BASKETBOL

Başantrenörümüz Dimitris Itoudis ve oyuncularımız Anadolu Efes galibiyetini değerlendirdi

07 Nisan 2023 Cuma 00:01

Fenerbahçe Beko’nun, Avrupa Ligi’nde Anadolu Efes’i farklı mağlup ettiği maçın ardından Başantrenörümüz Dimitris Itoudis ve oyuncularımız galibiyeti değerlendirdi.

Başantrenörümüz Dimitris Itoudis: Çok odaklı oynadık

Galibiyete dair görüşlerini paylaşan Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımızın Başantrenörü Dimitris Itoudis, “Takımımı eforları için kalpten tebrik ediyorum. Çok odaklı oynadık; çeyrek çeyrek, hücum hücum, savunma savunma an an ilerledik. Bugün sahada daha iyi takımdık. Çok yetenekli bir takıma karşı, kimyası oluşmuş EuroLeague takımına karşı çok daha iyi oynadık. Onlarla dördüncü karşılaşmamız oldu, daha da karşılaşacağız. Her zaman farklı hücumlar, farklı setler oluşturmak kolay olmuyor. Taraftarımız muhteşemdi. 12 bin kişi takıma muhteşem enerji verdi. Onlara da teşekkür ederim. Takımı tebrik ederim. Eksiklerimiz vardı ama bir şekilde bunu kapatmayı başardık. Çok iyi basketbol oynandı. Ayrıca bugün Fenerbahçe için özel bir gün. Aynı anda futbol, voleybol ve bizim maçımız vardı, hepimiz galip geldik. Özellikle de EuroLeague şampiyonuna karşı bu galibiyeti almamız çok önemli. İki oyuncu 40 dakika boyunca sahada kaldı, onlar için hücumun sütunları diyebilirim; Nigel ve Dyshawn. Diğer oyuncularla birlikte çok güzel bir oyun çıkardılar. Şimdi devam etmemiz gerekiyor.” dedi.

Basketbolcularımızın açıklamaları şu şekilde:

Nick Calathes: Çok iyi bir galibiyet oldu

Çok iyi bir galibiyet oldu. Hazırdık. Taraftar da müthişti. Bize sahada inanılmaz enerji verdiler. Bunu kazanmamız gerekiyordu. İnşallah bir sonraki maçı da kazanmaya çalışacağız.

Marko Guduric: Bugün oyuna hazır girdik, tutkuluyduk, konsantreydik

Önemli bir galibiyet. Efes’e karşı her maç özel. