FUTBOL

FENERBAHÇE VE GALATASARAY KADIN FUTBOL TAKIMLARI, KADINA ŞİDDETE KARŞI TOPLUMSAL FARKINDALIK YARATMAK AMACIYLA HAZIRLIK MAÇI YAPIYOR

06 Aralık 2021 Pazartesi 20:16

Fenerbahçe ve Galatasaray Kadın Futbol Takımları, tarihte ilk kez karşı karşıya geliyor.

Kadına şiddete karşı toplumsal farkındalık yaratmak amacıyla oynanacak Coca-Cola Hazırlık Maçı, 7 Aralık Salı günü saat 19.00’da Ali Sami Yen Spor Kompleksi Nef Stadyumu’nda oynanacak ve Fenerbahçe TV, GS TV ile TRT Spor’dan naklen yayınlanacak.

‘Kadınlara uygulanan her tür şiddeti, ayrımcılığı, cinsiyetçi yaklaşımları, söylemleri, eşitsizliği, haksızlığı ve adaletsizliği reddediyoruz’ diyerek bu konuda toplumsal farkındalık yaratmak için The Coca-Cola Company’nin desteğiyle Fenerbahçe Kadın Futbol Takımımız, Galatasaray Kadın Futbol Takımıyla tek galibinin “Kadınlar ve Türk Sporu” olacağı özel bir maç yapacak.

Takımımız, Galatasaray maçı hazırlıklarını tamamladı

Kadın Futbol Takımımız bu maça Türkiye Futbol Federasyonu Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde hazırlandı.

Kamp çalışmalarına cuma günü başlayan sarı lacivertliler, teknik ve taktik programlarının uygulandığı yoğun bir çalışma dönemi geçirdi ve Galatasaray maçı hazırlıklarını tamamladı.

Kadın Futbol Takımımızın Teknik Direktörü Nihan Su, yeni sezon ve derbi hazırlıklarının çok verimli geçtiğini söylerken; futbolcularımız Ezgi Çağlar, Fatma Kara ve Erin Yenney'de “Kadına şiddete son” sloganı ile toplumsal farkındalık yaratmak için yapılacak hazırlık maçında sahadan galibiyetle ayrılmak istediklerini ifade ettiler.

Kadına şiddete karşı toplumsal farkındalık yaratmak amacıyla oynanacak ikinci maç, 2022 yılında belirlenecek bir tarihte Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde yapılacak.

Fotoğraflar: Burak Saltık

Basın Fotoğrafları