BASKETBOL

CUMHURİYETİMİZİN 100. YILINDA FENERBAHÇE ALAGÖZ HOLDİNG’TEN TARİHİ BİR BAŞARI DAHA

28 Eylül 2023 Perşembe 22:37

Ulusal ve uluslararası arenada gururumuz olan Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol Takımımız, Cumhuriyetimizin 100. yılında başarılarına bir yenisini daha ekledi ve 100 sayı barajını aşarak FIBA Kadınlar Süper Kupa'yı ülkemize getiren ilk takım oldu. Fenerbahçe Alagöz Holding bu zaferle aynı zamanda takım sporlarında ülkemize çifte kupa getiren ilk kadın takım olma başarısını gösterdi.

Kadınlar basketbolunda Türkiye'nin lokomotifi ve geçtiğimiz sezonun EuroLeague Şampiyonu Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol Takımımız, bu yıl 12.’si düzenlenen FIBA Süper Kupa maçında Astroballe Spor Salonu’nda konuk olduğu son EuroCup şampiyonu Asvel’i 109-52 mağlup ederek Süper Kupa’nın sahibi oldu.

İlk resmi maçına çıkan yeni transferimiz Napheesa Collier Süper Kupa finalinin MVP'si oldu.

Yönetim Kurulu Üyemiz Mustafa Kemal Danabaş da karşılaşmayı takip etti.

Fenerbahçemiz mücadeleye; Alperi Onar, Emma Meesseman, Yvonne Anderson, Kayla McBride ve Napheesa Collier beşiyle başladı.

Karşılaşmanın ilk basketi Asvel’de Ciak’tan geldi (2-0). Alperi Onar’la bulduğumuz ilk isabetin ardından Anderson ve Meesseman’la da skor bulan Takımımız, 2-6'yı buldu. Devam eden bölümde Napheesa Collier ve Yvonne Anderson ikilisiyle sonuca giden Takımımız, farkı çift hanelere çıkardı (4-14). Bu skorla molaya giden Asvel, mola dönüşünde Ciak’ın pota altında bulduğu basketle farkı tek hanelere düşürdü. Kayla McBride ve Laksa’nın 3 sayı çizgisini gerisinden yüksek yüzdeyle oynadığı bölümde skoru 13-24’e getiren Ekibimiz, ilk çeyreği 16-26 önde tamamladı.

İkinci çeyreğe kenardan gelen Nikolina Milic ve Tilbe Şenyürek gibi isimleriyle hızlı ve üretken başlayan Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol Takımımız, skoru 16-34’e taşıdı. Fransız temsilcisinin ilk sayıları ise Ciak ve Quevedo’dan geldi (20-34). Çeyrekte ilk 5 dakikayı 22-34 önde geçen Fenerbahçemiz, soyunma odasına avantajlı bir skorla girdi. (28-51)

Quevedo ve Collier’ın karşılıklı basketleriyle başlayan üçüncü çeyrekte fark da 23 sayıya kadar çıktı (20-53). Emma Meesseman, Anderson ve Alperi Onar’ın da skorer oyunuyla ilk 4 dakika sonunda 35-61’i bulan Fenerbahçemiz, rakibe mola aldırdı. Meesseman, Alperi ve Collier’ın çift haneli sayılara ulaştığı maçta baskısını arttıran ve rakibi top kaybına zorlayan Ekibimiz, 40 sayılık fark yakaladı (35-75). Üçüncü çeyrekte rakibini sadece 10 sayıda tutan ve benchten 25 sayılık bir katkı alan Takımımız, finale çeyreğine 38-84 önde giren taraf oldu.

Farkın 50 sayıya (44-94) kadar çıktığı karar periyotunda 100 sayı barajını da aşan Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol Takımımız, parkeden 109-52 galip ayrıldı ve Süper Kupa'nın sahibi oldu.

Maçın ardından şampiyonluk sevinci Fransa'da bizi yalnız bırakmayan taraftarlarımızla paylaşan Takımımız, kupa seremonisinin ardından büyük sevinç yaşadı.

Karşılaşmanın istatistiklerine ulaşmak için tıklayınız.

Fotoğraflar: Burak Saltık

Basın Fotoğrafları