KULÜP

Genel Sekreterimiz Burak Çağlan Kızılhan, Kulübümüzün Mali Genel Kurul Toplantısı’nda açıklamalarda bulundu

17 Haziran 2023 Cumartesi 13:06

Genel Sekreterimiz Burak Çağlan Kızılhan, Kulübümüzün Olağan Mali Genel Kurul Toplantısında 2022 Yılı Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu’nu okudu. Burak Çağlan Kızılhan’ın konuşması şu şekilde:

"Sayın Başkanım, Sayın Yüksek Divan Kurulu Başkanım, Saygıdeğer Yönetim Kurulu Üyelerimiz, Kıymetli genel kurul üyelerimiz, değerli basın mensupları ve bizleri ekranları başından takip eden büyük Fenerbahçe taraftarı, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.

Bugünkü toplantımızda, 1 Ocak – 31 Aralık 2022 dönemindeki faaliyetlerimizi kapsayan raporu dikkatinize sunacağım.

Bu toplantımızın gündemi geride kalan yılın raporu ancak bu sezon Fenerbahçemiz sonuna kadar hak ettiği, altını doldurduğu “Spor Kulübü” kimliği ile sahip olduğu 9 branşta, yüzlerce sporcusuyla mücadele ettiği pek çok müsabakada onlarca kupa ve madalyalar kazandı. Adımıza yakışan, Spor Kulübü kimliğimizin altını dolduran başarılar elde etti.

GURUR TABLOSU: 26 KUPA, YÜZLERCE MADALYA 

Fenerbahçemiz Cumhuriyetimizin 100.yılı olan 2022-23 sezonunda, Takım sporlarında toplamda 26 kupa ve yüzlerce madalya kazandı. Tablo burada! (Başarıların yer aldığı video yayınladı) Gurur duyuyoruz Fenerbahçemizle, bu tabloda payı olan her bir sporcumuzla…

Fenerbahçemizin adını başarılara, madalyalara yazdıran tüm sporcularımıza hepimiz adına teşekkürlerimizi bir kez daha iletmek istiyorum.

Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız, Cumhuriyetimizin 100.yılının ilk günü olan 29 Ekim 2022’de şampiyonlar kupasını camiamıza armağan ederek sezona başladı.  Kadın Voleybol Takımımız, ayrıca bu sezonu lig şampiyonluğuyla tamamladı.

Özel sektör ve kamu kuruluşları tarafından desteklenen rakiplerimize göre sınırlı bütçemize rağmen  sezonu iki kupayla tamamladı. CEV şampiyonlar Ligi’nde de hedefimiz final oynamaktı ancak sezonu 3.lükle tamamladık ve önümüzdeki sezon yine zirve hedefiyle bu alanda olacağız.Takımımız yeni hocamız Stefano Lavarini ve transferlerimizle önümüzdeki sezon yine iddialı bir şekilde zirve hedefine yürüyecek!

Erkek voleybolda, Fenerbahçe HDI Sigorta olarak kamu kuruluşlarının bizden kat be kat üstün bütçe ve imkânlarına karşın Fenerbahçe olarak bu branşta her zaman zirveye oynamaya devam ediyoruz. Fenerbahçe HDI Erkek Voleybol Takımımız Ligi 3.sırada bitirdi, Kupa Voley’de 2.oldu.

Sevgili hocamız Daniel Castellani sağlık sorunları dolayısıyla ülkesine döndü, ama hocamız Kerem Eryılmaz ve teknik ekibimiz görevlerine devam ediyorlar. Önümüzdeki sezon takımımız yine zirve hedefi yolunda çalışmalarını sürdürecek.

Play off müsabakalarında önce Karagümrük, daha sonra Galatasaray’ı eleyen Fenerbahçe Petrol Ofisi Kadın Futbol Takımımız, maalesef uzatmalarda finali kaybetti. Önümüzdeki sezon şampiyon olup, müzemize kupayı getirmek kadın futbol takımımızın en büyük hedefi olacaktır.

