FUTBOL AKADEMİ

U17 ve U16 Takımlarımızın antrenörleri ile genç oyuncularımız, Serkan Acar Resort & Sports Topuk Yaylası Tesislerimizdeki kampı değerlendirdi

17 Ağustos 2022 Çarşamba 14:47

Futbol Akademimizin U17 ve U16 Takımları, Serkan Acar Resort & Sports Topuk Yaylası Tesislerimizde yeni sezon öncesi kamp çalışmalarını sürdürüyor. İlk kez bu sezon hayata geçen bir uygulamayla Akademi Takımlarımız Serkan Acar Resort & Sports Topuk Yaylası Tesislerimizde kamp yaparken; U17 Takımımızın antrenörü Arda Yılmaz ile U16 Takımımızın antrenörü Taner Yapağıcı ile oyuncularımız Fenerbahçe TV’ye açıklamalarda bulundu.

U17 Takımımızın antrenörü Arda Yılmaz Serkan Acar Resort & Sports Topuk Yaylası Tesislerimizle ilgili, “Burada inanılmaz bir kamp ortamı var. Böyle bir imkânı bize sundukları için hem Başkanımıza hem yöneticilerimize hem de Tahir hocamıza çok teşekkür ederiz. Bu fırsatı iyi değerlendirerek iyi bir kamp dönemi geçirmeyi düşünüyoruz. Oyuncuların gelişimi için inanılmaz uygun bir ortam var. Tüm oyuncularımızın bunu tatmasını istiyoruz. Hem doğasıyla hem otel şartlarıyla çok güzel bir ortam var. İnşallah güzel bir kamp dönemi geçireceğiz.” değerlendirmesinde bulundu.

Genç yaş kategorisinde yapılan kampların önemine değinen U17 Takımımızın antrenörü Arda Yılmaz, “Böyle bir kamp geçirmek bize sezon içinde de çok katkı sağlıyor. Hem antrenman sayımızı istediğimiz derecede ayarlayabiliyoruz hem de dinlenme açısından, çocukların toparlanmaları açısından çok önemli. Antrenmanlardan sonra soğuk havuza giriyorlar. Bu şekilde toparlanmaları da hızlanıyor. O yüzden burada sezon öncesi kampı geçirerek çok daha iyi bir hazırlık dönemi gerçekleştirmiş oluyoruz. Bu da sezon içindeki performansı çok net etkileyecektir.” diye konuştu.

Pandeminin etkileriyle ilgili konuşan U17 Takımımızın antrenörü Arda Yılmaz, “Bu bizi çok etkiledi çünkü çocuklar toptan çok uzak kaldılar, bu da doğal olarak gelişimlerini etkiledi. Ancak pandemi sonrasında ne kadar hızlı dönebileceğimiz hakkında çalıştık. Pandemi dönüşünde sahaya ayak uydurmaları konusunda bir anda oyuna geçmeleri yerine onların fiziksel olarak sahaya uyum sağlamaları için çalışmalarımızı yaptık, bunlara uygun antrenmanlar belirledik. Yani bir geçiş süreci oluşturarak tempoyu devam ettirdik. Gelinen bu noktada bunun üstesinden iyi gelen bir ekibimiz olduğunu ve iyi bir şekilde geri döndüğümüzü düşünüyorum.” dedi.
Altyapı ve altyapıda tesisleşmenin önemiyle ilgili U17 Takımımızın antrenörü Arda Yılmaz, “Yavaş yavaş sayı artıyor, ekonomik durumdan kaynaklı, biraz da zorunda kalmaya başlıyoruz. Tesisleşme anlamında çok daha iyiye gitmemiz lazım. Şu anki ortamı ne kadar geliştirici olduğundan bahsediyoruz. Keşke bu ortamımız Türkiye’deki bütün oyuncularımız için geçerli bir ortam olsa. Bu tarz yerlerde antrenman yapabilsek, bu tarz beslenebilsek çok daha fazla oyuncu çıkacağını düşünüyoruz çünkü  bize suni çimde oynamak zarar veriyor. Oyuncuların çimde olması çok daha fazla katkı sağlıyor. Pas kalitesi, oyun kalitesi anlamında oyun hızı düşmüyor ve oyuncuların topa değme sayıları artıyor. Bu konuda tesisleşme de ileri gidersek ülke için daha iyi olabilir.”

