FUTBOL

Futbolcumuz Attila Szalai’den açıklamalar

04 Şubat 2021 Perşembe 17:41

Yeni transferimiz Macar stoper Attila Szalai, Can Bartu Tesislerimizdeki antrenman öncesi gerçekleştirilen basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.
 
İYİ BİR YOLDAYIZ, HEDEFİMİZ BU ŞEKİLDE DEVAM ETMEK
 
Fenerbahçemize transferinden dolayı mutlu olduğunu belirterek sözlerine başlayan Szalai, “Bu kürsüden herkese çok teşekkür etmek istiyorum çünkü buraya geldiğim ilk andan itibaren çok sıcak karşılandım Fenerbahçe taraftarları tarafından. Bu yüzden çok mutlum. Aynı zamanda başarılı haftalar geçirdiğimiz için de çok mutluyum. İyi bir yoldayız, hedefimiz bu şekilde devam etmek. Burada bu ailenin bir parçası olduğum için gerçekten çok mutlu ve gururluyum. Bu inanılmaz kulüp için elimden gelenin en iyisini yapmak için sabırsızlanıyorum.” dedi.
 
Oynadığı pozisyondaki formasyon farklılıklarıyla ilgili değerlendirme yapan Attila Szalai, “Üçlü ve dörtlü savunma farklı sistemler ama temel şeyler aynıdır. Üçlü defans veya ikili defans oynadığınız zaman tabii ki bazı pozisyon farklılıkları, bazı hareket farklılıkları oluyor. Ama çok büyük bir fark olduğunu düşünmüyorum.” diye konuştu.
 
HER ZAMAN ÇOK ÇALIŞMANIN ÖNEMİNE İNANDIM
 
Çok çalışmanın önemine değinen başarılı savunma oyuncusu, “Hem takım olarak başarılı gittiğimiz için hem de bunun parçası olduğum için gerçekten çok mutluyum. Ben bunu çalışmak olarak adlandırabilirim. Ben her zaman kariyerimde çok çalışmanın önemine inandım. Bu şekilde de devam etmek istiyorum, sonucun da böyle geldiğine inanıyorum. Her zaman bu mantaliteye sahip oldum. Buna bir yetenek diyemem, çok çalışmak gerektiğine inanıyorum. Bu şekilde devam etmek istiyorum. Son haftalardaki başarımızı devam ettirmek istiyorum.” şeklinde konuştu.
 
FENERBAHÇE - GALATASARAY DERBİSİ DÜNYADAKİ EN BÜYÜK DERBİLERİNDEN BİRİ
 
6 Şubat Cumartesi günü oynayacağımız Galatasaray derbisini de değerlendiren Macar futbolcu, “Fenerbahçe - Galatasaray derbisi dünyada çok iyi bilinir, dünyadaki en büyük derbilerinden biri. Biz futbolcular olarak bu maçı oynamak için sabırsızlanıyoruz. Gerçekten biz oyuncular için büyük anlamı var. Büyük bir mücadele olacağını düşünüyorum. Bu maçta başarılı olmak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.
 
Transfer döneminde başka teklifler aldığını da sözlerine ekleyen Attila Szalai, “Dedikodular vardı. Daha önce transfer döneminde tabii ki teklif aldığım başka takımlar oldu ama şu anda Fenerbahçe’deyim ve mutluyum.” dedi.
 
HERKES GUSTAVO’NUN NE KADAR FANTASTİK, KALİTELİ VE GERÇEK BİR LİDER OLDUĞUNU ÇOK İYİ BİLİYOR
 
Luiz Gustavo’ya da parantez açan Attila Szalai, “Gustavo’nun önemini, biliyoruz. Bugüne kadar oynadığım 3 maçta kendisi önümde oynadı. Herkes de kendisinin ne kadar fantastik ve kaliteli bir oyuncu olduğunu, ne kadar gerçek bir lider olduğunu çok iyi biliyor.” değerlendirmesini yaptı.
 
BÖYLE BÜYÜK BİR KULÜBÜN İLGİSİNİ ÇEKMEK DOĞRU YOLDA OLDUĞUNUZUN BİR GÖSTERGESİ
 
Fenerbahçe’ye transferiyle ilgili Szalai, “Fenerbahçe'nin bana olan ilgisini duyduğumda çok mutlu oldum. Böyle büyük bir kulübün ilgisini çekmek doğru yolda olduğunuzun bir göstergesi. İlerisi için çok fazla spesifik bir şey söylemek istemiyorum ama burası gerçekten çok büyük ve harika taraftarları, futbolcuları olan çok başarılı bir kulüp. Benim için de gerçekten çok büyük bir adım. Burada başarılı olmak için sabırsızlanıyorum.” diye konuştu.
 
