BASKETBOL

Fenerbahçe Beko 79-72 Yukatel Merkezefendi Belediyesi Basket

21 Nisan 2023 Cuma 21:14

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 2022-23 sezonu 26. haftanın açılış maçında Yukatel Merkezefendi Belediyesi Basket’i konuk etti. Takımımız, Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda oynanan mücadeleden 79-72 galip ayrıldı. Başantrenörümüz Dimitris Itoudis, iki teknik faulle soyunma odasına gitti.

Takımımız mücadeleye Şehmus Hazer, Dyshawn Pierre, Tonye Jekiri, Tyler Dorsey ve Nigel Hayes-Davis beşiyle başladı.

Hava atışı sonrasında hücum hakkını kazanan konuk ekip Johnathan Hamilton’la maçtaki ilk isabeti buldu. Dorsey ve Nigel’ın 5-0’lık serisiyle skoru 5-2’ye taşıyan Fenerbahçe Beko, rahat bir oyun sergilediği rakibi karşısında skor üstünlüğünü de korudu. (8-4) Devam eden bölümde Rathan’la üretken olan misafir takım skoru 10-7’ye getirdi. Farkın 5 sayıya kadar çıktığı çeyrekte Rogkavopoulos ve Rathan’la farkı eriten Yukatel Merkezefendi Belediyesi Basket farkı 1 sayıya indirdi. (12-11) Son 1 dakikalık bölümü oldukça çekişmeli devam eden çeyrek sonunda skor da 18-18’de eşitlendi.

Maçın ikinci çeyreğinde ilk isabet Muhammed Doğan Şenli’den geldi. (18-20) Rakibin, Rogkavopoulos ve Ayberk Olmaz ikilisiyle 20-24’ü bulduğu bölümde Takımımız molaya gitti. Moladan Melih Mahmutoğlu ve Johnathan Motley’in basketleriyle dönen Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız skora denge getirdi. (24-24) Çeyreğin devamında Harrison ve Rathan’la bir ritim bulan konuk ekip 28-34’lük üstünlüğü yakaladı. Melih Mahmutoğlu’nun 3 sayı çizgisinin dışından bulduğu isabetle maçın içinde kalan Ekibimiz skoru 31-34’e getirdi. Çeyrekte son 1 dakikayı suskun geçen Takımımız, soyunma odasına 31-38 geride girdi.

Üçüncü çeyreğe 4-0’lık seriyle hızlı başlayan Yukatel Merkezefendi Belediyesi Basket farkı çift hanelere çıkardı. (31-43) Bu çeyrekteki ilk isabetimizse Nigel Hayes-Davis’ten geldi. (33-43) Tyler Dorsey ve Dyshawn Pierre’le ilk beş dakikada oyunun içinde kalmaya çalışan Takımımız skoru 39-45’e getirdi. TV molasına 41-47’lik skorla önde giren konuk takım, moladan Hamilton’ın isabetiyle döndü. (41-49) Skor üstünlüğünü çeyreğin sonuna taşıyan misafir takım, 8 sayılık farkla final periyotuna önde gitti. (50-58)

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, Melih Mahmutoğlu ve Johnathan Motley ile çok iyi başladığı son çeyrekte farkı da eritmeyi başardı. (60-62) Maçta son 5 dakikanın içine 69-69’luk eşitlikle girilirken, Motley ve Melih gibi skorer isimleriyle üretken olan Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız parkeden 79-72 galip ayrıldı.

Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda 23 Nisan coşkusu

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılış yıl dönümü anısına Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesinde Ülker Spor ve Etkinlik Salonu çeşitli etkinliklerle ev sahipliği yaptı.

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımızın, bugün Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 2022-23 sezonunun 26. Haftasında Yukatel Merkezefendi Belediyesi Basket’i konuk ettiği karşılaşmada çocuklarımızın 23 Nisan coşkusunu yaşaması için maç boyunca çeşitli organizasyonlar gerçekleştirildi.

Bu kapsamda erkek ve kadın basketbol takımlarımızın altyapılarında görev alan kadın ve erkek sporcularımız, Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda parkeye çıktı. Genç sporcularımız, maç önü seremonisinde basketbolcularımızla birlikte yer alırken, bir kadın ve bir de erkek altyapı oyuncumuz Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımızın oyuncularının isimlerini anons etti. Etkinlikler kapsamında bir altyapı sporcumuz da takımımızın menajeri Cenk Renda ile birlikte maçın topunu hakemlere teslim etti.

Skor dağılımımız: Hayes-Davis 24, Melih 20, Motley 17, Pierre 10, Dorsey 5, Şehmus 3.

Karşılaşmanın istatistiklerine buradan ulaşabilirsiniz.

Fotoğraflar: Burak Saltık

Basın Fotoğrafları