FUTBOL

Steven Caulker: Fenerbahçe, Türkiye’nin en büyük kulübü

30 Haziran 2021 Çarşamba 22:25

Fenerbahçemizin 2+1 sezonluğuna renklerine kattığı İngiliz savunma oyuncusu Steven Caulker’ın ilk sözleri, ‘Fenerbahçe, Türkiye’nin en büyük kulübü’ oldu.

İngiliz oyuncu, kendisini renklerimize bağlayan sözleşmeyi imzalamasının ardından önce Stadımızı gezdi, ardından Fenerbahçe Televizyonu’na, Türkçe konuşarak açıklamalarda bulundu.

İlk olarak mutlu ve heyecanlı olduğunu dile getiren Caulker, “Kendimi çok iyi hissediyorum. Bugün çok mutluyum. İlk olarak Alanyaspor’a teşekkür etmek istiyorum. Alanyaspor bana güvendi ve bana şans verdi. Bu yüzden Alanyaspor her zaman kalbimde olacak. Ama şimdi Fenerbahçe’deyim, çok heyecanlıyım ve çok mutluyum.” dedi.

Transfer sürecinde Başkanımız Ali Y. Koç ile konuştuğu ifade eden yeni transferimiz, “İki hafta önce Başkanımız Ali Y. Koç ile konuştum. Sonra da direk ‘Fenerbahçe’ye gitmek istiyorum’ diye karar verdim. Bu sezon çok daha fazla çalışacağım ve inşallah şampiyon olacağız.” şeklinde konuştu.

FENERBAHÇE, TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK KULÜBÜ

İngiliz savunma oyuncusu, “Stat çok iyi. Geçen sene burada oynadım ve iki sene önce burada oynadım. Çok güzel bir kulüp. Bence Fenerbahçe, Türkiye’nin en büyük kulübü! Aynı zamanda en iyi kadrosuna sahip kulübü. Bence bu sezon taraftar da stadyumda olacak ve göreceğiz şampiyon olacağız.” şeklindeki açıklamasıyla Fenerbahçe’nin, Türkiye’nin en büyük kulübü olduğunun altını çizerken; Futbol A Takımımızdan tanıdığı isimleri ise şu şekilde sıraladı: “Ozan’ı tanıyorum, Cisse’yi tanıyorum, Samuel’i tanıyorum... Yarın antrenmanlara başlayacağım ve herkesle tanışacağım.

FENERBAHÇE TARAFTARINDAN ÇOK MESAJ ALDIM

Taraftarımızın gösterdiği ilgiden dolayı çok mutlu olduğunu da söyleyen Steven Caulker, “Fenerbahçe taraftarından çok mesaj aldım. Bu çok güzel ve çok mutlu oldum. Çok teşekkürler, inşallah bu sezon çok iyi oynayacağım ve sezon sonunda kupa alacağız.” dedi.

FENERBAHÇE’DE OYNAMAK İSTİYORUM, BU YÜZDEN TÜRKÇE ÖĞRENDİM

Türkçeyi oldukça akıcı ve anlaşılır konuşabilmesiyle ilgili de bir değerlendirmede bulunan başarılı savunmacı, “Türkçe benim için çok zor. Çok ders çalıştım, çünkü iki sene önce Türkiye’ye geldim. Türkiye’de kalmak istediğime karar verdim ve büyük takıma gitmek istiyordum, Fenerbahçe’de oynamak istiyorum. Bu yüzden Türkçe öğrendim. Zordu ama anlıyorum ve biraz konuşabiliyorum.” ifadelerini kullandı.

KARAKTERLİ BİR FUTBOLCU OLDUĞUMU SÖYLEYEBİLİRİM

Lider ve sert bir futbolcu olduğuna da değinen Caulker, “Bence ben sert bir oyuncuyum. Biraz da lider bir oyuncuyum. Kariyerime baktığımda Liverpool’da oynadım. İngiltere’de büyük takımlarda oynadım. Karakterli bir futbolcu olduğumu söyleyebilirim. Bu sezon bunu göstereceğim.” dedi.

Bir savunma oyuncusu olarak takımı adına gole çok daha fazla katkı verme isteğini de paylaşan Steven Caulker, “Çok daha fazla gol atmak istiyorum. Bu sezon geçen sezondan daha fazla gol atacağım inşallah.” şeklinde konuştu.

MESUT ÖZİL, ÇOK ÇOK İYİ OYUNCU

Geçtiğimiz sezon takımımıza katılan dünya yıldızı Mesut Özil’i tanıdığını söyleyen Caulker, “Mesut Özil, çok çok iyi oyuncu. Frikiklerde, duran toplarda çok iyi bir isim. İnşallah onun yapacağı ortalarla ben gol atacağım.” dedi ve ekledi: “Herkese çok teşekkür ederim, çok mutluyum. Yarın için çok heyecanlıyım. Fenerbahçe’yi seviyorum.

Fotoğraflar: Ahmet Hopyar

Basın Fotoğrafları