Alt yaşların çocukların çok daha hızlı öğrenebildiği dönemler olduğunu hatırlatan U17 Takımımızın antrenörü Arda Yılmaz, “Bu sayede temeli sağlam oturtmuş oluyoruz.  Arda Güler bizim için çok güzel bir örnek. Şu an dünyanın konuştuğu bir oyuncu haline geldi.” dedi. Hedefleriyle ilgili de konuşan Arda Yılmaz, “Bizim birinci hedefimiz oyuncularımızın A takıma çıkıp orda iyi seviyelere gelmesi. Bu anlamda Fenerbahçe’nin hedefinde hep en tepeye oynamak vardır. Bunu unutmamalıyız biz her zaman en üst seviyelerde şampiyonluğa oynayan takımlar olacağız.  Şampiyonluklar kazandığımız, oyuncularımızı A takıma kazandıracağımız bir sezon olmasını diliyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

Serkan Acar Resort & Sports Topuk Yaylası Tesislerimizle ilgili görüşlerini aktaran U16 Takımımızın antrenörü Taner Yapağıcı, “Öncelikle kulübümüze teşekkür ediyoruz. İnanılmaz bir kamp ortamı. Başkanımıza, Yönetim Kurulu Üyemiz Özgür Özaktaç’a, Futbol Akademi Genel Koordinatörümüz Tahir Karapınar’a teşekkür ediyoruz. Serin hava çok güzel. İstanbul’da 30 derecelerde antrenman yaparken buraya gelip bu ortamda bulunmak, hem saha şartları hem de doğanın içinde olmak bizi çok mutlu etti. Çocuklar rahat nefes aldılar, güzel bir şekilde uykularını aldılar. 3 çim sahamız var, onları kullanıyoruz. Arda Hocamın takımı bir sahada bizim takım bir sahada. Aynı zamanda çim sahayı kullanmak da çok güzel. Çocukların çim saha alışkanlıkları da artıyor. Yemekler çok güzel. Çok otele gittik, en güzel otellerden daha güzel yemekler yiyoruz. İnşallah sakatlık olmadan da kampımızı güzel bir şekilde bitiririz.” dedi.

Kamp çalışmalarının önemiyle ilgili U16 Takımımızın antrenörü Taner Yapağıcı ise, “Daha önce ufak yaş gruplarında iken turnuvalara katıldık. Ama onlar genelde 3-4 günlük turnuvalar oldu. Çok yoğun maç temposundan çıkıyorduk. Ama burada, kamp ortamında antrenman sayesinde birbirimizle de çok zaman geçireceğiz. Çocuklar masa tenisi, bilardo, tavla oynuyorlar, birlikte zaman geçiriyorlar. Lig maçlarını izliyorlar. İki grubun birlikte olması daha güzel oldu. Burada iki takım 50-55 kişiyiz. Hepimiz kaynaşıyoruz. Biz çocukları iyi tanıyoruz onlar bizi iyi tanıyorlar. Hoca-oyuncu ilişkisinden ağabey-kardeş ilişkisine dönmeye başlıyor. Samimiyetler daha da artıyor. Bu da oyuncuların daha huzurlu çalışmasını sağlıyor.” ifadelerini kullandı.
Genç futbolcuların çim sahada oynamaya alışmaları gerektiğinin altını çizen U16 Takımımızın antrenörü Taner Yapağıcı, “16-17 yaşlarına geldiler artık, profesyonelliğe yakınlar. Profesyonel takımdaki herkes de çim sahalarda oynuyor. Öncelikle bu zemine alışmaları lazım. Yağmurlu bir havada topun suni çimde gitmesi ve çim sahada gitmesi farklı. Suni çim sakatlık açısından da tehlikeli, zemin daha sert, sıcak havalarda daha sıkıntılı.  Çim sahalar daha yumuşak olduğundan sakatlık riski daha az oluyor ama benim için en önemlisi ileriki yıllarda oynayacakları zemine hazırlıklı olmalarıdır. Zaman zaman antrenmanların bazı bölümlerini yüzme havuzunda veya basketbol salonunda gerçekleştiriyoruz. Ama daha çok sahada kalmalarını istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Pandemi sonrası takımlarımızın adaptasyon süreciyle ilgili U16 Takımımızın antrenörü Taner Yapağıcı, “Olabildiği kadar onları işin içinde tutmaya çalıştık fakat sonuçta sahada olamadıkları için çok geride kaldılar. Geldiklerinde fiziksel durumları kötüydü ama futbolu özlemiş olmaları da avantajımız oldu. Daha sonra antrenmanlarımızı hızlandırdık, psikologlardan da destek aldık. Çok fazla hazırlık maçı yaptık, sonrasında ligler çok geç başladı. Bence pandemiden sonra planlama da pek iyi olmadı. U15 Takımımız Mart ayında lige başladı. 3-4 günde bir maç oynadık. 12-13 maçı 1,5 aya sıkıştırdık. Bu yoğun geçen süreçte sakatlıkların çok olmaması için doğru antrenmanlar yapmaya çalıştık, bunları bol bol fiziki ölçümlerle yaptık. Burası geçtiğimiz yıllardaki açığı kapatmak için büyük fırsat oldu. Bu yüzden bu sene bizim için önemli.” değerlendirmesini yaptı.

