FUTBOL AKADEMİ

U13 Yeni Yıl Turnuvası’nda Fenerbahçemiz şampiyonluğa ulaştı

25 Aralık 2022 Pazar 20:42

Futbol Akademimizin sezon başında hayata geçirdiği “Her ay bir turnuva” projesi kapsamındaki dördüncü adımı olan U13 Yeni Yıl Turnuvası’nda, final maçında Beşiktaş’ı 1-0’lık skorla mağlup eden Fenerbahçe U13 Takımımız mutlu sona ulaştı.
 
24-25 Aralık 2022 tarihlerinde Kulübümüzün ev sahipliğinde Dereağzı Lefter Küçükandonyadis Tesislerimizde gerçekleşen U13 Yeni Yıl Turnuvası’nda şampiyon Fenerbahçemiz oldu.
 
Toplamda 27 maçın oynandığı turnuvada Fenerbahçemiz ile birlikte Beşiktaş, Galatasaray, Altınordu, Ankaragücü, Başakşehir, Gençlerbirliği, Kasımpaşa, Pendikspor ve Ümraniyespor takımları mücadele etti.
 
Gruplarını ilk iki sırada tamamlayan Altınordu, Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş yarı final maçlarında karşı karşıya geldi. Fenerbahçe Galatasaray’ı 2-0, Beşiktaş da Altınordu’yu normal süresi 0-0 biten karşılaşmada penaltı atışları sonucu 5-3 mağlup ederek şampiyonluk için karşılaştı. Finalde rakibini 1-0 mağlup eden Fenerbahçe U13 Takımımız, turnuvayı şampiyon olarak tamamladı.
 
Normal süresi 0-0 biten üçüncülük maçında penaltı atışları sonucu Galatasaray’ı 5-4 mağlup eden Altınordu ise üçüncü oldu.
 
Şampiyon olan Fenerbahçe’ye madalyalarını ve kupasını Futbol Akademi Koordinatörümüz Tahir Karapınar’ın elinden aldı. Turnuvayı ikinci sırada tamamlayan Beşiktaş’a madalyaları ve kupasını 13 Yaş Altı Takımları Koordinatörümüz Caner Kaya, üçüncü sırada bitiren Altınordu’ya ise üçüncülük ödülü Futbol Akademi Koordinatörümüz Tahir Karapınar tarafından takdim edildi.
 
Yaklaşık 200 sporcunun boy gösterdiği turnuva, hatıra fotoğrafı çekimlerinin ardından sona erdi.
 
Turnuva sıralaması ise şu şekilde:
 
1.     Fenerbahçe
2.     Beşiktaş
3.     Altınordu
4.     Galatasaray
5.     Başakşehir
6.     Ümraniyespor
7.     Ankaragücü
8.     Kasımpaşa
9.     Gençlerbirliği
10.  Pendikspor

Tüm karşılaşmaların ayrıntılı sonuçları için: https://www.meinturnierplan.de/showit.php?id=1670404149

Basın Fotoğrafları