KULÜP

YDK Başkanımız Vefa Küçük’ün TFF Başkanı Nihat Özdemir’e mektubu

16 Haziran 2020 Salı 00:49

Yüksek Divan Kurulu Başkanımız Vefa Küçük’ün, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir’in açıklamaları üzerine kendisine gönderdiği mektup:
 
08.06.2020 Pazartesi tarihli mektubunuzu aldım. Öncelikle şahsıma hitaben kullandığınız cümlelere teşekkür ederim. Şahsıma yazılan mektubu kamuoyu ile de paylaştınız. İşbu size yazdığım mektubu ve vereceğiniz cevabı da yine kamuoyu ile paylaşabilirsiniz.
 
07.06.2020 Pazar günü FBTV’de Size yaptığım çağrıya 08.06.2020 Pazartesi günü mektup yazarak cevap verdiniz. Bu cevabınızdaki beyanınız Şahsımı ve Fenerbahçe Camiasını tam sarih ve açık şekilde tatmin etmemiştir.
 
2010-2011 Yılı Şampiyonu Fenerbahçe Futbol Takımı olduğunu TFF’nin önceki Başkanı Sayın Yıldırım Demirören zamanında Türkiye Futbol Federasyonunca tescil edilmiş ayrıca UEFA ve CAS’ta da yapılan tüm haksız iddialar reddedilerek o makamlarca da tespit edilmiştir. Türk Mahkemelerinde uzun süren yargılamalarda hakkımızdaki kumpası kuranların emelleri ve oyunları bozulmuş ve Yargı Fenerbahçe Başkanı ve Yöneticilerini beraat ettirmiştir.
 
Velhasıl 2010-2011 Yılı Şampiyonu bellidir. Gerisi boş laflardır. Sizin de Başkanvekili sıfatıyla görev yaptığınız dönemin yani 2010-2011 Yılının Şampiyonu Fenerbahçe’dir. Sizin açık şekilde bu hakikati ifade etmeniz bekleniyor. Bu zaten malümun ilanı olur.
 
Camiamızda şahsına karşı büyük bir tepki ve infial bulunmaktadır. Yüksek Divan Kurulu Başkanı sıfatıyla yaptığım çağrı ve bana hitaben yazdığınız mektup Fenerbahçelilerin kendi aralarındaki meselelerini birlikte çözme amacını taşıyordu. Her şeye rağmen, benim çağrım sonrasında bir açıklama yapmış olsaydınız, var olan tepki ve infiali bir nebze hafifletecekti. Ancak bu durumda Fenerbahçe Yönetim Kurulu sizinle ilgili disiplin soruşturması başlatırsa söylenecek fazla bir şey olmaz. Bununla birlikte, kendi aramızda kolayca çözebileceğimiz bir konuya ilişkin Fenerbahçe Başkanı Sayın Ali Koç ve Başkanvekili Sayın Semih Özsoy’u PFDK’ya sevk ettiğinizi üzülerek öğrendiğimi ifade etmek isterim.
 
Tüm bunlar düşünüldüğünde, içinde bulunduğumuz bu durumu düzeltmek adına, sizleri Fenerbahçe Spor Kulübü’nün en yetkili organı olan Genel Kurulumuz tarafından seçilmiş Başkanımız Sayın Ali Koç’un tarafınıza yönelttiği sorunun yanıtını kamuoyuna net bir şekilde vermenizi ve tüm tartışmaları sona erdirmenizi öneriyorum.
 
Benim dilek, temenni ve tavsiyem bu ihtilafı sonlandırmak sizin net açıklamanızla mümkün olacaktır.
 
Lütfen malümu ilan ediniz.
 

Saygılarımla
VEFA KÜÇÜK
YÜKSEK DİVAN KURULU BAŞKANI