FUTBOL

Teknik Direktörümüz Jorge Jesus: Hedefimiz finale çıkmaktı, bunu da kaliteli bir oyunla yaptık

24 Mayıs 2023 Çarşamba 23:29

Teknik Direktörümüz Jorge Jesus, 3-0 galibiyetimizle sonuçlanan Demir Grup Sivasspor maçının ardından yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu.
 
TEKNİK VE TAKTİKSEL ANLAMDA GÜÇLÜ VE İYİ TAKIMLARIN ATABİLECEĞİ GOLLER ATTIK
 
Maçla ilgili Jesus, “Hedefimiz kazanmaktı, finale çıkmaktı. Bunu da kaliteli bir oyunla gerçekleştirdik. Oyuncularım çok özgüvenli. Fiziksel olarak ve mental olarak çok güçlüler. Teknik ve taktiksel anlamda ancak güçlü ve iyi takımların atabileceği goller attık. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Aynı zamanda taraftarlarımızı da tebrik ediyorum; stada geldiler ve bizi ilk dakikadan son dakikaya kadar desteklediler. Umarım finalde hangi stadyumda olursa olsun bu kadar fazla Fenerbahçe taraftarı ve bu kadar güzel bir destek olur.” değerlendirmesi yaptı.
 
BU SEZON LİGİN SPORTİF GERÇEKLİĞİNİ AZALTACAK ŞEYLER YAŞANDI
 
Sezon değerlendirmesi yapan Portekizli teknik adam, “Sezon bizim için şu ana kadar iyi geçti. Özellikle kupa da harika geçti çünkü finale çıktık. Ama ligde harika diyemem çünkü harika diyebilmem için birinci sırada olmamız gerekirdi. Ama ligin bitmesine hala 2 maç var. Dolayısıyla hala ligi kazanma imkanımız var. Bu sezon içerisinde daha önce de dile getirdiğim gibi bu ligin sportif gerçekliğini azaltacak şeyler yaşandı. Sezon sonu şampiyon olsak da bu düşüncemi değiştirmem, tekrarlarım çünkü çok fazla maç sahada oynanmadan kazanmış sayıldı. Ama olan oldu. Fenerbahçe sezonun son döneminde şu anda kaliteli bir oyun sergiliyor. Biz belki de sezon içerisine baktığımızda oyun anlamında en iyi dönemimizdeyiz. Bu sezon biraz garip bir sezon oldu çünkü üç tane hazırlık dönemi geçirdik gibi bir durum gerçekleşti; bir sezon başında geçirmiş olduğumuz hazırlık dönemi, Dünya Kupası arasında yapmış olduğumuz hazırlık dönemi, bir de deprem felaketi sebebiyle lige verilen arada geçirmiş olduğumuz hazırlık dönemi. Hayatımda hiç bu tarz bir şeyle karşılaşmamıştım. Genel olarak değerlendirdiğimizde özellikle takımın şu an içinde bulunduğu durumun, oyunun iyi olduğunu düşünüyorum.” şeklinde konuştu.
 
Son olarak Teknik Direktörümüz, Fenerbahçe’de kalıp kalmayacağı yönündeki soruyu şu şekilde yanıtladı: “Lig henüz bizim için bitmedi, bitmesine daha var. Bu konu o zaman konuşulacak. Ben buraya büyük heyecanla geldim, kupalar kazanmak için geldim. Başkanımız zaten beni bu sebeple getirdi. Türkiye’de kazanabileceğimiz 2 kupa var; lig ve Türkiye Kupası. Biz bunlarda hala şansımızı devam ettiriyoruz. Türk futbolunda maalesef şöyle bir problem var; bu sene şampiyon olan takım şampiyonlar ligine direkt olarak gidemeyecek, 1 Eleme Turundan başlayacak. İkinci ve üçüncü takımlar Avrupa Ligi’ne gidemeyecekler, Konferans Ligi’ne gidecekler. Bu da ülkenin puan sıralamasıyla ilgili bir durum. İkinci veya üçüncünün en azından İkinci veya üçüncünün en azından Avrupa Ligi’ne gidebiliyor olması gerektiğini düşünüyorum. Bu Türk futbolunun üstüne düşmesi gereken bir konu. Burada harika oyuncular, statlar ve taraftarlar var. Türk takımlarının UEFA’da daha üst sırada olması gerektiğini düşünüyorum.”