Getir, geçen sezon Türkiye Kadınlar Basketbol Süper Ligi’ni namağlup şampiyon tamamlayan Kadın Basketbol Takımımıza da “Şort Sponsoru” oldu.
 
Dünyada bir ilki Türkiye’de başlatarak, ortalama 10 dakikada market ürünlerini kullanıcılarla buluşturan Getir’in spora verdiği destek artarak devam ediyor. Getir ile Kulübümüz arasında 1,5 yıldır devam eden ‘Zaman Sponsorluğu’ anlaşması bu sezonu da kapsayacak şekilde uzatıldı. Getir ayrıca geçen sezonda ligi namağlup şampiyon olarak bitiren Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımımızın da yeni ‘Şort Sponsoru’ oldu.
 
Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi 1907 Tribünü’nde gerçekleştirilen sponsorluk anlaşmasının imza töreninde Genel Sekreterimiz Burak Çağlan Kızılhan ve Yönetim Kurulu Üyemiz Mustafa Kemal Danabaş ile Getir Kurucu Ortağı Tuncay Tütek açıklamalarda bulundu. İmza töreninde Kadın Basketbol Takımımızın Menajeri Arzu Özyiğit de hazır bulundu.
 
Genel Sekreterimiz Burak Çağlan Kızılhan yaptığı açıklamada, “Ülke olarak keyifli olmadığımız zamanlardan geçiyoruz. Akdeniz ve Ege kıyılarındaki ülke genelinde yaşanan orman yangınları, daha sonra Karadeniz bölgemizde yaşanan sel felaketlerinden dolayı derin bir üzüntü duyuyoruz. Hayatını kaybedenlere Allah2tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. İnanıyorum ki yaşanan bu felaketlerin yaralarını ülke olarak hep birlikte en kısa sürede atlatacağız.
 
Bugün Getir’le yaptığımız iş birliğini paylaşmak üzere bir aradayız. Getir ile yaklaşık 1,5 sezon önce ne yapacağımızı çok da bilemediğimiz bir dönemde birlikteliğimiz başladı. Bugüne kadar da büyüyerek devam etti. 1,5 sezon boyunca Kulübümüzün ‘Zaman Sponsoru’ olarak beraber yol aldığımız Getir’le bu sezon bu unvana bir yenisini daha ekliyoruz ve Kadın Basketbol Takımımızın ‘Şort Sponsorluğuna’ imza atıyoruz. Yarıştığı her kulvarda zirveyi hedefleyen Kadın Basketbol Takımımız ligi geçen sezon namağlup tamamladı, EuroLeague’de de çok üstün bir başarı elde etti. Bu sene de tek hedefimiz tekrar namağlup şampiyon olmak ve EuroLeague kupasını da müzemize getirerek olacak. Bunu da Getir markasıyla yapmak istemekten dolayı mutluluk duyuyoruz. Bu iş birliğimizde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum ve ortaklığımızın her iki taraf için de hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.
 
Perşembe günü tüm taraftarlarımızı covid-19 önlemleri çerçevesinde stadımıza bekliyoruz. Fenerbahçemize taraftarlarımızın eşsiz desteğiyle oynayacağı tüm karşılaşmalarda, uzun lig maratonunda sonsuz başarılar diliyorum.” dedi.
 
Yönetim Kurulu Üyemiz Mustafa Kemal Danabaş ise şunları söyledi: “Pandemi şartlarının yanında ülkemiz son günlerde zorlu ve üzücü süreçlerden geçiyor. Önce orman yangınları yaşadık daha sonra sel felaketleriyle dolu zorlu ve sıkıntılı günler oldu. Bu felaketlerde vefat edenlere Allah’tan rahmet; sevenlerine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Maddi ve manevi zarara uğrayan herkese geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Umuyorum ki en kısa sürede bu zor ve sıkıntılı günleri hep birlikte geride bırakacağız.
 
Bu sezon Getir firmasıyla yaptığımız iş birliğini tanıtırken burada Kadın Basketbol Şubesinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi olarak bulunmak beni oldukça mutlu ediyor. Öncelikle yeni nesil girişimci bir marka olan, yurt içinde ve yurt dışında her geçen gün daha da büyüyen Getir’e, kurucusu sevgili dostum Sayın nazım Salur’a, kurucu ortaklarından Sayın Tuncay Tütek’e ve diğer kurucu ortak Sayın Serkan Borançılı’ya Fenerbahçemize verdikleri kıymetli destek için teşekkür ediyorum. Tüm dünyanın içinden geçmiş olduğu zorlu pandemi sürecinde başlayan ve bizim için çok kıymetli olan iş birliğimiz gün geçtikçe genişliyor, güçleniyor. Yolculuğumuzun ilk döneminde hayata geçirdiğimiz ‘Fenerbahçe Ailesi Destek Kolisi’ projesi bizim için çok derin ve anlamlıydı. O zaman da sürecin birebir içinde olan bir yönetici olarak benim için de anlamının tüm iş birliklerimizden biraz daha ayrı, daha farklı olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Yaklaşık 1,5 sezondur devam eden ‘Zaman Sponsorluğu’ iş birliğinin yanında bu kez Kadın Basketbol Takımımızın şortunda Getir’i göreceğiz. Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde 15, Kadınlar Türkiye Kupası’nda 13 ve Cumhurbaşkanlığı Kupası2dna 12 şampiyonlukla yarıştığı her kulvarda rekorları elinde bulunduran Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımımız 2020/21sezonunda da tarihinde ikinci kez namağlup olarak şampiyonluğa ulaştı. Geçtiğimiz sezon Avrupa’da yüzümüzü güldüren sonuçlar aldı ve sezonu üçüncü olarak tamamladı. Getir nasıl kendi alanında bir girişimcilik alanı yarattıysa ve şimdi ülkemizi yurt dışında temsil ediyorsa Fenerbahçe Kadın basketbol Takımımız da daima kadın basketbolunda öncü ve örnek olmuş, ülkemizi katıldığı tüm uluslararası turnuvalarda başarıyla temsil etmiştir. Bu benzer yönlerimizle iş birliğimizi çok anlamlı ve özel buluyorum. Benim için de heyecan verici bir sezon olacak. Yönetim Kurulumuzdaki görev değişikliği ile birlikte ben de Kadın Basketbol Takımımızın başarılarını devam ettirmek ve yeni başarılar kazanmak için ekibimizle birlikte var gücümüzle çalışacağız. Kadın Basketbol Takımımızın her sezon olduğu gibi bu sezon da yarıştığı her kulvarda hedefi şampiyonluktur. Başkanımız Sayın Ali y. Koç’un önderliğinde takımımız, teknik ekibimiz ve taraftarlarımızla birlikte tüm camiamız yıllardır süren eşsiz başarılara ek olarak bu sezon EuroLeague’de şampiyonluğu hedefliyor ve bu hedefimize ulaşacağımıza yürekten inanıyoruz. Bu, uzun ve yorucu bir süreç olacak. Bu süreçte Getir’in bize olan desteği çok önemli. Umarım bu yeni hikayemiz her iki markaya da başarı ve uğur getirir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Yolumuz açık, şansımız bol olsun.”
 