U16 Takımımızın antrenörü Taner Yapağıcı Akademi organizasyonuyla ilgili, “Altyapı çok fazla sabır ve çalışma işi. Türkiye’de maalesef çok sabırlı davranmıyoruz. Biz son dönemlerde bu konuda öncüyüz. Doğru şeyleri yapmaya çalışıyoruz. Çocuklar hemen karşılık veremeyebiliyor, beklemekte fayda var.  Doğru çalışma, iyi çalışma, fazla çalışmanın daha sonrasında meyvelerini almaya başlıyorsunuz ama Türkiye genelinde hemen antrenman, bir sene sonrasında mükemmel şeyler bekliyoruz önce sabırlı olmamız lazım. Türkiye’de genelde altyapılarda 17 ve 19’dan sonra önemseniyor takımlar. Aslında işin temeli  8, 9. Çok alt yaşta çok iyi temel verirsek yukarı doğru geldikçe çok şey öğrenmiş bir çocuk, son noktalarda birçok şeye hazır olarak geliyor. Türkiye’nin genelinde bu yok maalesef. Özellikle son 2 yıldır alt yaş gruplarını çok önemsiyoruz. Dünya futbolunun geldiği noktada çocukların fiziksel durumları çok önemli. Türkiye’de çok yetenekli çocuklar var ama fiziki olarak o açığı kapatmadıklarında A takıma çıktıklarında geride kaldıklarını görüyoruz. Atletik performans tarafımız da çok iyi oldu. Hocalarımız çok iyi hocalar. Geçen sene U15 takımıyla Türkiye şampiyonu olduk. En önemli özelliğimiz teknik-taktik tarafından bir yana fiziki özelliğimizdi. Türkiye’nin artık fiziki anlamda da gelişmesi gerekiyor.” değerlendirmesini yaptı.

U16 Takımımızın antrenörü Taner Yapağıcı, “Arda Güler sadece çok iyi bir futbolcu değil çok iyi de bir karakter. Çok iyi bir futbolcu olup iyi karakterli değilseniz iyi yerlere gelemezsiniz. Bizim seçtiğimiz oyuncular doğru karakterde doğru insanlar. Futbol anlamında gelişmeye devam ediyorlar. Sonuç bir noktadan sonra tabii ki önemli, onlardan şampiyonluklar bekliyoruz. Ama bunu yaparken de Arda gibi 17 yaşındayken A Takıma çıkabilecek, oralarda oynayabilecek oyuncular yetiştirmeye çalışıyoruz. Her zaman gelişmeleri, çok çalışmaları onların önceliği. Sonrasında zaten şampiyonluklar geliyor, biz de bunlardan mutlu oluyoruz.” ifadeleriyle sözlerini noktaladı.

Hocalarımızın ardından, U17 ve U16 Takımımızın oyuncuları kampla ilgili memnuniyetlerini FBTV ile paylaştı.

U17 Takımımızın oyuncuları kampla ilgili değerlendirmelerde bulunurken;

Altuğ Tınaz: Takımca sezona güzel başladık ve güzel de gidiyor. Topuk Yaylası’ndayız, tesis mükemmel.

Muhammet Zeki Dursun: Yeni sezon hazırlıklarına çok iyi başladık. İyi tempoda gidiyoruz ve sezonu bekliyoruz. Bu formanın altında oynamak çok güzel bir duygu. Topuk Yaylası çok güzel bir yer. Fenerbahçe’nin hedefi her zaman en üst seviye ve tabii ki de şampiyonluğu istiyoruz. Geçen senelerde istediğimizi alamadık. Umarım bu sezon sonunu getireceğiz. Sezona iyi başladık, tempo da çok iyi. Burada bize ortam olarak her şey uygun.

