KULÜP

Kulübümüz Dr. Ayten Salih Berkalp’i Bayram’da unutmadı

06 Haziran 2019 Perşembe 14:12

 Kulübümüz Yönetim Kurulu Üyesi A. Sertaç Komsuoğlu ve Voleyboldan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Simla Türker Bayazıt; atlet, basketbolcu, kürekçi ve voleybolcu olarak kulübümüze yıllarca hizmet eden, kulübümüzün kadın basketbol ve voleybol şubelerini kuran kaptanımız Ayten Salih Berkalp’i bayramda ziyaret etti.
 
Lefkoşa’da gerçekleştirilen ziyarete KKTC Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Gökhan Necipoğlu ve Dernek Genel Sekreteri Burçin Aliusta da katıldı.
 
Dr. Ayten Salih Berkalp ziyarette Kulübümüz müzesine, Ahmet Tolgay’ın yazdığı “Dr. Ayten’in Romanı” isimli kitabı hediye etti.
 
Dr. Ayten Salih kitabı, “Fenerbahçe Spor Kulübü'ne yaşamımdaki katkılarından ötürü teşekkür ederim” diyerek imzaladı.
 
Dr. Ayten Salih Berkalp
 
Dr. Ayten Salih Berkalp, 1934 / Mağusa doğumludur. İlkokulu Limasol’da, ortaokulu Lefkoşa Victoria Tali Kız Okulu’nda, liseyi İstanbul Çamlıca Kız Lisesi’nde, üniversiteyi ise İstanbul Tıp Fakültesi’nde 1960 yılında tamamladı. Ayten Salih, Türkiye Milli Voleybol Takımı’nda yer alan ilk Kıbrıslı Türk sporcudur. Fenerbahçe Spor Kulübü’nde Voleybol Kız Takımı’nı 1954 yılında yeniden arkadaşlarıyla beraber kendisi kurmuş ve altı yıl boyunca voleybol, basketbol, atletizm ve kürek müsabakalarında kaptanlık yapmış ve hemen hemen tüm şampiyonlukları kazanmışlardır. Fenerbahçe Kız Basketbol Takımı Kurucusu olarak Basketbolda 25 sayı yaparak Türkiye kişisel sayı rekorunu kırmıştır. Kaptanlık yaptığı Fenerbahçe kürek takımında takımı şampiyon olmuştur. Fenerbahçe atletizm takımının kuruluşunda yer almış ve birincilik elde etmiştir. 2015 yılında Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından düzenlenen “2015 Türkiye FairPlay Ödülleri”n de ‘Sportif Fair Play Kariyer Dalı’nda ‘Kutlama Mektubu’ ödülünü almıştır.

Haberin diğer fotoğrafları

/