FUTBOL

Teknik Direktörümüz Jorge Jesus ve futbolcumuz Joao Pedro’dan Dinamo Kiev maçı öncesi açıklamalar

07 Eylül 2022 Çarşamba 13:06

Fenerbahçemizin, UEFA Avrupa Ligi B Grubunun ilk hafta maçında yarın akşam Ukrayna ekibi Dinamo Kiev ile oynayacağı maç öncesinde Teknik Direktörümüz Jorge Jesus ve futbolcumuz Joao Pedro açıklamalarda bulundu.

Futbolcumuz Joao Pedro:  Grup maçlarına galibiyetle başlamak önemli. Oynadığımız her maçı kazanmak için oynarız. Yarınki odağımız da bu olacak

Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde düzenlenen basın toplantısında ilk sözü futbolcumuz Joao Pedro aldı. Karşılaşmayı değerlendiren golcü oyuncu, “Yarın önemli bir maça çıkacağız. Evimizde taraftarımızın desteğiyle oynayacağız. Rakip takımı tanıyoruz, onlar da bizi tanıyorlar. Bu turnuvada devam edebilmek için hırsımızın olduğunu göstermek adına gruplara galibiyetle başlamak bizim için önemli. Önemli bir turnuva. Gruptaki maçlarımıza odaklanmış durumdayız” dedi.

Fenerbahçe formasıyla Kadıköy'de çıktığı ilk maçtaki atmosferle ilgili Joao Pedro, “İnanılmaz bir atmosfer vardı. Tabii ki her stadyum farklıdır ama buraya geldiğim andan itibaren taraftarlarımızın ne kadar tutkulu olduğunu gördüm. Sakatlığımın olduğu dönemde de maçlarımızı stadyumdan takip etmiştim ama saha içinde olmak her zaman farklı. Gol attığımda hissettiğim duyguyu açıklayamam. Taraftarlar çok tutkulu ve inanılmaz derecede takımlarını destekliyorlar.  Farklı bir atmosferdi.” yorumunda bulundu.

Fiziksel durumu hakkında bilgi veren golcü oyuncu, “Son yıllarda uzun süre sahalardan uzak kaldığım bir sakatlığım olmamıştı. Buraya da çok istekli gelmiştim fakat gelir gelmez sakatlık yaşadım. Tabii ki takımdan ayrı kalmak kolay değil. Tedavi sürecinde elimizden gelenin en iyisini yaptık. İlk maçıma oyuna sonradan girerek çıktım. Fiziksel olarak tabii ki en iyi seviyemde değildim. Tedavi sürecinde çok iyi çalışmama rağmen bir aydır takımdan ayrı olduğum için tabii ki bir süreye ihtiyacımın olması normal. Yüzde söylemem zor ama tabii ki yüzde yüzümde değilim. Buna da en kısa sürede ulaşmak istiyorum” ifadelerini kullandı.

Dinamo Kiev ile sezon başında oynadığımız Şampiyonlar Ligi ön eleme maçı içinse Pedro, “Elenmek bizim için üzücü olmuştu. Bizim için önemli bir turnuvaydı ve o turnuvaya katılmak için çok istekliydik. Ki o maçlarda daha çok hak eden tarafın biz olduğumuzu düşünüyorum. Onlarla şimdi farklı bir turnuvada karşılaşacağız. Sezonun farlı bir dönemindeyiz. Zaten oynadığımız her maçı kazanmak için oynarız. Elimizden gelenin en iyisini yapmak için oynarız. Yarın ki odağımız da bu olacak.” dedi.

Forvet hattındaki forma rekabetiyle ilgili soruyu da yanıtlayan golcü oyuncu, “Aslında bu soruyu hocamıza sormanız lazım ama şunu söyleyebilirim ki her birimiz, birbirimizin kalitesini yukarıya çekeceğiz. Aramızdaki rekabet sağlıklı bir rekabet, birbirimizin daha iyi olabilmesi için. Seçim yapmak hocamızın problemi” diyerek sözlerini noktaladı.

