FUTBOL

Teknik Direktörümüz Jorge Jesus, Dinamo Kiev maçını değerlendirdi

27 Temmuz 2022 Çarşamba 23:58

Fenerbahçemiz, Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turu rövanş maçında karşılaştığı Dinamo Kiev’e 2-1 mağlup oldu. Teknik Direktörümüz Jorge Jesus maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Karşılaşmayla ilgili Jesus, “Her maçın olduğu gibi bu maçında bir hikayesi var. Maçın kırılma anına kadar iyi oynayan taraf Fenerbahçe’ydi. Rakip kaleye 7 şutumuz vardı, rakibimizin kalemizi hiçbir şutu yoktu. Stadyumda olan herkes 11’e 11’ken Fenerbahçe’nin turu atlayan taraf olduğuna inanıyordu ama İsmail’in gördüğü kırmızı kart maçın gidişatını değiştirdi. O anda takımımız organizasyonel anlamda yapısını kaybetti, dengesi bozuldu ve bu anda da rakibimiz golü attı. Takımımız inandı, ortaya bir ruh koydu, dezavantajlı durumda olmamıza rağmen savaştı ve Enner Valencia’nın penaltısı kaçtı. Ama takımımız cesaretini korumaya devam etti. Takım 1 kişi eksik oynadığı için ben de saha kenarından oyuncularıma direktifler vermeye çalıştım. Tabii ki mağlup ayrıldığınız zaman mutlu olmazsınız ama takım buradan kafası dik ayrılmalı çünkü gerçekten çok koştular. Bugün tecrübe eksikliği maçın sonucunda ve elenmemizde belirleyici oldu.” değerlendirmesini yaptı.

Ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Jesus’un açıklamaları şu şekilde:

“Transferler tabii ki benim onayımla yapılıyor ama bu maçın hikayesinde bunu konuşmanın doğru olmadığını düşünüyorum. Bugün stada gelen taraftarlarımız eminim ki takımlarından gurur duyarak stattan ayrılmışlardır. Maç 11’e 11’ken, hatta 1 kişi eksikken de gerçekten çok iyi mücadele ettik. 10 kişi kaldığımız an takım sahada çok iyi cevap verdi, inandı. Ama Şampiyonlar Ligi’nde küçük detaylar belirleyici oluyor. Bugün de bu şekilde oldu. Kırmızı kart bizim için belirleyici etkendi. İstatistiklere baktığımız zaman 11’e 11’iken %60 top bizdeydi. 7 şutumuz vardı, rakibin sadece 1 şutu vardı. Ama kırmızı kart maçtaki kontrolümüzü etkiledi. Daha sonra takımımız beraberliği yakaladı, gerçekten çok koştular. Ama fiziksel kapasitemiz uzatmalarda yetmedi. 1 kişi eksik 30 dakika daha oynamak gerçekten çok zordu. Bu da bugünkü maçın skorunda belirleyici oldu. Görüldü ki uzatmalarda daha yakın olan taraf Fenerbahçe’ydi. Bu olanların hepsi bugünkü maçın sonucunu etkiledi.

Hafta boyunca oyuncularla ben çalışıyorum. Onların fiziksel olarak ne durumda olduklarını ben görüyorum. Kararları da bunları göz önünde bulundurarak alıyoruz. Polonya’da oynadığımız ilk maçta takım iyiydi. Fiziksel olarak herhangi bir sıkıntı yoktu. O yüzden o takımı değiştirmek adil olmazdı. King forvet pozisyonundaki oyuncumuz onun alternatifi Serdar Dursun. Ki maçlar için Serdar Dursun da çok hazır değil ama şu anda A oyuncusu, B oyuncusu diye değerlendirmenin doğru olduğunu düşünmüyorum. Bugün elenmemizin sebebini A oyuncusu oynadı, B oyuncusu oynamadı diye değil birazcık 10 kişi kalmamıza bağlıyorum. Maçın hikayesi bu. Ayrıca çok iyi bir takıma karşı oynadık. Belki Dinamo Kiev’i çok iyi tanımıyor olabilirsiniz ama gerçekten mükemmel bir takım. Onlar herhangi bir takım değiller. Takımımın göstermiş olduğu performanstan dolayı gururluyum.

(Emre Mor) Oyundan çıkma sebebi tamamen fiziksel. Aslında oyuna girdikten sonra iyi de başladı fakat 10 dakika sonra kendisini iyi hissetmediğini söyledi. Rakip beki takip etmekte sıkıntılar yaşıyordu. Bu yüzden değişikliği yaptık. Oyuna giren oyuncuların performansından memnunum. Yaptığımız değişikliklerden sonra beraberliği yakaladık. Duran toptan gol attık. Bunlar futbolun bir parçası. Zaman zaman oyuna sonradan giren oyuncular gerek fiziksel ve gerek taktiksel sebeplerden dolayı oyundan çıkabiliyor. Bu ilk defa yaptığım bir şey değil. Oyuna sonradan giren oyuncularımız bir kişi eksik olmamıza rağmen gerçekten organizasyon anlamında daha iyi olmamızı sağladılar. Onlarla beraber golü atıp, beraberliği sağladık.

Kazandığımız maçlardan sonrada, kaybettiğimiz maçlardan sonra da hakemler hakkında konuşmayı sevmem. Her ne kadar ki King’in iptal edilen golünün normal olduğunu düşünsem de. İsmail’in ikinci sarı kartına da biraz ağır diyebiliriz. İlk olarak topa dokundu ama normal İsmail genç bir oyuncu ve ilk defa Şampiyonlar Ligi maçına çıkıyor. Ki takımımızdaki birçok oyuncu için bu durum  geçerli. Oynadığımız takım ise Şampiyonlar Ligi’nde çok tecrübeli. Yaklaşık 5 yıldır birlikte oynuyorlar. Biz ise 5 haftadır birlikte antrenman yapıyoruz. Bunlarda bu mağlubiyeti almamıza sebep oldu. Detaylar ve hatalar belirleyici oluyor. Bugün de bu şekilde oldu.

Fenerbahçe sezona Avrupa’daki bütün takımlardan daha erken başladı. Şu dönemde transfer yapmak kolay değil. Birçok Avrupa takımı bizden sonra sezonu açtı. Ki gönderecekleri oyunculara da sezonu açar açmaz karar vermiyorlar. Transfer sürecinin zor bir dönemindeyiz. Genellikle son haftalar belirleyici olur. Transferler hakkında gerek Fenerbahçe, gerek başka Türk takımları için konuşması zor. Oyuncu transferi için kolay bir dönem değil."