 
Getir’in teknolojik iş modelinin altında yatan ana fikrin “zamanın değeri” olduğunu vurgulayan Getir Yönetim Kurulu Başkanı ve Kurucu Ortağı Tuncay Tütek ise, “Getir’i dünyada bir ilk olarak 2015 yılında kurduk. Getirdiğimiz şey marketlerdeki bakkaliye ürünleri. Bu ürünleri her yerde bulabilirsiniz. Bizim aslında sattığımız şey zaman. Zaman bugün insanlık için geri alınamayacak en önemli kavramlardan biri. Biz bu zamanı nasıl satıyoruz? Teknolojimiz sayesinde satıyoruz. Getir bir teknoloji şirketidir. Getir’i 6 yıl önce teknolojisi sayesinde insanlara zamanını geri vermesi için kurduk. Şimdiye kadar da milyonlarca dakikayı önce İstanbullulara, sonra tüm Türkiye’ye şimdi de tüm dünyaya vermeye başladık. Getir’in alametifarikası 10 dakikada ürün getirmek. Bunun yanında restorandan ürün getirdiğimiz Getir Yemek’i, dakikalar içinde damacana getirdiğimiz Getir Su’yu, kasap, manav gibi mahalle esnafından ürünler getirdiğimiz Getir Çarşı’yı ve 5 bin çeşit ürün getiren Getir Büyük’ü kurduk. Bundan 2 yıl önce Getir’i İstanbul’dan çıkararak tüm Türkiye’ye yaymaya başladık. Önce Getir Yemek’le 81 ile ulaştık. Getir’in bu 10 dakikalık modeli de Türkiye’de şu anda 40’a yakın şehirde hizmet veriyor. Bu hikaye burada kalmaz dedik çünkü Getir’i birinci gününden dünya şirketi olsun diye kurmuştuk. Bu senenin başında İngiltere’de operasyonu başlattık. Londra’da başladık, şu anda İngiltere’de 7 şehirde varız. Akabinde mayıs ayında Hollanda, Almanya ve Fransa’da açtık. Onu takip eden ayda da bir şirket satın alması yaptık Avrupa’da ve İspanya ve İtalya’da operasyona başladık. Şu anda toplamda 6 ülkede operasyon gösteren bir şirketiz. Bugün bünyesinde 37 farklı milletten 20 bin kişi çalışıyor. İnsanlara dakika vermek için dakikaları sayıyoruz. Dolayısıyla zaman bizim için çok önemli. Fenerbahçe’yle de bu anlamda 1,5 yıl önce başladığımız bir ‘Zaman Sponsorluğumuz’ vardı. 2021/22 sezonunda da buna devam edeceğimizi gururla söylüyorum. Geçen senelerde pandemi etkisi vardı, sponsorluğumuz için çok bağıramamıştık. Bu sene daha fazla bağıracağımız, aktivasyon göstereceğimiz bir alan olacak bu. Bu sezon Fenerbahçemize ve Türk futboluna hayırlı olsun, bol seyirli güzel bir sezon olsun. Bunun yanında bu sezondan başlayarak Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımımızın da şortunda artık Getir logosuyla sponsor olmaya başladık. Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı hem Türkiye’de hem Avrupa’da başarıdan başarıya koşuyor; Türkiye’de 15.şampiyonluğunu aldı, Avrupa’da da rakiplerini korkutan bir takım. Dolayısıyla bu yenilmezlik ve Avrupa’ya hızlı açılması, kuvvetli olması hususunda takımımızı kendimize yakın görüyoruz. Hem Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımımıza hem de Türk basketboluna hayırlı olsun.” şeklinde konuştu.
 
Konuşmaların ardından imzalar atıldı ve soru cevap bölümüne geçildi. İmza töreni toplu fotoğraf çekimi sonrasında tamamlandı.
 
Fotoğraflar: Atilla Sertbakan

Basın Fotoğrafları