Sezon başında kadın basketbolunun dünyadaki en önemli  oyuncularını kadrosuna katarak, hedefine kitlenen Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol Takımımız, camiamızın ve ülkemizin  uzun yıllardır beklediği Euroleague kupası Cumhuriyet’in 100.yılında müzemize getirdi. Kadın basketbolda ülkemizin gururu olan Takımımız ayrıca lig şampiyonluğunu da kazandı.Fenerbahçe Alagöz Kadın Basketbol Takımımız, yeni sezonda da hedeflerimiz doğrultusundaki yapılanmasıyla yine tüm kupaların talibi olacak!

Fenerbahçe Göksel Çelik Tekerlekli Basketbol Takımımız, kurulduğu 2.yılda 2 lig şampiyonluğu kazandı. Takımımız ayrıca Euro Cup 2’yi de müzemize getirdi.

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, 2022-23 sezonunda EuroLeague’de Play-off biletini aldı ve son derece çekişmeli maçlara sahne olan Olympiacos serisini beşinci maça taşımasına rağmen rakibine 3-2’lik sonuçla elendi. Herkesin şahit olduğu ve EuroLeague tarafından da kabul edilen hatta bu hata nedeniyle tarafımızdan özür dilenen eski oyuncumuz Sloukas’ın steps pozisyonu atlanmasaydı belki de bir kez daha ülkemizi Final Four’da temsil ediyor, olacaktı. Takımımız, Basketbol Süper Ligi’nde ise Play-off çeyrek finalinde Tofaş’ı 2-0 ile geçerken, yarı final serisinde Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından sezon sonuna kadar maç verilmeme cezasına ve hatta kariyerlerini sonlandırma kararı alan hakemler ve hatalı kararları neticesinde Anadolu Efes’e elendi. Fenerbahçe Beko, 2023-2024 sezonu için kadro çalışmalarını tüm kulvarlarda şampiyonluk hedefi doğrultusunda yürütüyor olacak.

Diğer pek çok kulübün faaliyet dahi göstermediği Fenerbahçemizin bayraktar olduğu branşlara gelecek olursak,

Kürek Şubemiz 4 kupa, Kadın Masa Tenisi Takımız 2 kupa, Yüzücülerimiz 3 şampiyonluk ve 1 olimpiyat kotası, atletizm şubemiz 6 şampiyonluk kazanarak bizleri gururlandırdılar. Bokstaki gururumuz Buse Naz Çakıroğlu ise Avrupa Şampiyonu oldu. Fenerbahçe’nin boksörleri ulusal ve uluslararası alanda madalyalara ambargo koydu. Fenerbahçe Doğuş Yelken Şubemiz ulusal ve uluslararası yarışlarda 200’ün üzerinde kupa ve madalya ile tarihi başarılara imza attı. Bununla birlikte yaptığı yatırımlarla 116 yıldır Türk sporuna hizmet eden Kulübümüz, altyapılarda hem sporcu yetiştiriyor, hem de yarışmacı kimliği ile başarılar kazanmaya devam ediyor.

DEPREM BÖLGESİNE YAPILAN YARDIMLAR

Gündemimize geri dönecek olursak;

6 Şubat günü ülkemizi hüzne boğan deprem felaketi ile sarsıldık. Yitirdiğimiz canlara Allah’tan rahmet, yakınlarına ve tüm ülkemize bir kez daha baş sağlığı diliyorum.

6 Şubat günü yönetim kurulumuz ile yaptığımız toplantılar neticesinde deprem felaketinden etkilenen vatandaşlarımız için halkımızın AFAD ihtiyaç listesi kapsamında deprem bölgesine yapmak istedikleri malzeme destekleri için Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'ni kullanıma açtık, toplanan tüm malzemeleri afet bölgesine gönderdik.

