KULÜP

Teknik Direktörümüz Erol Bulut’tan Galatasaray maçı sonrası açıklamalar

06 Şubat 2021 Cumartesi 21:57

Teknik Direktörümüz Erol Bulut, Galatasaray maçının ardından yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu.
 
Erol Bulut, “90 dakikaya baktığımızda daha çok pozisyona giren bir Fenerbahçe vardı. Sadece yakaladığımız pozisyonları iyi değerlendiremedik. İlk yarıda bir pozisyon var, Samatta’nın pozisyonu. Şans eseri Muslera’nın koluna çarpan bir top… Gol olmuş olsa daha farklı olurdu. Tabii bugünkü maçı kaybetmek istemiyorduk, galip gelmek istiyorduk. Rakibin kaleye gelen ilk topu gol oldu. O da karambole önüne düşen, içeri çekip köşeye vurduğu bir top oldu. Kalemize gelen ilk top gol oldu. İkinci yarı daha baskılı oynamaya çalıştık. Yakaladığımız pozisyonlar var. İptal edilen bir golümüz var; ofsayt mı değil mi bilmiyorum, daha henüz bakmadım. Zaten ligimize baktığımızda Fenerbahçe’ye karşı çizgiler biraz daha farklı çekiliyor. Daha önceki birkaç maçta da yaşadık bunu. Penaltı pozisyonu, Papiss Cisse’ye yapılan pozisyonda çekme var mı yok mu net değilim. Hakemler o şekilde karar verdi. Kaybettiğimiz bir maç oldu. Taraftarlarımızı üzdüğümüz için üzgünüz." dedi.
 
Sorulan bir soru üzerine Erol Bulut, "İlk yarıda Galatasaray topla daha çok oynadı. Biz iyi kapattık. Kaptığımız topları iyi değerlendirmeye çalıştık. İkinci yarı daha çok topa sahip olan, baskılı oynayan takım bizdik. Galatasaray kontra ataklardan, geçişlerden gol bulmaya çalıştı. Farklı iki yarı oldu. ” ifadelerini kullandı.
 
Orta saha mücadelesiyle ilgili bir soru üzerine Teknik Direktörümüz Erol Bulut, “Zaten orta sahada Ozan, Sosa ve Mert’le başladık. Yedek kulübemizde o anlamda orta saha futbolcumuz yoktu. İkinci yarı değişiklikler yapıp hücuma destek vermeye çalıştık; Mesut, Papiss Cisse ve Sinan’la. İkinci yarı daha iyi oldu ama orta sahada defans anlamında mücadele gücümüzün eksikliği biraz hissedildi.” dedi.

BASIN TOPLANTISI

Teknik Direktörümüz Erol Bulut, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında şu şekilde konuştu: 

Aldığımız bir mağlubiyet var. İstemediğimiz bir mağlubiyet oldu. Maçın geneline baktığımızda ilk yarı rakip daha çok topla oynayan ama ona rağmen yakaladığımız net pozisyonlar vardı. İyi değerlendiremedik. İkinci yarı 53.dakikada golü yedikten sonra oyuna daha hakim olan bir Fenerbahçe, hemen hemen tek kale oynayan bir Fenerbahçe oldu. Gol pozisyonuna giren takımız. İkinci yarıda da yakaladığımız pozisyonları değerlendiremedik. Duran toptan attığımız bir gol var ama maalesef hakem ve VAR ofsayt verdi. Ben ofsayt olduğunu düşünmüyorum. Nedense Fenerbahçe’ye karşı çekilen çizgiler biraz farklı çekiliyor. Bunun aynısını Antep karşısında da yaşadık, Pelkas’ın attığı golde. Bugün de aynı şeyi yaşadık. Daha önce de ifade etmiştim; bu çizgiler neden bize karşı farklı oluyor? Bunu bir sormak lazım. Dediğim gibi kaybettiğimizden dolayı çok üzgünüz ve taraftarımızı üzdüğümüz için üzgünüz. Önümüzde 17 maç daha var, biten bir şey yok. Sezon sonunda ilk sırada olmak önemli. Onu da başaracağımızdan eminim.”

Bir basın mensubunun penaltı pozisyonu ve hakem yönetimine ilişkin sorusu üzerine Teknik Direktörümüz Erol Bulut şöyle konuştu: 
Bildiğiniz üzere bugüne kadar hakemlerle ilgili yorum yapmadım. Bugün de yorum yapmak istemiyorum. Kendileri tekrardan maçı izlerse söylediğim gibi sadece çizgiyle ilgili doğru bir karar olduğunu düşünmüyorum. Kol diyorlar, omuz diyorlar, çizgiyi nereden nasıl alıyorlar. Nedense bize karşı o çizgiler biraz daha farklı çiziliyor.

Erol Bulut, ‘Geçen sezonlarda derbileri kazanan ama şampiyon olamayan bu sezon ise tam tersi olabilir mi?’ şeklindeki soru üzerine de şu cevabı verdi:
“Söylediğim gibi daha oynayacağımız 17 maç var. Sezon sonunda hepimiz birlikte göreceğiz neler olacağını.”