Teknik Direktörümüz Jorge Jesus: Bu maça Dinamo Kiev'le oynadığımız ilk maçların bir rövanşı olarak bakmıyoruz. 1 ay öncesine göre daha güçlüyüz. Bu maçı kazanmak için yeterli kaliteye sahibiz. 

Kadın gazetecilerin basın toplantısına katılımından dolayı memnuniyeti dile getirerek sözlerine başlayan Teknik Direktörümüz Jorge Jesus, “Öncelikle burada pek çok kadın gazeteci gördüğüm için mutlu olduğumu söylemek istiyorum. Brezilya ve Portekiz’den alışık olduğum bir durum. Bu sektörde kadın gazetecileri görmekten dolayı mutluyum.” dedi.

Maçı ve grubu değerlendiren Portekizli çalıştırıcı, “Bu gruptan çıkmak için yeterli kalitemiz ve hırsımızın olduğunu biliyoruz. Grupta 3 takımın dengeli olduğunu düşünüyorum. Rennes, Dinamo Kiev ve Fenerbahçe. Yarınki maçtan galibiyetle ayrılmak istiyoruz. Bir ay önce onlarla oynadığımız döneme kıyasladığımız zaman şu anda daha güçlüyüz. İnanıyoruz ki bu maçı kazanmak için yeterli kalitemiz var.” diye konuştu.
 
Transfer edilen oyuncu sayısının fazlalığıyla ilgili soruyu yanıtlayan deneyimli teknik adam, “Oyuncularınızla birebir çalışma imkanı bulduğunuzda onları daha yakından tanıyabiliyorsunuz. Aynı zamanda takımımızdan ayrılan oyuncular oldu. Bildiğiniz gibi Kim Min Jae takımdan ayrıldı ve bana göre Fenerbahçe’nin elindeki en iyi savunma oyuncusuydu. Futbolda bunlar var ve bunlar geride kaldı. Önemli olan mevcut kadroya odaklanmamız. Transfer dönemi önümüzdeki günlerde tüm dünyada kapanacak. Ve takımlar ellerindeki mevcut oyunculara odaklanacaklar. Biz de bunu yapacağız ve çalışmalarımızı elimizdeki oyuncularla sürdüreceğiz.” dedi.

Avrupa’da puan sıralamasında daha yükseklerde olmamız gerektiğinin altını çizen Teknik Direktörümüz Jorge Jesus, “Belirtmiş olduğunuz gibi bizim en büyük hedefimiz ligi kazanmak. Buraya bu yüzden geldim. Şuanda da ligi daha iyi tanıyorum. Rakiplerimiz de bu sene çok iyi yatırımlar yaptılar. Avrupa turnuvalarında toplanan puanlar sadece bizim takımımız için değil ülke futbolu için çok önemli. Türkiye’nin ve kulüplerin sıralamasına baktığınızda buradaki futbolun gerçeğini yansıtmadığını düşünüyorum. Burada çok fazla kaliteli takım var. Statlar güzel. Oynanan futbolun kalitesi güzel. Bu ülkenin sıralamadaki yerini hak etmediğini düşünüyorum. Bunu da iyileştirmek takımların elinde. Avrupa’da oynayan Türk takımları puanlar toplamalı ki, ülke puanı yükselsin. Yoksa bir sonraki şampiyon, Şampiyonlar Ligi’ne gidebilmek için eleme turları oynamak zorunda kalacak. Bu ülkede sıralamayı yukarı çıkarmak için her türlü koşul mevcut. Fenerbahçe için de bu geçerli.” değerlendirmesinde bulundu.