Yapmış olduğumuz yardım çağrısı sonrasında Stadımızın renk fark etmeksizin taraftarlarımızın ve vatandaşlarımızın yardımlarını teslim ettiği bir koordinasyon merkezi haline gelişiyle birlikte önemli bir toplumsal hareketin fitilini ateşlemiş olduk.

Futbolcularımız, basketbolcularımız, voleybolcularımız, amatör şubelerimizin sporcuları ve teknik idari kadroları, genç sporcularımız stadımıza gelerek depremin neden olduğu yaraları sarmak için yaptığımız çalışmalara destek oldular.

Deprem bölgesi olan 11 ilimizdeki 1078 kongre üyemizi arayarak, yanlarında olduğumuzu ilettik. Üyelerimizin sağlıklı ve güvende oldukları bilgisini edinmiş olduk.

Kızılay ile koordineli bir şekilde kan bağışı kampanyasını başlattık ve stadımızı 3 gün boyunca kan bağışına açtık. Birlik ve beraberlik bizim “Kanımızda var” diyerek, depremden kurtulan, tedavi altında olan canlarımıza can olmak için herkesi kan vermeye davet ettik. 

6 Şubat’ta meydana gelen depremlerin ardından zor koşullar altında bölgede yaşamını sürdüren çocuklarımızı Fenerbahçe’nin iyileştirici gücüyle birleştirmek istedik, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda depremin en çok zarar verdiği illerimizin başında gelen Hatay'da çok özel bir organizasyona ev sahipliği yaptık. Bir Fenerbahçe geleneği olan 23 Nisan şenliğimizde Başkanımız Sn. Ali Koç ile Yönetim Kurulu Üyelerimiz bayramı coşkusunu Fenerbahçe ile birlikte doyasıya yaşamak için çocuklarımızla bir araya geldiler. Afet bölgesine 1500 adet çadır gönderdik.

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından bölgedeki vatandaşlarımıza destek olmak amacıyla futbol ailesi ile birlikte hayata geçirilen Omuz Omuza kampanyasına 550 adet, toplamda ise 1050 konteyner ile destek olduk. Bu arada çok merak ediyorum, rakiplerimiz de söz verdikleri destekleri TFF’ye yolladılar mı, sözlerinin arkasında durdular mı? Sanıyorum TFF bu konudaki gerekli bilgilendirmeleri kamuoyu ile paylaşacaktır.
Fenerbahçemiz, her zaman ülkesinin toplumunun yanındadır, kurulduğu günden bu güne bu duruşu benimsemiştir, adımlarını her zaman bu doğrultuda atmıştır. Her zaman ülkemizin, milletimizin yanındayız, bu üzücü afetin yaralarını da birlikte saracağız.

3 TEMMUZ SÖZDE ŞİKE DAVASI HAKKINDA

İlk olarak, 2011 yılında üzerimize atılan çamur ve artık bağımsız Türk mahkemelerince tescillenen masumiyetimize dair konuşmak ve Fenerbahçe’nin kırmızı çizgisi olan bu önemli başlık ile devam etmek istiyorum.

Kulübümüze kurulan 3 Temmuz kumpasıyla ilgili 2022 yılında da önemli gelişmeler yaşanmaya devam etti.

Fenerbahçemizi ele geçirme odağıyla başlatılan Futbolda Sözde Şike Davası’nda İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği beraat kararları Yargıtay 5. Ceza Dairesi tarafından onandı.

Yargıtay 5. Ceza Dairesi’nin kararına karşı itiraz yetkisi bulunan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı itiraz yetkisini kullanmadı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kesinleşme şerhleri düzenlenerek bu yorucu, yıpratıcı süreç Fenerbahçemizin resmi makamlarca da aklanmasıyla sonuçlandı.

Fenerbahçemize kurulan kumpasta FETÖ/PDY üyesi ve onların talimatları ile hareket eden polis memurları hakkında yürütülen yargılama sonunda verilen hükümler İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi tarafından incelendi.

