FUTBOL

Sinan Gümüş: Böyle büyük bir camiada, böyle bir ailenin bir parçası olmayı hep dört gözle bekliyordum

26 Ağustos 2020 Çarşamba 15:46

Yeni sezon hazırlıklarını Düzce’nin Kaynaşlı ilçesinde bulunan Fenerbahçe Serkan Acar Resort & Sports Topuk Yaylası Tesisleri'nde sürdüren Futbol A Takımımızda, yeni transferlerimizden Sinan Gümüş, basın mensuplarının karşısına çıktı.
 
Sinan Gümüş’ün basın mensuplarının sorularına verdiği cevaplar şöyle:
 
Çok mutlu ve gururluyum
 
Fenerbahçe’ye transfer olduğu için çok mutlu ve gururlu olduğunu söyleyerek basın toplantısına başlayan Sinan Gümüş, “Tam 1 hafta önce imzalar atıldı. Çok mutlu ve gururluyum. Böyle büyük bir camiada, böyle bir ailenin bir parçası olmayı hep dört gözle bekliyordum. Takıma yaklaşık 5 gün önce katıldım. Çok güzel geçiyor. Ortam güzel. İdmanlar bayağı ağır ve yoğun geçiyor. Tabii ki geç geldiğim için ekstra idmanlar yapmam gerekiyor. Bu bir oyuncu için hep faydalı. Sezonun başlamasını dört gözle bekliyorum.” dedi.
 
Bu kararın %100 arkasında duruyorum ve çok doğru bir tercih yaptığımı düşünüyorum
 
Eski takım arkadaşı Lukas Podolski’nin kendisiyle ilgili açıklamalarına ilişkin soruya Sinan, “Açıkçası Lukas’ın söylediklerini ben de internetten okudum. Tabii ki her oyuncunun düşünce tarzı farklıdır. O yüzden saygı duyuyorum. Ben kendi adıma konuşursam bu kararın %100 arkasında duruyorum ve çok doğru bir tercih yaptığımı düşünüyorum.” cevabını verdi.
 
Bana Fenerbahçe’yi çok güzel anlattılar
 
Transfer süreciyle ilgiliyse Sinan Gümüş, “Yaklaşık 3-4 aydır Emre ağabeyle güzel görüşmelerimiz oldu. Bana Fenerbahçe’nin ne kadar büyük, güzel ve ortamın nasıl keyifli olduğunu anlattı. Tabii ki buradan Sayın Ali Koç Başkanıma ve Erol hocaya da teşekkür ediyorum. Üçüyle de güzel görüşmelerimiz oldu. Bana Fenerbahçe’yi çok güzel anlattılar. Benimle ilgili düşüncelerini çok iyi anladım. O yüzden bana inandıkları, güvendikleri için benimle birlikte başarılı olmak istediklerini ilettiler. O yüzden o dönem kararım belliydi.” ifadelerini kullandı.
 
Benim için tek bir milli takım vardır o da Türk Milli Takımıdır
 
Milli takım tercihiyle ilgili soruya başarılı futbolcu, “Benim için tek bir milli takım vardır o da Türk Milli Takımıdır. Şükürler olsun sonunda çözmek üzereyiz. Çok uğraştık. Birkaç arkadaş yardımcı oldu. O yüzden çok mutluyum. İnşallah büyük ihtimal haftaya yazılı onayı alırsak başvuru yapacağız. Dört gözle bekliyoruz pasaportu milli takıma da davet edilmek için.” diye yanıt verdi.
 
Form durumunu ise Sinan Gümüş, “Yarın bir Süper Lig maçı olsaydı büyük ihtimal hazır olmamış durumda olurdum. Biliyorsunuz son 4 hafta Antalyaspor’da bir sakatlık geçirmiştim. Sonra 3 hafta tatil boyunca tabii ki insan kendi çabalıyor, idmanlarını yapıyor ama yeterli değil. Takım idmanı farklı. İnşallah 1-2 hafta sonra yüzde yüzüme gelirim ve Süper Lig maçı için hazır olurum.” şeklinde anlattı.
 
Hedef bellidir; her zaman şampiyon olmak ve kupalar kazanmak
 
Hedeflerle ilgiliyse Sinan Gümüş, “Fenerbahçe büyük bir camiadır. Tabii ki başka takımda rakip oynadım ama her zaman bir saygı vardır. Halen daha var ve her zaman olacak. Hedef bellidir; her zaman şampiyon olmak ve kupalar kazanmak. İnşallah buradan Fenerbahçe’yle birlikte milli takıma gitmek. Sonra Fenerbahçe’ye para kazandırıp büyük bir transfer yapmak.” dedi.
 
