BASKETBOL

Potanın Kraliçeleri, FIBA Kadınlar Süper Kupa Şampiyonluğunu değerlendirdi

28 Eylül 2023 Perşembe 23:33

Cumhuriyetimizin 100. yılında başarılarına bir yenisini daha ekleyerek FIBA Kadınlar Süper Kupa'yı ülkemize getiren ilk takım olan Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol Takımımız, şampiyonluk açıklamalarını Fenerbahçe TV’ye yaptı.
 
Asvel’i 109-52 mağlup ederek şampiyonluğa ulaştığımız karşılaşmanın ardından basketbolcularımızın, İdari Menajerimizin ve Yardımcı Antrenörlerimizin şampiyonluk sözleri şu şekilde:
 
Alperi Onar: “Takım arkadaşlarımla ve staffımızla gurur duyuyorum. Sezona zor bir başlangıç yaptık. Kupa ülkemiz ve Fenerbahçe için çok önemliydi. Kazandığımız ve kupayı Türkiye’ye getirdiğimiz için inanılmaz mutluyum. Tüm takım arkadaşlarımla gurur duyuyorum. Çok iyi konsantre olduk çünkü tek maçtı. Tek maçlar her zaman tehlikelidir.”
 
Tilbe Şenyürek: “Zaten favoriydik ve bunu da gösterdik. Maç çok farklı bitti. Sezona kupayla başlamak çok güzel ve motive edici. İnşallah bu motivasyonla geri dönüyoruz. Lig kaldığı yerden devam ediyor ve EuroLeague başlıyor. Kulübümüze de hayırlı olsun, Türkiye’ye ilk Süper Kupa’yı getirdik. 3 kupaya de sahip tek kulübüz. Kadın Voleybol Takımımız bizi inanılmaz gururlandırıyor. Gönül ister ki milli takımlarda biz de onlar kadar başarılı olalım. İnşallah biz de milli takım bazında çok daha iyi yerlerde oluruz. Kulüp bazında hem onlar hem biz 100. yılımızda kadınlar olarak çok güzel işlere imza atacağız.”
 
Merve Aydın: “Çok mutluyuz. Ülkemize, camiamıza bir ilki yaşattık. Bu isteğimiz ve heyecanımız skora da yansıdı. Bence hakkını verdik. Çok özel anlar. Bizi destekleyen herkese teşekkür ederiz.”
 
Napheesa Collier: “Çok heyecanlıyım. Taraftarlarımız inanılmazdı. Bu gece şampiyon olduğumuz için çok mutluyum.”
 
Sevgi Uzun: “Kupayı ülkemize, camiamıza getiriyoruz. Bir ilki yaşatıyoruz. Gerçekten çok mutluyuz. Kadınların gücünü göstermek adına harika oldu. Çok mutluyuz. Önümüze çok uzun bir sezon var. Bu sadece hedeflerimizin başlangıcıydı. Önümüzde Türkiye Ligi ve en önemlisi EuroLeague var. Bütün kupaları toplayıp sezonu bitirmek istiyoruz ve öyle yapacağımızdan da eminim.”
 
Kayla McBride: “Ben yarı Türküm artık. Buraya Euroleague şampiyonu olarak geldik dolayısıyla bu unvanı korumak için buradaydık. Sezona böyle başlamak mutluluk verici. Bu grupla gurur duyuyorum. Fenerbahçe benim ikinci evim. Bu grupla kupalar kazanmak benim önceliğim. Biz WNBA’i bitirdik ve hemen geldik. Dolayısıyla burada olmaktan mutluluk duyuyoruz. Ben hep burada olmak istiyorum bundan da gurur duyuyorum.”
 
Yvonne Anderson: “Çok iyi adımlar atıyoruz. Sezona iyi başladık. Bu adımları atarken kupayla taçlandırmak harika.”
 
Kitija Laksa: “Bu ailenin bir parçası olmak gurur ve mutluluk verici. Sezona kupayla başlamak EuroLeague için bir mesaj. Bundan dolayı çok mutluyuz.”
 
İdari Menajerimiz Derin Yener: “Kızlar çok özveriliydi, 40 dakika boyunca maçı hiç bırakmadılar. Çok mutluyuz. Onları gördükçe daha da gururlanıyoruz. Hepsine ‘helal olsun’ demek istiyorum.”
 
Yardımcı Antrenörümüz Ömer Buharalı: “Çok önemli bir başarı. İstikrar çok önemli. Kadın basketbolunda sınırları aştık ve Avrupa düzeyinde katıldığımız her şampiyonaya şampiyonluk hedefiyle çıkıyoruz. Bunu da başarıyoruz. Bu istikrarı yakalamak, bütün camianın bunun için kenetlenmesi, inanması çok değerli. Bizim arkamızdaki itici güç de bu. Sahaya çıkınca bizler de oyuncular da bunu arkamızda hissediyoruz ve bu büyük başarılar da ardından geliyor.”
 
Yardımcı Antrenörümüz Semih Akdemir: “A takımdaki ilk senem, ilk maçım. Kazandık, aşırı mutluyum. Devamını da getireceğiz. Kadın basketbolu geçen seneki başarılarla beraber çok ileri seviyeye taşındı. Bu sene de güzel bir başlangıç yaptık. Bu başarıların altyapıya büyük katkı sağlayacağına inanıyorum.”