Yapılan incelemede, itirazlarımız üzerine öncelikle Fenerbahçemizin katılma talebinin kısmen kabulüne karar verildi ve ilk derece mahkemesinin bu husustaki kararı düzeltildi.

Sanıkların mahkûmiyet hükümlerine yönelen istinaf talepleri ise reddedildi ve tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Sanıkların taleplerinin reddedilmesiyle mahkumiyet hükümlerinin bir kısmı kesinleşti.

Bununla birlikte sanıklar hakkında tesis edilen beraat hükümleri ise bozularak dosyanın İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilmesine karar verildi.

Bozmaya konu edilmeyen ve kesinleşmeyen hükümlerin ise temyiz incelemesi devam ediyor.

Temyiz incelemesi kapsamında Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, 2 sanık yönünden örgüt üyeliğinden verilen mahkûmiyet hükmünün eksik kovuşturmaya dayandığı gerekçesi dışında diğer sanıklar ve diğer tüm suçlar yönünden tesis edilen mahkumiyet hükümlerinin tümünün onanmasını talep etti.

Hakimler ve Savcılar Kurulu 2. Dairesi de Futbolda Sözde Şike Davası’nda yer alan 38 hakim ve savcıyı meslekten ihraç ederken;

Fenerbahçemize kurulan 3 Temmuz Kumpası’nda yer alan hakim ve savcıların yargılandığı davanın ilk duruşması yapıldı.

Kulübümüz, 3 Temmuz Kumpası sebebiyle uğramış olduğu zararların tazmini için; Türkiye Futbol Federasyonu’na karşı Ağustos 2021’de dava açıldı.

Türkiye Futbol Federasyonu reddi hâkim talebinde bulundu ama bu talep yerinde görülmedi.

Bu talebin reddine karar verilirken aynı duruşmada yine TFF’nin söz konusu davanın genel mahkemelerde açılamayacağı ve huzurdaki uyuşmazlığın ancak tahkim nezdinde çözümlenebileceği yönündeki itirazı da reddedildi.

Dava 6 Aralık’ta yapılan 3. duruşmayla devam ederken;

Mahkeme, davalı vekillerin yargı yolu itirazlarının reddine ilişkin ara kararda değişikliğe gitmedi.

14 Şubat 2023 tarihinde yapılan son duruşmada, hakim değişikliği nedeniyle dosya yeni atanan hakim tarafından incelemeye alındı.

Kulübümüz ayrıca 3 Temmuz 2011 tarihinde başlayan ve devam eden Kumpas Soruşturması sırasında da savcılık ve emniyet mensuplarının ağır hizmet kusuru niteliğindeki idari işlem ve eylemleri dolayısıyla uğramış olduğu zararlar sebebiyle Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı’na karşı 19 Ağustos 2022 tarihinde maddi ve manevi tazminat ile Fenerbahçe’nin itibarının iadesi talepli tam yargı davası açtı.

Bu konuda Kulübümüzün, maddi manevi her türlü hakkı tazmin edilene kadar, her alanda mücadelemiz sürecektir.

Camiamız da ilk günden itibaren arkasında olduğu, Fenerbahçe’nin en büyük gücü olduğu Kulübümüzün bu duruşunu ve hassasiyetini tüm dikkatiyle takip etmeli ve sahiplenmelidir…

ÜLKER STADYUMU FENERBAHÇE ŞÜKRÜ SARACOĞLU SPOR KOMPLEKSİ’NİN FENERBAHÇEMİZE DEVRİ

Kulübümüz, Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nin Fenerbahçemize devri için adımlar atmaya devam etti.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bugüne kadar hangi spor kulüplerine bedelsiz devir yapıldığının bildirilmesi talebinin reddedilmesi üzerine bu ret işleminin iptali için idari dava açıldı.

Bu dava, mahkeme tarafından reddedildi ve Danıştay nezdinde yapılan temyiz incelemesi sonucunda ret kararı maalesef kesinleşti.