UEFA Avrupa listesine dahil edilmeyen oyuncularla ilgili Portekizli çalıştırıcı, “Bu benim için yeni bir durum değil. Daha öncede Avrupa maçları için bu tür listeler yapmak durumunda kaldık ve bazı oyuncuların dışarıda kalması gerekti. Teknik direktörlerin bu tarz kararlar alması gerekiyor. Hedef elinizdekilerin en iyisini seçmek. Ben de bunun için uğraşıyorum. Bruma grup aşamasındaki listeye dahil edilmedi. Zaten grup aşamasında toplamda 6 maç oynayacağız. Ki kendisi yaklaşık bir aylık sakatlıktan çıktı. Ligde 14 yabancı oyuncu seçmemiz gerekiyor. Bazı kararlar almamız gerekiyor. Bruma da son dönemde sakattı ve bu dönemde en azından grup aşamasında liste dışında olabileceğini düşündüm. Eğer gruplardan çıkabilirsek bir sonraki turda liste yaptığımızda listeye dahil olabilir. İsimler önemli değil. Belli kararlar almamız gerekiyor. Mevcut koşullarda en iyileri seçmemiz gerekiyor. Ben de bunu yapıyorum” dedi.

Tekrardan Dinamo Kiev’le eşleşmeleriyle ilgili Teknik Direktörümüz Jorge Jesus, “ Kurada tekrar Dinamo Kiev ile eşleştik. Futbolda her zaman ikinci şans ayağınıza gelir. Bir ay öncesine göre daha güçlü olduğumuzu düşünüyorum. Onlarla önceki oynadığımız maçlarda futbolda çok sık olmayan şeyler başımıza geldi. Şu anda daha güçlüyüz. Bu maça o maçların bir rövanşı olarak bakmıyoruz. Grubumuzdaki diğer rakiplerle oynadığımız maçlar gibi bizim için. Futbolda her zaman rakiplerinize saygı göstermeniz gerekir. Ben de her zaman rakiplerime saygı gösteriyorum. Tabii ki her maçı kazanmak istiyorum.” şeklinde konuştu.
 
Gelişen oyun ve forvet hattıyla ilgili de deneyimli teknik adam şöyle konuştu:
 
"Bizim oyunumuzu geliştirmemizdeki etkili faktör sistem değişikliği değil oyuncularımızla daha fazla vakit ve daha fazla çalışıyor olabilmemizdir. Çünkü oyuncular zaman geçtikçe birbirlerini daha iyi tanıyorlar. Benim isteklerimi daha iyi anlayabiliyorlar. Ben de onları bireysel olarak daha iyi tanıyorum. Bizim bu gelişimimizi sağlayan şey aslında daha fazla çalışacak vaktimizin olmasıydı, sistem değişikliği değildi. Fenerbahçe şu anda 3 savunmacıyla oynamıyor aslında 4’lü savunma hattıyla oynuyoruz. Taktiksel olarak saha içinde sistem değiştirdiğiniz anlar oluyor. Takımın sistemine sadece atak yaptığı zaman değil, defans yaptığı zaman da bakmak gerekiyor. Dolayısıyla saha içindeki dizilişimiz devamlı olarak değişiyor. Atak yaptığımızda arkada üçlü hat yapıyoruz ama saha içerisinde sürekli formasyonumuzu değiştiriyoruz. Tabii ki oynadığınız sistemi rakibinize göre de adapte etmeniz gerekiyor. Biz de bunu yapıyoruz. Sahada oynadığımız sistem maçın anına göre değişebiliyor. Batshuayi yaklaşık bir haftadır bizimle. Şu anda taktiksel anlamda kolektif olarak hem ofansif hem de defansif anlamda bizim istediklerimizi anlama aşamasında. Ondan isteyebileceğimiz en iyi şey bireysel kalitesini yansıtmak olur. Bizim taktiksel olarak ondan neler beklediğimizi anlaması için ve bunları uygulayabilmesi için biraz zamana ihtiyacının olması normal. Bizim fikirlerimize onun da adapte olması gerekecek. Ki şuanda kadromuzda onun dışında 4 tane kaliteli santraforumuz var. Normalde ben her zaman bu bölgede 4-5 oyuncu isterim. Elimde bu kadar kaliteli oyuncu olduğu için çok mutluyum. Çünkü kim oynarsa oynasın öndeki kalitemiz hiçbir zaman düşmüyor."
 


Basın Fotoğrafları