FUTBOL

Spartak Trnava 1–2 Fenerbahçe

06 Ekim 2023 Cuma 00:00

Fenerbahçemiz, UEFA Konferans Ligi H Grubu 2. hafta maçında deplasmanda Slovakya ekibi Spartak Trnava ile karşılaştı. Rakibini ikinci yarıda King’in ayağından bulduğu gollerle 2-1 yenen Takımımız, puanını 6’ya yükseltti ve grupta liderliğe yükseldi.  Fenerbahçemiz, bu sonuçla 15. resmi maçından da galip ayrıldı. Gollerimizi 70 ve 81. dakikalarda Joshua King kaydederken, ev sahibi takımın tek golü ise 88. dakikada Ofori’den geldi.

Grubumuzdaki diğer karşılaşmada ise Nordsjaelland, Ludogorets’i 7-1 yendi.

Futbol A Takımımız pazar günü ise ligde Kasımpaşa’ya konuk olacak.

Antona Malatinskeho Stadı'nda oynanan müsabakaya İrfan Can Eğribayat, Bright Osayi-Samuel, Rodrigo Becao, Serdar Aziz, Jayden Oosterwolde, Miguel Crespo, Miha Zajc, Mert Hakan Yandaş, Ryan Kent, Joshua King, Michy Batshuayi on biri ile başlayan Takımımız, ilk yarıda oyunu kontrol etse de yakaladığı fırsatları gol çeviremedi.

70. dakikada Kent’in asistinde Joshua King'in golüyle öne geçen ekibimiz, 81. dakikada ise Fred’in asistinde yine King’le farkı 2'ye çıkardı. Müsabakanın 88. dakikasında Ofori'nin golüne engel olamayan Fenerbahçemiz, son bölümde Szymanski ve Tadic ile iki gol daha atsa da bu goller ofsayt gerekçesiyle sayılmadı ve karşılaşmadan 2-1 galip ayrıldı.

Maçtan dakikalar:

8. dakikada rakip yarı sahanın ortalarında topla buluşan Jayden Oosterwolde'nin ceza sahasına girerken şutunda savunmaya çarpan top kornere gitti.
9. dakikada savunmanın hatasıyla ceza yayı dışında topu önünde bulan Ryan Kent'in ceza sahasına girdikten sonra müsait durumda vuruşunda meşin yuvarlak auta çıktı.
25. dakikada Fenerbahçemiz gole yaklaştı. Soldan çalımlarla çizgiye inen Jayden Oosterwolde'nin altı pasın gerisine çıkardığı topun gelişine Joshua King'in şutunda meşin yuvarlak Spartak Trnava savunmasında Kosa'ya çarptı. Atağın devamında savunma meşin yuvarlağı oyun alanına uzaklaştırdı.
52. dakikada Takımımız gole yaklaştı. Ceza yayı önünden kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Miha Zajc'ın etkili şutunda kaleci son anda meşin yuvarlağı kornere çeldi.
62. dakikada Joshua King'in ara pasında altı pasın sağında kaleciyle karşı karşıya kalan Michy Batshuayi'nin tek vuruşunda kaleci topu iki hamlede kontrol etti.
70. dakikada Ekibimiz öne geçti. Sağ kenardan aldığı topla hareketlenen Joshua King, Ryan Kent ile verkaç yaptıktan sonra ceza yayı içinde tekrar topla buluştu. Bu oyuncunun kaleyi cepheden gören şutunda top filelere gitti: 0-1.
81. dakikasında Fenerbahçemiz farkı 2'ye çıkardı. Ceza sahası içi sol çaprazda Jayden Oosterwolde'den aldığı topla çizgiye inen Fred'in yerden sert pasına Joshua King'in altı pas içinde dokunuşunda meşin yuvarlak ağlara gitti: 0-2.
88. dakikada ev sahibi ekip farkı 1'e indirdi. Ofori, topu ağlara gönderdi: 1-2.

Karşılaşma, Fenerbahçemizin 2-1 üstünlüğüyle tamamlandı.

Fotoğraflar: Semih Bahadır

Basın Fotoğrafları