BASKETBOL

FENERBAHÇE ÖZNUR KABLO KADIN BASKETBOL TAKIMIMIZIN 2020-2021 SEZONU KADROSU HAKKINDA

31 Mayıs 2020 Pazar 14:30

Fenerbahçe Öznur Kablo Kadın Basketbol Takımımız, daha önce açıklanan yeni sezon hedefleri ve bütçesi kapsamında, bu sezon EuroLeague'in en iyi koçu seçilen ve takımımızla 1 yıl daha sözleşmesi bulunan Victor Lapena önderliğinde kadro yapılandırmasını tamamladı.

Takımımız, yeni sezon planlamaları neticesinde;

Sözleşmeleri devam etmekte olan Kaptanımız Tuğçe Canıtez ve Cecilia Zandalasini'nin yapmış olduğu indirime gitme fedakarlıklarıyla, bu iki oyuncumuzun sözleşmelerini 1'er yıllığına yenilemiştir.

Sözleşmeleri sona ermiş olan Milli Takım oyuncularımızdan Olcay Çakır Turgut, Sevgi Uzun ve Kiah Stokes ile de 1'er yıllık sözleşme yenilenmiştir.

Takımımız dış transferde ise;

- WNBA'in önemli oyun kurucularından ABD vatandaşı Jasmine Thomas ile 1 yıl,

- WNBA ve EuroLeague'in yıldız skoreri ABD vatandaşı Kayla McBride ile 1 yıl,

- WNBA'in ve kadın basketbolunun gelecekteki en önemli yıldızlarından biri olarak gösterilen, bu sezon NCAA'den WNBA'e geçerken 2. sıradan draft edilen Alman vatandaşı uzun oyuncu Satou Sabally ile 1 yıl,

- Kulübümüzde geçirdiği 2 sezonda 2 şampiyonluk yaşayan, kariyerinde EuroLeague şampiyonluğu ve MVP ödülü de bulunan, Çek Cumhuriyeti vatandaşı tecrübeli uzun oyuncu Kia Vaughn ile 1 yıl sözleşme imzalamıştır.

Oluşturulan bu kadronun yanında; altyapımızdan yetişen, Fenerbahçelilik değerlerine sahip ve gelişim takımımızda oynayan 3 oyuncumuz da, 2020-2021 sezonunda A takımımızda yer alarak Çubuklu forma ile başarı dolu yolculuklarına başlayacaktır.

Önümüzdeki sezon Çubuklu formamızı giyecek tüm oyuncularımıza şimdiden kupalarla dolu bir yıl dilerken, uzun yıllar Kulübümüze hizmet etmiş Ayşe Cora ve Esra Ural Topuz başta olmak üzere, geçtiğimiz sezon kazandığımız 2 kupada payı olan ve önümüzdeki sezonki mecburi yapılanmamızda bizlerle olamayacak tüm sporcularımıza teşekkür eder, yollarının açık olmasını dileriz.

Fenerbahçe Spor Kulübü