FUTBOL

Teknik Direktörümüz Jorge Jesus ve kalecimiz Altay Bayındır’dan Dinamo Kiev maçı öncesi açıklamalar

26 Temmuz 2022 Salı 15:57

Teknik Direktörümüz Jorge Jesus ile futbolcumuz Altay Bayındır, 0-0'ın rövanşında yarın akşam sahamızda Dinamo Kiev ile oynayacağımız Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turu maçı öncesi düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Kalecimiz Altay Bayındır: Şampiyonlar Ligi’nde gruplara kalmak istiyoruz

Samandıra Can Bartu Tesislerimizde düzenlenen basın toplantısında ilk olarak söz alan Altay Bayındır, “Yarın çok önemli maça çıkacağız. İyi çalışıyoruz. Hocamızın söylediklerini sahada yapmaya çalışıyoruz. Antrenmanda çalıştığımız her şeyi yarın maçta da uygulayarak, güzel bir sonuçla yolumuza devam etmek istiyoruz.
 
Polonya’da ilk maç 0-0 sonuçlandı. Kazanmaya daha yakın olduğumuzu düşünüyorum. Bulduğumuz pozisyonları gole çevirseydik, yarın daha güzel bir avantajla maça çıkabilirdik. Kazandığımız takdirde yolumuza devam edeceğiz. Her maç çok önemli. Şampiyonlar Ligi’nde gruplara kalmak istiyoruz. Bunun için de çok çalışıyoruz. Hocamız da elinden geleni yapıyor. Birçok şeyi bize gösteriyor ama tabii sahada uygulama kısmında futbolcular devreye giriyor. Çalıştıklarımızı sahaya yansıttığımız takdirde yarın güzel bir sonuç alacağımızı düşünüyorum. Yarın kazanmak için elimizden geleni yapacağız. İçeride oynayacağımız ilk maç. Taraftarlarımız ve bizler de heyecanlıyız.Onların vereceği enerjiyi sahada en iyi şekilde kullanarak savaşacağız.
 
Futbol üç skorlu bir oyun. Maç kazanmak gerekiyor. Kazanmak için iyi mücadele etmek gerekiyor. İyi mücadelenin yanı sıra futbolda tabii biraz şans da olması, topun kaleye girmesi gerekiyor. Konsantre bir şekilde çıkıp yarın kazanmak için oynayacağız. Kazandığımız takdirde yolumuza devam edeceğiz. Bizler de bu şanlı formayı giydiğimiz her an için sonuna kadar mücadele edeceğiz. Sonuçları da hep beraber göreceğiz.
 
Hocamız dünya çapında bir isim. Kendi tecrübelerini babacan bir şekilde bize yansıtmaya çalışıyor. Bizler de saygılı bir şekilde hocamızın söylediklerini çalışmalarda yapıyoruz ama dediğim gibi sonuç itibarıyla sahada oynayan futbolcular. Taktikte, birçok şey iyi de olsa sahada oynayan ve bunları yapan futbolcular. Konsantre olmak çok önemli. Hocamızın söylediklerini sağlıklı ve konsantre bir şekilde sahaya yansıtırsak eğer, yarın kazanacağız. Hocamızın tecrübeleri bizler için büyük bir şans. Biz de bu şansı iyi değerlendirmek istiyoruz. Şu anda da birlikte güzel bir aile ortamımız var. Önemli olan bu güzel ortamı devam ettirmek. Biz de bunun için mücadele edeceğiz.
 
Bütün oyuncular değerli. Herkesin farklı meziyetleri var. Sahaya çıktığınız zaman kimin oynadığı önemli değil, birlikte bir mücadele var. Serdar Aziz’in sakatlanması üzücü ama hazır kim varsa onunla devam edeceğiz. Benim için çok fark eden bir durum değil. Hepimizin görevleri var. Umarım yarın sahada olan herkes üzerine düşen görevi gösterir ve güzel bir sonuçla ayrılırız.”
 
Teknik Direktörümüz Jorge Jesus: Yarın 30-40 isterlerse 50 faul yapsınlar bu bizim için iyi bir sinyal. Ofansif anlamda güçlü olduğumuzu gösteriyor. Yarınki maçta daha fazla faul yapmaları gerekecek.  

Teknik Direktörümüz Jorge Jesus’un açıklamalarından derlediklerimiz ise şöyle:

"İlk maçtan sonra bugün eminim herkesin Dinamo Kiev ile ilgili daha net fikirleri var. Ben kendilerini iyi bir şekilde tanıyordum ama ilk maçta biz onlara kendi kalitemizi gösterdik. Defansif anlamda çok iyi organizeydik ve bu şekilde rakibi şaşırttığımızı düşünüyorum. Umarım yarın yine oyun kalitemizi sahaya yansıtırız. Rakibimiz kontra ataklarda etkili. Ukrayna milli takımında oynayan üst seviye oyuncuları var. Yarın ki maç yine zor olacak. Umarım oyuncularım gününde olur ve biz de turu geçen taraf oluruz.
 
5-6 haftadır takımla birlikte çalışıyoruz. Tabii ki düzeltmek istediğimiz şeyler var. Geçen sene belirtmiş olduğunuz bu özelliği  (yenilen erken gol sonrası toparlanmakta zorlanma) ben de gözlemledim. Bu sene takımın hocası benim ve düzeltmek istediğim şeylerden biri de bu. Kurada bize sürekli Şampiyonlar Ligi’nde gruplara kalan bir takım çıktı. Herhangi bir takımla oynamıyoruz. Tabii ki zorluklar yaşayabiliriz ama umarım yarınki maç bizim için iyi geçer.
 
Taktiksel olarak bugün bir antrenmanımız daha olacak. Stratejik olarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Hafta boyunca fiziksel olarak bazı sıkıntılar yaşadık. Özellikle Arda, King ve Bright. Onların durumuna bakacağız. Aynı zamanda yarın sabah da bir antrenmanımız olacak. Maç sabahı her zaman bir çalışma yaparız. Orada oyuncuların durumuna bakacağız ve ona göre oynayacak oyuncuları seçeceğiz.

Lucescu ilk maçtan sonra ‘Artık Fenerbahçe’yi daha iyi tanıyoruz’ diye bir söylemde bulundu. Bu gayet normal. İlk maçta onları defansif organizasyon olarak şaşırttığımızı düşünüyorum. İlk maçta maçın gidişatına göre belirli stratejiler uyguladık. Her hocanın maç sırasında uyguladığı farklı stratejiler vardır. Yarın da maçın gidişatına göre bakacağız ve gerekli çözümleri maç içinde bulmaya çalışacağız. İlk maçta girdiğimiz pozisyonları değerlendiremedik. 3 tane net pozisyonumuz vardı. Kiev defansif anlamda çok iyi bir takım. Yarın ofansif anlamda yine zorluklar yaşarsak bir sebebi de onların defansif anlamda çok iyi bir takım olması.
 
Aslında rakibi durdurmak için (faul yapmak) akıllı bir yönetim. Onların ilk maçta silahı buydu. Maçtan önce bunu konuşmuştuk. Yarın 30-40 isterlerse 50 faul yapsınlar bu bizim için iyi bir sinyal. Ofansif anlamda güçlü olduğumuzu gösteriyor. Yarınki maçta daha fazla faul yapmaları gerekecek."  


Basın Fotoğrafları