Bu kesinleşmeden sonra kulübümüzce, Bilgi Edinme Kanunu kapsamında, Bakanlık tarafından hangi kulüplere bedelsiz stat tahsisi yapıldığı hususu Bilgi Edinme Kurulu’na soruldu.

Kurulun cevap vermekten imtina etmesi üzerine bu karara karşı açılan iptal davasında, Ankara 4. İdare Mahkemesi’nin kararıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın bilgi verilmemesine yönelik işlemin hukuka aykırı olduğu tespit edildi. Bu mahkeme kararına dayanılarak, bilgi verme işlemini reddeden Gençlik ve Spor Bakanlığı’na yeniden bir başvuru yapılarak aynı konuda tekrardan bilgi talep edilmesinin üzerine Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan gelen cevap yazısında; Süper Lig’de yer alan iki kulübe bedelsiz şekilde tahsis sağlandığı bilgisi resmen edinildi.

Bu gelişmeler üzerine Kulübümüz, emsallerine yapılan uygulamalar doğrultusunda bir karar verilmesi gerektiğini duyurdu ve bedelsiz devre ilişkin olarak evvelce reddedilerek kesinleşen dava için yargılamanın iadesi talebinde bulunuldu ve bu talebimiz İstanbul 8. İdare Mahkemesi nezdinde görüldü.

Mahkemece oy çokluğu ile verilen karar ile talebimiz reddedildi ama mahkeme başkanı tarafından ise karşı oy gerekçesinde talebimizde haklı olduğumuz ve bedelsiz devrin reddine ilişkin kararın keyfi nitelikte olduğu belirtildi.

Bu karara karşı tarafımızca istinaf başvurusunda bulunulmuş olup istinaf incelemesi devam etmektedir. Fenerbahçe’nin branş fark etmeksizin Türk sporuna yaptığı yatırımlar maddi ve manevi destek göz önüne alındığında bu kararların ve bize karşı yapılan bu mücadelenin vicdanlardaki karşılığı ortadır. Ülkemiz adına ay yıldızlı bayrakla uluslararası alanda kazanılan başarılara bakıldığında gurur dolu pek çok adımda Fenerbahçeli sporcuları görmek mümkündür!

Diğer kulüplere yapılıp Fenerbahçe’ye yapılmayan pek çok şey gibi bu konu da Fenerbahçe’yi ve bizleri derinden üzmektedir! Buradan bu hassasiyetimizi tüm yetkili makamların dikkatine getirmeyi görev biliyorum.

5 YILDIZLI ARMA HAKKINDA: ARMAMIZ RESMEN TESCİLLENDİ

Kulübümüz, 2022-23 sezonu itibarıyla Türkiye Futbol Federasyonu’nun kurulduğu 1923 yılından bugüne 100 yıllık sürede kazandığı 28 Türkiye Şampiyonluğunun karşılığı olan beş yıldızlı arma kullanımını hayata geçirdi.
Değerli kongre üyelerimiz armamız resmen tescillendi.

Bu konuda tarihi gerçekler ve gerekçelerle 2021 yılında TFF’ye yaptığımız başvuru için süreç hala devam ederken Kulübümüz bu konuda artık daha fazla beklemeyecek, armamız futbol takımımızın formalarında ve takımımıza dair her alanda 5 yıldızlı olarak tescillenmiş haliyle kullanılacaktır.

MALTEPE’DEKİ TESİSLER

Maltepe arazisinde bildiğiniz gibi futbol akademi projemiz bulunuyor. Bu projede inşaat çalışmalarına başlamak için Milli Savunma Bakanlığı’na yapmamız gereken tesisler vardı. Bu tesisler yapıldı ve arsa inşaata başlanabilir hale geldi. Fenerbahçe’nin geleceği için çok önemli olan bu tesislerimiz inşallah en doğru zamanda faaliyete başlayacak.

SPONSORLUKLAR HAKKINDA

Bizleri hiç yalnız bırakmayan iki günde kötü günde yanımızda olan sponsorluklarımızla, iş ortaklarımızla ilgili bilgi vermek istiyorum. Kulübümüz, 2022 yılı içerisinde önemli sponsorluk anlaşmaları imzalamayı sürdürdü.

