FUTBOL

Fenerbahçe 3-1 Rayo Vallecano

30 Kasım 2022 Çarşamba 21:56

Fenerbahçemiz, Dünya Kupası nedeniyle liglere verilen arada Kulüpler Birliği Vakfı tarafından organize edilen dostluk turnuvasının ilk maçında Ligi LaLiga ekiplerinden Rayo Vallecano ile karşılaştı. İlk yarıyı 1-0 geride tamamlayan Takımımız, ikinci yarıda bulduğu gollerle maçtan 3-1 galip ayrıldı. Gollerimizi 71. dakikada Osayi-Samuel (P), 76. dakikada King ve 83. dakikada Ferdi Kadıoğlu kaydetti. İspanyol ekibinin tek golünü ise 22. dakikada Trejo kaydetti. Oyuncumuz Pedro ise 68. dakikada yaşadığı sakatlık sonrası maça devam edemedi. 
 
Karşılaşma öncesinde Yönetim Kurulu Üyemiz Selahattin Baki tarafından Rayo Vallecano Başkanı Raul Martin Presa’ya imzalı Fenerbahçe forması takdim edildi.
 
Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'nde oynanan maça Takımımız; Altay Bayındır, Bright Osayi-Samuel, Serdar Aziz, Attila Szalai, Ezgjan Alioski, İrfan Can Kahveci, Willian Arao, Miguel Crespo, Lincoln Henrique, Diego Rossi ve Serdar Dursun 11’i ile başladı.
 
İspanyol ekibi 22. dakikada Trejo ‘nun ayağından bulduğu golle 1-0 öne geçerken, ilk yarıda Serdar Dursun’un kafa vuruşunda ve Lincoln Henrique’nin kullandığı serbest vuruşta top direkten döndü.
 
İkinci yarıya takımımız 5 değişiklikle başladı. Ferdi, King, Lemos, Zajc ve İsmail oyuna dahil oldu. 60. dakikada da Mert Hakan ve Pedro oyuna girdi. 
 
68. dakikada King’in pasında Pedro savunmanın arkasına sarktı ve rakibin müdahalesi ile yerde kaldı. Hakem penaltı noktasını gösterdi. Pedro yaşadığı sakatlık sonrası oyuna devam edemedi ve sedye ile kenara gelirken, Çağtay oyuna girdi.
 
71. dakikada Osayi-Samuel penaltıyı gole çevirdi ve maçta skor 1-1’e geldi.
 
76. dakikada İsmail Yüksek kaptığı topu King’le buluşturdu. King’in plase vuruşunda top ağlarla buluştu.  2-1
 
83. dakikada Ferdi, şık hareketlerle ceza alanı içine girdi ve şutunu çıkardı. Savunmaya da çarpan top ağlarla buluştu: 3-1
 Kalecimiz Altay Bayındır da Rayo Vallecano’nun yakaladığı pozisyonlarda kalesini gole kapattı.
 
Fenerbahçemiz, dostluk turnuvasının ikinci maçında 3 Aralık Cumartesi akşamı Ligi LaLiga ekiplerinden Villarreal CF ile karşılaşacak. Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde oynanacak mücadele saat 19:00’da başlayacak.

Basın Fotoğrafları