FUTBOL

Teknik Direktörümüz İsmail Kartal, Slavia Prag maçının ardından açıklamalarda bulundu

17 Şubat 2022 Perşembe 23:41

Teknik Direktörümüz İsmail Kartal, UEFA Konferans Ligi play-off turu ilk maçında konuk ettiğimiz Slavia Prag karşılaşmasının ardından yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu.

Karşılaşmayı değerlendiren Teknik Direktörümüz İsmail Kartal, “Maça her iki takım da istekli başladı. Dengede giden bir maç oldu ama basın toplantısında da söylemiştim; bu takım çok iyi kapanan, kontraya çıkan, koşan, mücadele gücü yüksek bir takım diye. Biz de bugün onlara bu şekilde cevap verdik. Sadece onlar girdikleri pozisyonları değerlendirdiler, biz girdiğimiz pozisyonları onlar gibi değerlendiremedik. Ama sonuç olarak baktığınız zaman 3-2’lik kendi evimizde kaybettiğimiz maçtan sonra rövanş maçında bu mağlubiyeti telafi etmeyi düşünüyoruz. Orada kazanıp bu turu halen geçebileceğimize inanıyoruz. Biz, pes etmedik. Onun için ikinci maça en iyi şekilde hazırlanıp orada turu geçmek istiyoruz. Bütün planlarımızı bu yönde yapacağız.” dedi.

Yaşadığı sakatlıktan dolayı yerini Marcel Tisserand’a bırakan Kim Min-Jae ile ilgili de bir değerlendirmede bulunan İsmail Kartal, “Uzun zamandan beri Szalai ve Min-Jae’nin birlikte oynaması orada daha dengeli bir oyun sergilemelerini sağlıyordu. Ama Tisserand da girdikten sonra fena bir oyun çıkartmadı ama sonuç olarak baktığınız zaman çok yoğun bir maç trafiğimiz var. Bu kadar yoğun maç trafiğinde herkes elinden geleni yapmaya çalışıyor. Biz de oyuncularımızı sakatlanmadan, kadro derinliğini de elimizde geniş tutabilmemiz açısından rotasyonlar yapıyoruz. Çok yoruldu, arka adalelerinde biraz gerginlik hissetti. O yüzden onu mecburiyetten değiştirmek zorunda kaldık. Çok fazla risk almak istemedik.” diye konuştu.

Eksik oyunculardan dolayı takımda bazı değişiklikleri yapmak zorunda olduklarını da dile getiren Teknik Direktörümüz İsmail Kartal, “Bugün baktığınız zaman Ferdi gibi elimde bir oyuncu var. İnsanlar diyebilir ki ‘Ferdi niye sol bek oynuyor?’ ama Ferdi bizim takımın jokeri. Elimizde sol bekimiz yok, mecburen Ferdi’yi sol bek oynatıyorum. Benim elimde sağlıklı bir Novak olsa tabii ki ben Ferdi’yi ön tarafta kullanmak istiyorum. Nasıl ki arkaya Nazım’ı monte etmeye çalışıp Bright’ı önde kullanıyorsak, ben Ferdi’yi her zaman önde kullanmak istiyorum. Ama bazı şeyler sizin düşüncelerinizin önüne geçiyor. O da nedir?  Şu an sakatlıklar var, hastalar var, cezalı oyuncularımız var. Ferdi de maşallah çocuk, sol beke koyuyoruz, orada da aslan gibi oynuyor.” diyerek sözlerini noktaladı.