BASKETBOL

ŞAMPİYON FENERBAHÇE ALAGÖZ HOLDİNG

25 Nisan 2023 Salı 20:30

Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol Takımımız, Cumhuriyetimizin 100. yılında tarihi başarılara imza attı. İlk EuroLeague Women şampiyonluğumuzu kazanan Potanın Kraliçeleri, ING KBSL Nilay Aydoğan Sezonu final serisinde de ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi’ne 3-0’lık üstünlük kurdu ve ligdeki üst üste 5’inci, toplamda da 17. şampiyonluğunu elde etti.

Şampiyonluk kupası oyuncularımızın ellerinde yükseldi

Şampiyonluk seremonisine iki kupa görselinin yer aldığı tişörtlerle çıkan Takımımıza madalyalarını TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu ve TBF Başkan Vekili Ömer Onan takdim etti. Türkoğlu'nun takdim ettiği Kupa Kaptanımız Olcay Çakır Turgut’un ellerinde yükselirken, salonda büyük sevinç yaşandı. Kupa törenin ardından toplu fotoğraf çektirildi. Oyuncularımız sonrasında kupayı taraftarlarımıza götürdü ve şampiyonluk sevinci birlikte kutlandı. Ardından salondaki tüm çocuklar Başkanımız tarafından parkeye davet edildi ve şampiyonluk kupasıyla fotoğraf çektirildi. 

MVP ödülü Emma Meesseman'ın

Final serisinin en değerli oyuncusu seçilen Emma Meesseman ödülünü ING Türkiye Mali Kontrol ve Hazine Genel Müdür Yardımcısı Atıl Özus'tan aldı.

Başkanımız ve Yönetim Kurulu Üyelerimiz takımımızı yalnız bırakmadı

Metro Enerji Spor Salonu’nda oynanan final serisinin üçüncü maçında taraftarlarımız tribünleri doldururken, karşılaşmayı Başkanımız Ali Y. Koç, Genel Sekreterimiz Burak Çağlan Kızılhan, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Mustafa Kemal Danabaş, Sertaç Komsuoğlu, Simla Türker Bayazıt ve Ruşen Çetin ile sponsorlarımızın yetkili isimleri izledi.  Ayrıca Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Hidayet Türkoğlu, TBF Başkan Vekili Ömer Onan ve TBF Yönetim Kurulu Üyeleri de maçı takip etti. 

Başantrenörümüz Marina Maljkovic yönetimindeki Takımımız mücadeleye Olcay Çakır Turgut, Merve Aydın, Satou Sabally, Breanna Stewart ve Emma Meesseman beşiyle başladı. Karşılaşmanın ilk dakikalarında Satou Sabally ile skor üreten Fenerbahçe Alagöz Holding, Breanna Stewart’ın da devreye girmesiyle skor üstünlüğünü sürdürdü ve çeyreği 24-19 önde tamamladı. Ribauntlardaki üstünlüğünü skora da yansıtan Potanın Kraliçeleri, soyunma odasına 44-29 önde girdi. Televizyon molasının 55-36’lık skorla geçildiği üçüncü periyodu 61-46 önde tamamlayan Fenerbahçe Alagöz Holding, final periyodunda da kontrollü oyununu sürdürdü ve maçı 82-56 kazanarak, şampiyonluğa uzandı.

Ligde normal sezonu 26 maçta 23 galibiyetle 2. sırada tamamlayan Ekibimiz, çeyrek finalde Beşiktaş'ı, yarı finalde Galatasaray Çağdaş Faktoring'i 2-0'lık serilerle eledi. Final serisinde de EuroLeague finalinde yendiği Çukurova Basketbol Mersin Yenişehir Belediyesi'ni 3 - 0'lık seriyle geçen Fenerbahçe Alagöz Holding, üst üste 5., toplamda 17. lig şampiyonluğuna ulaştı.

Çeyrek skorları:
1.Çeyrek: 24-19
2.Çeyrek: 20-10
3.Çeyrek: 17-17
4.Çeyrek: 21-10

Skor dağılımız: Sabally 23, Emma Meesseman 20, Breanna Stewart 14, Olcay 12, İdil Saçalır 7, Alperi Onar 4, Merve Aydın 2

Basın Fotoğrafları