FUTBOL

Futbolcularımız Hull City galibiyetini değerlendirdi

10 Temmuz 2022 Pazar 23:27

2022-2023 sezonu hazırlıkları kapsamında İngiltere Championship ekibi Hull City ile dostluk maçında karşılaşan ve Arda Güler ile Serdar Dursun’un golleriyle sahadan 2-0 galip ayrılan Fenerbahçemizde, bu maçın ardından futbolcularımız Serdar Dursun, Miguel Crespo, Lincoln Henrique ve Bright Osayi-Samuel Fenerbahçe TV'ye açıklamalarda bulundu.
 
Serdar Dursun: Bugün gol atmayı çok istiyordum
 
Hull City galibiyetini değerlendiren Serdar Dursun, “Güzel bir hazırlık maçı oldu. Hull City de Championship’te önemli bir takım. Acun ağabey de aldıktan sonra da inşallah önemli oyuncular gelecektir. Birkaç oyuncuyla da birlikte orada bir Türk ekolü ortaya çıktı. Zor bir lig. Acun ağabey için inşallah iyi olur. Bizim için önemli bir rakipti. 5-4-1 tarzı oynadık. Böyle rakiplere karşı oynamak kolay değil. Defansiz anlamda iyiler. İlk yarıda topu iyi gezdirdiğimizi düşünüyorum. İkinci yarı biraz daha istekliydik, git geller oldu. Arda’yı da buradan tebrik ederim. Allah sakalık ya da herhangi bir olumsuzluk vermeden, inşallah da üzerinde baskı olmadan gelişir. Böyle oyuncular kıymetli ve önemli oyunculardır. Süper bir gol attı. Çok mutlu oldum. Benim için de bir hayal söz konusuydu. Ben Sakaryalıyım, annem ve babam burada doğdu. Benim için bir hayaldi Sakaryaspor’da oynamak diyelim, bugün stadında oynadım diyelim. Benim için çok büyük keyifti. Bugün gol atmayı çok istiyordum. Allah da nasip etti. İnanılmaz duygular içindeydim. Sanki bir mili maç, bir puan maçı gibiydi. Mutluyuz, iyi bir maç çıkardığımızı düşünüyorum. İnşallah böyle devam eder.” dedi.
 
Golcü futbolcu, Sakarya’nın ev sahipliği yaptığı bu özel karşılaşma içinse “Sakarya futbol şehri. Son senelerde inanılmaz oyuncular çıktı. Taraftar grubu ‘Tatangalar’ zaten inanılmaz. Bu sene 1. Lig’e çıktılar. İnşallah bir iki sene içinde Süper Lig’e de gelirler, hak ettikleri yere gelirler ve bizim için de böyle güzel deplasmanlar olur.” değerlendirmesinde bulundu.
 
Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Turu’ndaki rakibimiz Dinamo Kiev ile oynayacağımız maçlara dair Serdar Dursun, şöyle konuştu:
 
“Çok önemli bir maç.  Fenerbahçe camiası Şampiyonlar Ligi’ni özledi. İyi hazırlandığımızı düşünüyorum. 20 Temmuz’da hem Türkiye hem de Fenerbahçe için çok önemli bir maç var. İnşallah iyi hazırlanıp iyi bir planla Dinamo Kiev’e gideriz. Zor bir rakip, çok iyi oyun kuruyorlar. İçeride ve dışarıda inşallah iyi bir maç çıkarırız ve turu atlarız.”
 
Miguel Crespo: Bizim için en önemlisi oynayacağımız ilk resmi maç
 
Miguel Crespo hazırlık dönemiyle ilgili, “İyi bir hazırlık dönemi geçirdiğimizi düşünüyorum. Hazırlık maçlarında üst üste galibiyetler aldık. Bu da takıma moral veriyor ki bu da çok önemli. Bizim için en önemlisi oynayacağımız ilk resmi maç. Az bir süre kaldı. O maça en iyi şekilde hazırlandığımızı düşünüyorum. O maçta elimizden gelenin en iyisini yapmak istiyoruz.” değerlendirmesini yaptı.
 
Taraftarlarımızın oluşturduğu atmosferle ilgiliyse Crespo, “Bu kulübün büyüklüğünü bir kez daha kanıtladı bu akşamki atmosfer. Taraftarlarımıza teşekkür ediyoruz her zaman yanımızda oldukları için. Bize inanmaya devam etsinler çünkü bizim için çok önemli.” dedi.
 
Lincoln Henrique: Galibiyet serimizi devam ettirdik
 
Hull City karşısında alınan galibiyeti değerlendiren Lincoln Henrique, “Çok önemli bir galibiyetti. Galibiyet serimizi devam ettirdik. Takımın hazırlık maçlarında da olsa galip gelmesi önemli. İyi bir yolda olduğumuzun kanıtı. Oynadığımız her maçı kazanmak için oynuyoruz. İlk oynayacağımız resmi maça az bir süre kaldı. O maçta da elimizden gelenin en iyisini yapıp galip gelmek istiyoruz.” diye konuştu.
 
Taraftarlarımızın desteğiyle ilgiliyse Henrique, “Taraftarlarımız sahadaki 12. oyuncumuz. Kulübümüzün temel taşı. Aynı zamanda biz oyuncular için de çok önemli bir itici güç. Taraftarlarımız bu kulübün büyüklüğünü gösteriyor. Umarım bu destekleri artarak devam eder çünkü sezon boyunca onların desteğine çok ihtiyacımız var.” ifadelerini kullandı.
 
Bright Osayi-Samuel: Takım önde baskıda çok iyiydi, çok fazla top kaptık
 
Son olarak maçı değerlendiren Bright Osayi-Samuel, “Bugün iyi oynadığımızı düşünüyorum. Hocamız uygulamak istediği fikirleri kafamıza aşılıyor. Biz de bunları sahada en iyi şekilde uygulamaya çalışıyoruz. Bugün de bunu yaptık. Takım önde baskıda çok iyiydi, çok fazla top kaptık. Yapmamız gereken bunları daha fazla gole çevirebilmek. Bugün herkes iyi bir günündeydi.” dedi.
 
Yeni sezon çalışmalarıyla ilgiliyse Osayi, “Çok zorlu antrenmanlar yapıyoruz. Hocamız bizi çok zorluyor ama bunu da tabii ki iyi bir sebepten dolayı yapıyor. Zorlu antrenmanlarımızda takımca biliyoruz ki daha iyiye gitmemiz için elimizden gelenin en iyisini vermemiz gerekiyor. Maç maç daha iyiye gittiğimizi düşünüyorum. Şahsi olarak da kendimi her geçen gün daha güçlü hissediyorum. Kiev’e karşı oynayacağımız büyük maç hem bizler için hem de taraftarlarımız için önemli. Gelişerek devam etmemiz gerekiyor.” diyerek sözlerini tamamladı.