GOL YEMEMEK İÇİN BİRLİKTE OLMAYA İHTİYACIMIZ VAR
 
Son oynadığımız Atakaş Hatayspor maçıyla ilgiliyse Macar stoper, “Son maçta çok iyi oynayamadık. Tabii ki iyi oynamak istedik fakat istediklerimizi yapamadık. Atakaş Hatayspor bize çok fazla problem yarattı. Altay'ın harika kurtarışları vardı. Özellikle 4-5 tane harika kurtarış yaptı. Tabii ki bu konuda gelişmemiz gerekiyor. Gol yememek için birlikte olmaya ihtiyacımız var. Bunun üzerinde de çalışıyoruz, geliştirmek istiyoruz.” şeklinde konuştu.
 
BU TAKIM İÇİN HER ŞEYİMİ VEREREK DEVAM ETMEK İSTİYORUM
 
Takımımız için her şeyini vererek devam etmek istediğinin altını çizen Attila Szalai, “Taraftarlarımız benim ilk üç maçımda oynadığım oyunu beğendi. Ben de bu şekilde devam etmek istiyorum. Bu takım için her şeyimi vererek devam etmek istiyorum.” ifadelerini kullandı.
 
BU KULÜP İÇİN, TARAFTARLARIMIZ İÇİN BU DERBİNİN NE ANLAMA GELDİĞİNİ ÇOK İYİ BİLİYORUZ
 
Macar stoper Galatasaray derbisi içinse şu ifadeleri kullandı: “Takımımızdaki bütün oyuncular derbinin önemini biliyor. Bu kulüp için, taraftarlarımız için bu derbinin ne anlama geldiğini hepimiz çok iyi biliyoruz. Böyle maçlarda oyuncuların ekstra motivasyona ihtiyacı yoktur. Biz şu anda ligde birinciyiz ve bizim hayalimiz de ligi birinci sırada bitirmek. Bunu korumak için de ne yapmamız gerektiğini biliyoruz.”
 
İsminin Türkiye’de yaygın olarak kullanılan bir isim olduğunu bildiğini ve bu durumdan memnun olduğunu sözlerine ekleyen Attila Szalai, “Türkiye'ye daha önce milli takımla gelmiştim. Attila isminin yaygın olduğunu o zaman söylemişlerdi. Komik bir durum. Bunun için mutluyum. Hem benim için hem de insanlar için küçük ve pozitif şeyler.”  dedi.
 
OLABİLECEK EN ÜST SEVİYEDE OYNAMAK İSTİYORUM
 
Hedefleriyle ilgiliyse Szalai, “Tabii ki her oyuncu dünyanın en büyük üç liginde oynamak ister. Herkes gibi benim de böyle hayallerim var. Olabilecek en üst seviyede oynamak istiyorum.” açıklamasını yaptı.
 
Macar futbolcu idolünün kim olduğu yönündeki soruyu ise şu sözlerle yanıtladı: “Hem geçmişten hem de günümüzden çok fazla stoperin görüntülerini izliyorum. Bana göre Van Dijk sakatlanmadan önce dünyanın en iyi stoperiydi ki hala öyle. Onun görüntülerini izlemeyi seviyorum.”
 
MİLLİ TAKIMDA NELER YAPABİLECEĞİMİZİ GÖSTERMEK İSTİYORUM
 
Son olarak Macaristan milli takımıyla ilgili düşüncelerini dile getiren Attila Szalai, “Macaristan milli takımı için harika bir yıldı. Avrupa Şampiyonası'na katılma hakkı kazandık. Uluslar Ligi'nde grubumuzdan çıktık ve en üst seviyeye terfii ettik. Bizim için çok güzel bir seneydi. Avrupa Şampiyonası’nda harika rakiplere karşı oynayacağız. Belki de Avrupa’nın en iyi 3 milli takımına karşı oynayacağız. Bizim hedefimiz neler yapabileceğimizi göstermek ve bunun için de sabırsızlanıyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

Fotoğraflar: Semih Bahadır

Basın Fotoğrafları