FUTBOL

Teknik Direktörümüz Jorge Jesus, Ziraat Türkiye Kupası şampiyonluğunun ardından açıklamalarda bulundu

12 Haziran 2023 Pazartesi 00:41

Fenerbahçemizin, Ziraat Türkiye Kupası finalinde Medipol Başakşehir’i 2-0 mağlup ederek kupaya uzandığı karşılaşmanın ardından Teknik Direktörümüz Jorge Jesus açıklamalarda bulundu.

Kupa zaferine dair görüşlerini paylaşan Teknik Direktörümüz Jorge Jesus, “Kupa kazanmak her zaman çok önemlidir. Çünkü Fenerbahçe 8 yıldır hiçbir kupa kazanamıyordu. Dolayısıyla bugünkü kupayı kazanmak bizim için çok anlamlı. Oyuncularım da bu kupayı kazanmayı hak ediyordu. Son haftalara kadar şampiyonluk mücadelesinin içinde olduk. Şimdi ülkenin en önemli ikinci kupasını kazandık. Çok mutluyum; oyuncularımız, başkanımız, taraftarlarımız için çok mutluyum. Bu kupayla birlikte Fenerbahçe tarihine geçmiş olduk.” dedi.

Avrupa’da alınan puanlarla Fenerbahçemizin kulüpler sıralamasını iyileştirdiklerine değinen Jorge Jesus, “Bu sezon iki rakibimizden de -Beşiktaş ve Galatasaray- 15 maç fazla yaptık. Aynı zamanda Avrupa’da almış olduğumuz puanlarla hem ülke sıralamasına hem de Fenerbahçe’nin UEFA’daki kulüpler sıralamasını iyileştirdik, yukarı çektik. Sezon bizim için biraz parlak geçti. ‘Tamamen parlak oldu’ diyebilmem için ligi de kazanmamız gerekiyordu. Ama kupayı kazandık, Avrupa Ligi’nde de gruptan çıktık ve bu kupayı kazanan Sevilla’ya karşı elendik. İlk yılımız için ‘iyi bir sezon oldu’ diyebilirim. Şimdi yapmamız gereken şey dinlenmek. Fenerbahçe renklerini savunduğum son maçımdı bugün. Taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Başkanımıza teşekkür ediyorum, beni buraya getirdiği için. Bugünden itibaren serbest bir teknik direktörüm ve başka maceralar arayışı içinde olacağım.” şeklinde konuştu.

Teknik Direktörümüz Jorge Jesus, sözlerini şu şekilde noktaladı:

Buraya dair her şeyi iyi bir şekilde hatırlayacağım. Türkiye Ligi bence çok çekişmeli, yarışmacı, güçlü bir lig. Aynı zamanda Türkiye Kupası da çok zorlu bir turnuva. Bizim için kolay olmadı. Taraftarlarımıza teşekkür etmek istiyorum. Onlar bana her zaman sevgi gösterdiler. Ben ülkem dışında çalıştığım her yerde bir kupa mutlaka kazandım. Burada da bunu gerçekleştirdiğim için mutluyum.