Yiğit Emir Ekiz: Sezona güzel başladık, böyle devam etmesini diliyorum. Bu tesislere geldiğimiz için çok mutluyuz.

Görkem İbrahim Demirel: Burada kampımız çok iyi geçiyor. Tesisimizde yemekler çok güzel. İnşallah sezon sonu da böyle güzel biter. 

Ümitcan Okan: Antrenmanlar çok yoğun geçiyor. Sezona çok güzel başladık, tempoluyuz. Burada 10 günlük bir sürecimiz var. Sezon sonunu da iyi bir şekilde bitirmek istiyoruz. Boş zamanlarda arkadaşlarla maç izliyoruz, dinleniyoruz. Burada hep yan yanayız, birlikteyiz. Gerçekten bir aile gibiyiz, umarım sonunda da bir aile oluruz.

Yusuf Akçiçek: Burada çok fazla vakit harcayabileceğimiz yerler var. Masa tenisi, tavla veya satranç oynuyoruz. Sezonu açalı yaklaşık 4 hafta oldu. Tempomuz gayet iyi, kendimizi geliştirmeye çalışıyoruz. Her zaman daha iyiye gitmeye çalışıyoruz.

Aziz Eren Balaban: Çok yüksek şiddetli antrenmanlar yapıyoruz. Tabii bu bizi yoruyor ama bu sayede gelişiyoruz. Burası çok güzel A takım seviyesinde ilgi görüyoruz ve bundan çok mutluyuz.

Fabian Emre Ernst Muller: Çok yüksek şiddetli antrenmanlar benim hoşuma gidiyor, bu antrenmanlarla gelişiyoruz.

Mustafa Emir Akyıldız: Yeni sezon hazırlıklarımıza Topuk Yaylası’nda devam ediyoruz. Bir önceki senelerde şampiyonluğu ucu ucuna kaçırdık ancak bu sene takımımıza güveniyorum ve şampiyon olacağımızı düşünüyorum.

Veysel Uğur Tunca: Yeni sezon hazırlıklarımız bayağı yorucu geçiyor. Tesislerdeki imkânlarımız güzel. Bunun için Başkanımıza teşekkür ederiz. Umarım hocalarımızın emeğini boşa çıkarmadan şampiyon olacağız. 

Yasir Boz: Antrenmanlara güzel başladık. Sezon sonuna kadar yüklemelere devam edeceğiz. Bu sezon da hedefimiz büyük, umarım bunun meyvelerini çalışarak alacağız.

Kerem Yandal: Öncelikle hazırlıklarımıza burada devam ettiğimiz için çok memnunuz, bütün imkanlarımız çok iyi. Gerek yemekler olsun, gerek dinlenme tesisleri olsun. Antrenmanlar eğitici geçiyor.

Ömer Yiğit Kirişkuzu: Antrenmanlar gayet güzel başladı, umarım böyle devam ederiz. İlk kampım, alışıyorum.

Şükür Toğrak: Yeni sezonu açalı 4 hafta oldu. Bazen tek antrenman bazen de çift antrenman yapıyoruz.

Asaf Akın Sert: Her şey güzel, idmanlarımız iyi geçiyor. Boş zamanlarımızda dinleniyoruz.

Deha Bayramoğlu: Yeni sezona başlayalı 4 ay oldu. Çok tempolu çalışıyoruz, takımca geliştiğimizi düşünüyorum. Herkes yüzde yüzünü veriyor. Takımca iyi vakit geçiriyoruz. Boş zamanlarımda dinleniyorum.

Yiğitcan Korkmaz: Kamp yorucu geçiyor ama güzel. Burada keyifli vakit geçiriyoruz.

Arif Ensar Aksoy: Öncelikle yeni sezon hepimize, takım arkadaşlarıma hayırlı olsun. Geçen senenin yarım kalmış bir hikâyesi var. Ucundan dönen bir şampiyonluk, grubumuzdan 1. çıktık ancak Türkiye Şampiyonası’nı kazanamadık. Şu an burada eskisinden daha iyi olmak için çalışıyoruz. Umarım o yıl bu yıl. Bu yıl o şampiyonluğu istiyoruz.

Ömer Camcı: Sezona yoğun girdik, sert başladık. Yeni sezon hedeflerimiz yüksek, bunun için çabalıyoruz. Bence takım olarak üstüne koya koya ilerliyoruz. ifadelerini kullandı.