Futbol branşı özelinde uzun süre sonra ilk kez marka değişikline giderek yeni bir hikayeye başlayan Fenerbahçemiz ile Puma arasındaki resmi teknik sponsorluk anlaşması 2 yıl uzatıldı.

Futbol A Takımımızın 2. şort sponsoru olarak Pasha Group,

Fenerbahçe Kadın Futbol Takımımızın forma kol sponsoru olarak 1907 Fenerbahçe Derneği,

İsim ve forma göğüs sponsoru olarak Petrol Ofisi,

Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımızın forma sırt numara altı sponsoru olarak Sanmar Denizcilik A.Ş.,

Kadın Basketbol Takımımızın isim sponsoru olarak Alagöz Holding,

Kadın Basketbol Takımımızın sırt numara altı sponsoru olarak Yükselen Çelik,

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımızın EuroLeague Forma önü sponsoru olarak Safiport,

Tekerlekli Sandalye Basketbol ve 2.Lig Kadın Voleybol Takımımızın isim sponsoru Göksel Paslanmaz Çelik,

Resmi kargo taşıma sponsoru olarak Sendeo,

Voleybol A Takımlarımız için Teknik Sponsorluk için Joma ailemizin en yeni üyeleri oldular.

Kulübümüz ile Altınyıldız Classics arasında yapılan Resmi Giyim Sponsorluğu anlaşması ise bir sene daha uzatılmış oldu.

Huzurlarınızda bir kez daha iş ortaklarımıza teşekkürü bir borç biliriz.

 TÜZÜK HAKKINDA

Bildiğiniz gibi göreve başladığımız günden itibaren kulüp tüzüğümüzle ilgili bazı sıkıntılar olduğunu birçok platformda defalarca dile getirdik. Biz tüzük konusunda çalışmalarımıza devam ederken bildiğiniz gibi yeni spor yasası yürürlüğe girdi. Çalışmalarımızı yeni spor yasasına uyum çerçevesinde yeniden şekillendirmek durumunda kaldık.

Yeni spor yasasına uyum zorunluluğumuz var ve tüzüğümüzü buna göre şekillendirmek zorundayız. Bu zorunluluk 26 Ekim’e uzatıldı. Biz de 26 Ekim’e kadar tüzük değişikliği için genel kurulumuzu toplamak istiyoruz.

KOMBİNELER VE DEVİR HAKKINDA
Sözlerime son vermeden önce 2023-24 sezonu futbol kombineleri hakkında detaylı bilgi vermek istiyorum.  Tüm spor kamuoyunun bildiği üzere Fenerbahçe Spor Kulübü karaborsa ile savaşmaktadır. Kulübümüz bilet ve kombine satışlarında ulaşabileceği en fazla taraftarına ulaşıp, hem maçlarının dolu tribünler önünde oynanmasını hem de finansal olarak optimum gelir hedeflemektedir.

Sezonlar içinde elde edilen kombine ve bilet gelirleri analiz edildiğinde 25 bin koltuğun üzerinde kombine satışının yapılmasının hem stadyum doluluğu hem de finansal olarak dezavantajlı olduğu gözlemlenmiştir. 25 bin kombine satılması hedeflenen yeni sezonda 16 bin 500 satılabilir maç bileti olacaktır. 2022-23 sezonunda satılan yüksek sayıdaki kombine sebebiyle maalesef çok kısıtlı sayıda maçlık bilet satışa çıkmıştır. Az sayıdaki maç bileti satışları hem daha az sayıdaki taraftara ulaşmamızda hem de maalesef karaborsa satışlarının fahiş biçimde artmasına  sebep olmuştur.