Bizi yoğun bir tempo bekliyor
 
Önümüzdeki sezonla ilgili değerlendirme yapan Sinan Gümüş, “Son yıllar hep 34 maç oynandı. Artık 40 maça çıktı. Bizi yoğun bir tempo bekliyor. O yüzden bu haftalar çok önemli. İdmanlarda tempoyu yüksek tutmamız lazım sonuna kadar sürdürmek için. Önemli olan takım kalitesi. Bizde o kalite var. Kim oynarsa oynasın bizim hedefimiz belli. Bence çekişmeli geçebilir çünkü 40 maç. Az değil. İnşallah 40 maç sonra şampiyon oluruz. “ şeklinde konuştu.
 
Kesinlikle formayı kapmak istiyorum ve kimseye vermek istemiyorum
 
Takım içindeki forma rekabetiyle ilgiliyse Sinan Gümüş, “Açıkçası Fenerbahçe’ye yedek oyuncu olarak gelmedim. Kesinlikle formayı kapmak istiyorum ve kimseye vermek istemiyorum sezon boyunca. Tabii ki gol hedeflerim, asist hedeflerim var ama önemli olan takımın kazanması. En önemlisi 3 puan. Tabii ki 3 puanda benim gol veya asist katkım olursa ne mutlu bana.” diye konuştu.
 
Erol hocayla iletişimim çok iyi
Teknik Direktörümüz Erol Bulut’la ilgiliyse Sinan, “Erol hocayla iletişimim çok iyi. Beni çok iyi anlıyor. O da doğma büyüme Almanyalı. Bana çok yardımcı oluyor. Zaten gelmeden önce benimle ilgili düşündüklerinin veya beklentilerinin ne olduğunu bana iletti. Ben de kabul ettim. Bu süreçte önemli olan, benim idmanda gösterdiğim performansım onu mutlu etmek için. Sonuçta idman önemlidir ama hafta sonu onu sahada gösteremezsek kötü bir sonuç alabiliriz. Onunla çok çalışmak istediğimi ona ilettim. O da aynı görüşte. O yüzden hiçbir sorunumuz yok.” ifadelerine değindi.
 
Taraftarlarımıza da seslenen Sinan, “Her zaman bana güvensinler. İnşallah gollerimle onları mutlu derim ve sezon sonu hep beraber güzel bir şampiyonluk kutlaması yaparız.” dedi.
 
Şampiyonluğa çok inanıyorum
 
Kaliteli bir kadroya sahip olduğumuzu hatırlatan Sinan Gümüş, “Takım kaliteli. Birkaç transfer daha büyük ihtimal olacak. Yeni transferlerin de büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum ama şu an olan kadro bence yeterlidir. Bu şampiyonluğa çok inanıyorum. Cidden. Yeni geldim, 1 haftadır takım arkadaşlarımla beraberim ama herkes insan olarak, oyuncu olarak çok büyük karakter. O yüzden inşallah bir aile olarak şampiyonluk yoluna gireriz.” şeklinde konuştu.
 
Kim daha iyi performans sergilerse, kim daha çok hak ederse o oynasın
 
Son olarak Ferdi Kadıoğlu’yla ilgili görüşlerini aktaran Sinan Gümüş, “Ferdi’yi önceden de izledim. Ferdi çok kaliteli bir oyuncu. Daha genç. Geçen sene 20’den fazla maça çıktı. Türkiye’de önemli olan istikrarlı olmak. Onda o istikrarı görüyorum. Kendine güvenirse, böyle devam ederse… Rakip olarak görmüyorum onu. O benim kardeşim gibi. Ben oynarsam o beni destekler, o oynarsa ben onu desteklerim. Kim daha iyi performans sergilerse, kim daha çok hak ederse o oynasın.” dedi.
 
Sinan Gümüş sözlerini şu şekilde tamamladı: “Buradan ayrıca Antalyaspor camiasına ve Antalya halkına çok teşekkür ediyorum. Ayrıca Sayın Ali Şafak Öztürk, Servet ağabeyim ve Aytaç ağabeyime de çok teşekkür ediyorum. Onları çok seviyorum. Tabii ki kararım Fenerbahçe’dir. Onlar da beni transfer etmek istiyordu. Şimdi olmadı ama 5, 6, 7 yıl sonra ne olacağı belli değil. O yüzden buradan çok selamlar iletiyorum.”

Fotoğraflar: Semih Bahadır
 

Basın Fotoğrafları