KULÜP

Kulübümüz, çevreyi koruyan yenilenebilir enerji yatırımlarına devam ediyor

08 Ocak 2021 Cuma 11:34

Çevreyi koruyan yenilenebilir enerji yatırımlarına yönelen Kulübümüz, Serkan Acar Resort&Sports Topuk Yaylası Tesisleri’nde güneş enerji sistemi kurulması için Aksa Elektrik ile anlaşma yaptı. Kulübümüz, bugüne kadar yaptırdığı 2 adeti Fenerbahçe Stadyumu’nda, 2 adeti Samandıra’da, 1 adeti Topuk Yaylası’nda olmak üzere 5 adet elektrikli şarj istasyonuyla daha önce de temiz enerji kaynaklarını tercih etmişti.
 
Serkan Acar Resort&Sports Topuk Yaylası Tesisleri’nde yapımı süren Çatı Üstü Güneş Enerji Sistemi (ÇATIGES) projesinin anahtar teslim uygulamasını Solarçatı firması yaptı. Türkiye’nin en büyük 2. ahşap yapısı olan binaya özel projelendirme yapıldı.

Proje kapsamında çift kat Isotec Beam-X kontrüksiyon kullanılarak binanın iskeletlerine bağlantı yapıldı. Aynı zamanda binanın yapısını korumak için 3 kat izolasyon (metal yalıtım plakası, ziftli bant, silikon) yapılarak tüm önlemler alındı. Basketbol sahası için mevcuttaki vida delikleri kullanılarak yeni deliklerin açılması engellendi.
 
Yine projeye özel 200 adet panel bazında izleme özelliği olan ve Zorlu Solar’dan tedarik edilmiş optimizerlar kullanıldı.
 
Projede toplamda 438 adet 72 hücreli ve 400 Watt HT– SAAE panel kullanıldı ve 175,2 kWp’lik kurulu güç elde edildi. Elde edilen bu güç 126 evin elektrik ihtiyacına eş değer. Panellerde üretilen DC gücün AC güce çevrilmesi için 2 adet 82,8 kW’lık inverter kullanıldı.
 
Aynı zamanda proje kapsamında yıllık 133 ton karbon salımı engellenecek.
 
Yıllık toplam 865 adet ağaç kurtarılmış olacak santral ömrü düşünüldüğünde ise toplamda 25000 ağaçlık bir ormanın yaratılmasına katkıda bulunulacak.


 


 

Basın Fotoğrafları