FUTBOL

Futbolcularımız, Dinamo Kiev galibiyetinin ardından açıklamalarda bulundu

04 Kasım 2022 Cuma 01:51

Futbolcularımız; Attila Szalai, Arda Güler ve Willian Arao, Takımımızın, Dinamo Kiev karşısında aldığı 2-0’lık galibiyetin ardından adını UEFA Avrupa Ligi’nde grup lideri olarak doğrudan Son 16 Turuna yazdırmasını yayıncı kuruluşa değerlendirdi.

Arda Güler: Bu maça çok iyi çalışmıştık. Karşılığını da aldık. Gol atınca çok mutlu oldum ve anneme armağan ettim

Maçta bir gol, bir asistle oynayan genç oyuncumuz Arda Güler, “Çok mutluyum. Çok iyi bir galibiyet aldık. Grubu da lider bitirdik. Tüm takımı tebrik ediyorum. Bu maça çok iyi çalışmıştık. Karşılığını aldık. (Gol sevinci için) annem 2 ay önce kalbinden ameliyat olmuştu. Sonrasında futbola odaklanmak çok zordu. Kendime söz verdim, ‘İlk golümü ona armağan edeceğim’ diye. Motivasyonumu öyle sağlıyordum. Gol atınca çok mutlu oldum ve anneme armağan ettim.” dedi.

Arda Güler, gol ve asisti içinse; “Grubu lider tamamladık. Gidebildiğimiz yere kadar gideceğiz. Hedefimiz her oynadığımız maçı kazanmak. (Gol anı) Biri uzun pas attı, hatırlamıyorum. Valencia çıktı, ben de topun önüme düşeceğini hissettim. (Asistle ilgili) Maçtan önce Arao yanıma geldi. ‘Golün var’ dedi. Ben de ‘İnşallah sen neden atmıyorsun’, dedim. ‘Benim gole ihtiyacım yok’ dedi. O da attı. Onun için de çok mutluyum.  Tüm takımı tebrik ederim.” diye konuştu.

Arda Güler sözlerini şöyle sürdürdü:

"Her zaman çok çalışmaya devam edeceğim. Bazen oynuyorum, bazen oynamıyorum. Buradan hocama da çok teşekkür ediyorum. Her zaman benimle özel ilgileniyor. Ne yapmam gerektiğini, ne yapmamam gerektiğini…Bireysel gelişimime de odaklanıyorum. Yanımda olan herkese teşekkür ediyorum."

Attila Szalai: Hedefimiz grubu birinci tamamlamaktı ve bunu da başardık

Galibiyete dair duygu ve düşüncelerini paylaşan Attila Szalai, “Öncelikle güzel kelimelerinizden ve tebriğinizden dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Bugün gerçekten çok mutluyuz. Hedefimiz grubu birinci tamamlamaktı ve bunu da başardık. Bundan dolayı da çok mutluyuz. Aynı şekilde pozitif olduğum, mutlu olduğum bir nokta daha var, bugün iyi bir oyun ortaya koyduk. Bence defansif olarak sağlam durduk. 2 de güzel gol attık. Şimdi Sivasspor’a karşı odaklanacağımız bir lig maçı olacak. O maç da aynı şekilde hazırlanacağız.” dedi.

Grubu birinci sırada bitirebilmenin önemine değinen Szalai, “Maç öncesinde kendi oyunumuza odaklandık. İyi bir şekilde de hazırlanmıştık. Rakibimizle daha önce 3 kez oynamıştık, bu da dördüncü maçımızdı. Dolayısıyla hedefimiz bugün sahadan galibiyetle ayrılmaktı, aynı zamanda dikkatli de olmamız gerekiyordu, çünkü gol averajı birinci bitirebilmek adına çok büyük önem taşıyordu. Çok fazla gol atmamız gerekiyordu. Bugün 2-0 kazandık, çok mutluyuz. Bugün önemli olan galibiyetle beraber grubu birinci sırada tamamlayabilmekti.” şeklinde konuştu.

Willian Arao: İlk hedefimizi gerçekleştirdik

Güzel ve büyük bir adım attıklarına değinen Willian Arao,“Çok mutluyum. Bugün hem ben hem de takımımız kolektif anlamda bence iyi bir performans sergiledi. Mutluyum, çünkü ilk hedefimizi gerçekleştirdik ve hedefimiz birinci sırada tamamlayarak gruptan çıkmaktı. Güzel ve büyük bir adım ama henüz hiçbir şey kazanmadık. Şimdi yapmamız gereken şey önümüzdeki maçlara odaklanmak ve Son 16 Turu geldiğinde o maçlara en iyi şekilde hazırlanmak.” dedi.

Fenerbahçe forması altında ilk golüne imza atmasına ilişkinse, “Çok mutluyum. Çocuğum zaten benden artık bir gol bekliyordu, bunu söylüyordu. Bunu gerçekleştirdiğim için çok mutluyum ama daha da mutlu olma sebebim, takımca güzel bir performans sergileyip bugünkü hedefimize ulaşmamız.” diye konuştu.

Pas performansına dair yöneltilen soru üzerine Arao, “Valencia’nın da bugün gol atmasını istiyordum. Güzel de bir pas oldu ama daha sonra kendisine de söyledim; defansif orta sahaların bu tarz asistler yapması çok yaygın değildir. Ama bugün o pozisyonu değerlendiremedi. Ben bu tarz paslar atabilmek için her gün çok çalışıyorum. Forvetler önde hareketli olduğu zaman, bana pas açısı oluşturdukları ve pas opsiyonu verdikleri zaman onlara en iyi şekilde pası atmaya çalışıyorum. Bugün maalesef Enner o pozisyonu atamadı ama takıma her gün olduğu gibi, her maç olduğu gibi bugün de çok fazla yardım etti." cevabını verdi.