Çok çarpıcı örnek kombinesi bile olmayan bir kullanıcının hesabı üzerinden yapmış olduğumuz araştırma  neticesinde bir sezon boyunca 105 koltuk transfer hareketi tespit edilmiştir. Bu da maç maçında 3.8 işlem anlamına gelmektedir. Her maç 4’e yakın devir yapmış. Kombinesi de yok. Çok üzülerek belirtmek istiyorum ki bazı derneklerimiz, resmi Fenerbahçe dernekleri de karaborsa satışlarında rol almıştır.

Geçen sezonun büyük bölümünde maçlık bilet satışına devir engeli getirilerek karaborsanın engellenmesi hedeflenmiştir. 23-24 sezonunda da maçlık satın alınan biletler  transfere kapalı olmaya devam edecektir. Öte yandan sezon ortasında uygunsuz kullanımlar tespit edilip, tam 1032 adet kombine iptal edilmiştir. Çok önemli bir konunun altını çizmek istiyorum. İptal edilen 1032 kombineden sadece 7 kombine sahibi konuyla ilgili yasal yollara başvurmuştur ki, bu istatistik bizlere iptal edilmiş olan kombinelerin ne kadar haklı bir sebepten dolayı iptal edildiğini göstermektedir.

22-23 sezonunda satılan 33 bin adet bireysel kombine koltuklarının 3/1’inin yani 11 bin 200 adetinin 15 maç ve üzerinde devredildiği gözlemlenmiştir. Başka bir deyişle kombine sahibi her üç kişiden bir tanesi maçlara gelmemiştir. Yeni sezonda bazı kriterler belirledik. 2023-24 sezonu kombinelerinde devir hakkı 5 maç ile sınırlı olup bu maçlara derbi ve Avrupa Kupası maçları dahil olmayacaktır. Divan Kurulu koltuklarında ise devir hakkı 10 maç ile sınırlı olup, bu maçlara yine derbi ve Avrupa Kupası maçları dahil olmayacaktır. 2023-24 sezonu kombinelerimiz sezonluk olarak devredilmeyecektir. Maçlık devir alınan kombine koltuklar  tekrar devir edilmeyecektir. Örnek vermek gerekirse kombine sahibi  maçlık olarak bana kombinesini devir etti, ben başkasına devir demeyeceğim. İkinci bir devir hakkı olmayacak. Kombine satışlarımız gelecek hafta yenileme süreciyle başlayacak. Bu konuda da bazı kriterler belirledik, belirlemek durumundaydık.

Son 7 sezonda yani pasolig’in devrede olduğu ve bizim dataları çekebildiğimiz hakkaniyet çerçevesinde hareket etmemiz gerektiği için son 7 sezonda en az 2 kez kombine almış kişiler toplamda 14 bin koltuklarını yenileyebilecektir. Geçen sezon ilk defa kombine alıp toplamda 27 iç saha maçının en az 14’üne yarıdan fazlasına bizzat gelen kişiler yaklaşık 3 bin 700 kişi koltuklarını yenileyebilecektir. Geçen sezon ilk defa kombine alıp toplamda 27 iç saha maçında 13 maç ve altında yani yarısından az maça gelen kişiler yaklaşık 6 bin 800 kişi koltuklarını yenileyemeyecektir.

Son olarak 2022-23 sezonu kombine sahipleri yenileme hakkını başkasına devredemeyecek. Yani geçen sezon yenileme hakkı olan yeni sezonda başka birine devir hakkı vermeyecektir. Zaten geçen sene de aynı şekilde ilerlemiştir. Yazılı açıklamaları toplantı sonrasında web sitemizden takip edebilirsiniz.

Bugün ve Pazar günü Yüksek Öğretim Kurumları sınavı kapsamında yapılacak sınavlara girecek tüm gençlerimize başarılar diliyorum. Başta şehit babalarımız olmak üzere tüm babalarımızın ve babalık hissi yaşayan herkesin Babalar Günü’nü kutluyorum.

Katılım gösteren bu toplantıyı ekran başından gösteren herkese teşekkür ediyorum. Hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum."


Basın Fotoğrafları