DERNEKLERİMİZ

Bulgaristan ve Alaşehir Derneklerimizden 23 Nisan etkinlikleri

22 Nisan 2024 Pazartesi 11:30

Bulgaristan ve Alaşehir Fenerbahçeliler Derneklerimiz, yaklaşan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı düzenledikleri organizasyonlarla kutladılar.
 
Sofya’da Bulgaristan Fenerbahçeliler Derneğimizden 23 Nisan etkinliği
 
Sofya’da Bulgaristan Fenerbahçeliler Derneği, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir etkinlik düzenledi.
 
Başkent Sofya’daki Sofia Sport Salonunda yapılan etkinliğe, Türkler ve Bulgaristan’daki soydaşların aileleri katıldı.
 
Bulgaristan Fenerbahçeliler Derneği Kurucu Başkanı Emir Buluş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, “Fenerbahçe Spor Kulübü her daim Cumhuriyet ve ilkelerine bağlılığıyla bilinen, Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün yolundan giden kulüp olma övüncünü gururla taşıyan bir camia olmuştur. Biz de Fenerbahçemizin Bulgaristan temsilciliği olarak, kuruluş amacımıza uygun şekilde Sofya ve Bulgaristan’daki Türk cemiyetimizin milli ve kültürel açıdan daha güçlü olması, birlik beraberliğimizin pekişmesi ve en önemlisi gelecek nesillerimizin bu bilinçle yetişmesi için bu gibi etkinlikler ve organizasyonlarımızı düzenli olarak yapmaya özen göstereceğiz.” dedi.
 
Bulgaristan Fenerbahçeliler Derneği olarak bu gibi kutlamaları geleneksel hale getirmek istediklerine işaret eden Buluş, şunları kaydetti:
“Burada hem çocuklarımız için hem biz yetişkinler için çok güzel bir etkinlik yaptığımıza inanıyorum. Ümit ediyoruz ki bu hem derneğimiz için hem de buradaki Türk cemiyeti için geleneksel hale gelecektir ve biz bunları sık sık yapmaya özen göstereceğiz.”
 
Derneklerinin kuruluş amacının, hem Fenerbahçe’yi Bulgaristan’a tanıtmak hem de Türk toplumuna ve Türk değerlerine sahip çıkmak olduğunu aktaran Buluş, Fenerbahçe Derneği olarak Bulgaristan’da yaşayan Türk ailelerini ve çocuklarını 23 Nisan gibi milli bayramlarda bir araya getirmekten dolayı mutlu olduğunu söyledi.
 
Bu arada, şenliğe katılan yazar İlkay Aydoğan, kaleme aldığı Bal Cambazı adlı kitabını tanıttı ve masal çemberi etkinliğinde çocuklarla bir araya geldi. Aydoğan, “Bulgaristan Fenerbahçeliler Derneğinin organize ettiği bu etkinliğe katılmaktan ve Türk aileler olarak bir arada olmaktan dolayı çok mutluyuz.” diye konuştu.
 
23 Nisan kutlamasına katılan Samile Tozkoparan da, “İki çocuğumla birlikte Sofya’da yaşıyorum. Beş yaşındalar. Burada okula gidiyorlar. Türkiye’den geldik buraya. Bulgaristan Fenerbahçeliler Derneğinin organizasyonu ile bugün burada milli bayramımızı kutlama imkanımız oldu. Bu, bizim için çok büyük bir nimet. Sofya’da bunu kutlayabilmek çok, çok güzel.” sözlerini sarf etti.
 
 
Alaşehir Fenerbahçeliler Derneğimiz, hastanede yatan çocukların bayramını kutladı
 
Alaşehir Derneğimiz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Alaşehir Devlet Hastanesi çocuk servisinde yatan çocukların bayramını kutladı.
 
Derneğimiz, program çerçevesinde hastanenin çocuk servisinde yatan çocukları ziyaret ederek onları küçük hediyelerle mutlu etti.
 
Rahatsızlıkları nedeniyle kendi okullarındaki kutlamalara katılamayacak öğrenciler ve bebeklerin hastalıkları hakkında ailelerinden bilgi alan Alaşehir Fenerbahçeliler Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri, geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Ayrıca hastane çalışanlarına da çocuklara gösterdikleri ilgi ve alakadan dolayı teşekkür edildi.
 
Derneğin Yönetim Kurulu Üyeleri, “Yaklaşan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını arkadaşlarıyla kutlayamayan ve hastanede yatan çocuklarımızı yalnız bırakmamak için bir ziyaret gerçekleştirdik. Çocuklarımızın bayramını kutlu olsun.” dedi.

Basın Fotoğrafları