FUTBOL

Teknik Direktörümüz Erol Bulut: Milli maç arasından sonra daha iyi bir Fenerbahçe seyrettirmek istiyoruz

03 Ekim 2020 Cumartesi 21:41

Fatih Karagümrük galibiyetinin ardından yayıncı kuruluşa değerlendirmelerde bulunan Teknik Direktörümüz Erol Bulut, “Oyunun başlangıcına baktığımızda 75 dakika bizim adımıza iyi bir maç oldu. 2-0 öndeyken maçı 3-0, 4-0’a getirmemiz gerekirdi. Ondan sonra rakip penaltı aldı. Son 15 dakika bizim için biraz sıkıntılı geçti. Rakip ikinci bir penaltı kazandı. Öncesinde bence Papiss Cisse’ye bir faul oldu. Hakem farklı yorumladı. Bence penaltıdan önce faul vardı. 75 dakika ya da ilk penaltıya kadar iyi bir maç sergiledik. Tabii ki üzerine koymamız gerekiyor. Bu yeterli mi diye sorarsanız, şu an baktığımızda yapılan transferler, takımın birbirine uyum sürecine göre ilk 75 dakika fena değil. Üzerine koymamız gerekiyor. Milli maç arası bizim açımızdan iyi olacak. Eksikliklerimizi en iyi şekilde gidermeye çalışacağız. Milli maç arasından sonra daha iyi bir Fenerbahçe seyrettirmek istiyoruz.” dedi.

Transfer sürecine ilişkin de konuşan Erol Hoca, “Görüştüğümüz isimler var. Transfer yaşanacak gibi gözüküyor. Hep birlikte göreceğiz.” ifadelerini kullandı.

BASIN TOPLANTISI

Teknik Direktörümüz Erol Bulut, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında karşılaşmayı değerlendirdikten sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

“İkinci penaltıdan önce yapılan bir faul var. O verilmesi gerekiyordu. Rakip, Cisse’nin kafaya çıkmasını engelledi. Ondan sonraki pozisyon penaltı pozisyonu evet. Ancak ondan önce söylediğim gibi faul vardı. İlk penaltıya kadar iyi bir maç oynadığımızı düşünüyorum. Genel fotoğrafa baktığımızda, yeni gelenler, uyum süreci… Sonuçta 14 tane yeni transfer yaptık. Bu futbolcuların bir iki haftada bu kadar çabuk bir şekilde birbirine alışması kolay değil. Bir hafta birisi geliyor, iki hafta sonra diğer transfer geliyor. Tüm antrenmanlarımızı yeniden başlatıp baştan ne istediğimizi göstermemiz gerekiyor. Şu an milli maç arasının bizim için iyi olacağını düşünüyorum. Arkadaşlarımızla, eksik olanlarla daha iyi bir çalışma programı olacak. Milli maç arasından sonran daha iyi bir Fenerbahçe izlettireceğimizi düşünüyorum.”

“Ozan’dan veya Mert Hakan’ı soktuk da rakip daha çok üzerimize geldi diye bir şey yok. Biz takım futbolu oynuyoruz. Benim oynattığım sistemde herkesin birlikte hareket etmesi gerekiyor. Bir iki kişi birlikte hareket etmeyip bireysel yanlış baskı yaptığımızda boşluklar oluşuyor. Onu yaşadık.”

“Şu an gelen 14 transfer var. Onların uyum süreci kolay değil. Her hafta veya iki haftada bir yeni futbolcu geldiğinde çalışmalarımız, hücum opsiyonlarımız, defans anlayışımızı yeni futbolcularımıza tekrar tekrar göstermemiz gerekiyor. Bunu bahane olarak algılamayın. Takım bazen hatalar yapıyor. Hatalar futbolda tabii ki olacak. Ama çalışarak her şeyi düzelteceğiz. Pazartesi günü transfer periyodu bittiğinde ondan sonra daha iyi işimize konsantre olacağız. Çünkü transfer döneminde futbolcuların kafasında kim gidecek, kim kalacak gibi düşünceler de dolaşıyor. 5 Ekim’den sonra daha rahat bir şekilde işimize konsantre olup daha güzel bir Fenerbahçe izleteceğiz.”

“Hakemle ilgili fazla bir şey söylemeye gerek yok. Sadece ikinci penaltıdan önce faul olduğunu düşünüyorum. Çünkü Papiss Cisse’nin kafaya çıkmasını rakip engelliyor. Omzuna basıyor. O bir faul. Ondan sonrasında devamı penaltı. O yüzden hakem de penaltıyı verdi ve rakip kaçırdı. Rakibi de tebrik ediyorum. İyi bir maç oynadılar. Özellikle de ikinci yarı.”

“Samatta’nın performası ikinci maçı olmasına ve az süre bizimle çalışmasına rağmen iyi bir maç sergiledi. Koşu yolları olsun, arkadaşlarıyla uyum süreci olsun önümüzdeki haftalar daha iyi olacak.”

“Altay’ın zaten kalitesi belli. Türkiye’nin en iyi kalecilerinden biri veya iki kalecisi arasında. Üzerine koyacaktır. İkinci penaltıyı kurtararak bize üç puanı kazandırmış oldu.”