U16 Takımımızın oyuncuları;

Mitatcan Erdoğan: Öncelikle antrenmanlarımız çok güzel gidiyor. Bu imkânı sundukları için Kulübümüze, Başkanımıza ve Tahir hocamıza teşekkür ederiz. Geçen sezonun ardından bu sene de çok istekliyiz. Boş vakitlerimizde tesislerimizdeki imkanlardan yararlanıyoruz. Gelecek hakkında konuşuyoruz.

Mustafa Sezai Gülmez: Kamp çok iyi gidiyor, çok çalışıyoruz bu sene de şampiyon olmak istiyoruz. Boş zamanlarımda yoğun idmanlar olduğu için dinlenmeyi tercih ediyorum.

Atila Dastzan: Tesis çok güzel, çok büyük imkanlar var. Antrenmanlar yoğun geçiyor.

Engincan Biterge: Antrenmanlar her zamanki gibi yoğun başladı. Biz de yoğun çalışıyoruz hedefler büyük. Umarım sezon sonunda şampiyonluk gelir.

Efe Kağan Kayangöz: İdmanlar çok güzel gidiyor, çalışmalara çok yoğun başladık. Tesislerdeki imkanlar çok büyük. Bizim için çok yararlı olacak.

Osman Başkuyu: Bize bu imkanı veren Başkanımıza, Tahir hocamıza ve diğer hocalarımıza teşekkür ederiz.  Her şey çok iyi yoğun çalışıyoruz. Hedefler doğrultusunda çalışmak önemli.

Ömer Gücel: Kamp güzel gidiyor, çok çalışıyoruz. Umarım geçen sene olduğu gibi emeğimizin karşılığını alırız.

Rıdvan Arda Şahin: Takıma daha bu sezon katıldım. Geçen sene şampiyon olmuşlardı, bu sene de aynı hedefler doğrultusunda çalışıyoruz. Ben de bu takımla şampiyon olmak istiyorum. Hedefler büyük beklentiler büyük.

Mert Hacıahmet; Antrenmanlar iyi gidiyor, yeni sezon için çalışmalara devam ediyoruz. Umarım bu sene de şampiyon oluruz. 

Kerem Beşel: Tesisi çok beğendik. Başkanımıza ve Tahir hocamıza teşekkür ederiz.

Hüseyin Fatih Buruş: Buraya bizi getiren kulüp yöneticilerimize teşekkür ederiz. Sahadaki ve salondaki idmanlarda herkes çok çalışıyor. Bu seneyi de geçen seneki gibi en iyi şekilde geçiririz.

Oğuz Kağan Koş: Kampımız güzel geçiyor hem farklı aktiviteler yapıyoruz hem de çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Robert Atsup: Başkanımıza ve Tahir hocamıza çok teşekkür ediyorum. Buradaki çalışma ortamları çok verimli.

Efe Alkaç: Yeni sezon için sıkı çalışıyoruz. Umarım bu sene de şampiyon oluruz.

Türkay Akın: Antrenmanlar yorucu ve verimli geçiyor. Burası gerek doğasıyla gerek imkanlarıyla çok güzel.

Anıl Bostan: Başkanımıza, Tahir hocamıza ve tüm teknik heyete teşekkür ederiz. Vaktimiz güzel geçiyor, antrenmanlarımızı sıkı yapıyoruz.

Enes Şenyiğit: Bu imkanlar olduğu için çok mutluyuz. Tesis ve ortam çok güzel.

Okay Boran Arslan: Tesisimiz çok güzel. Bize bu imkanı veren Başkanımıza teşekkür ederiz.

Haydar Karataş: Suni çim ve çim arasında fark var. Çim daha iyi oluyor. İkinci haftadan buraya gelmek çok güzel.

Boran Eligüzel: Bize bu imkanı veren Başkanımıza, Tahir hocamıza ve diğer hocalarımıza teşekkür ediyorum. Saha ve salon idmanları çok güzel geçiyor. Sabah-akşam yoğun çalışıyoruz. Yoruluyoruz ama bunun karşılığını ileride şampiyon olarak alacağımızı düşünüyoruz.

Emrehan Ceylan: Çalışmalar çok gidiyor. Evran hocayla kaleci çalışmaları yapıyoruz. 

şeklinde görüşlerini paylaştılar.
 

Basın Fotoğrafları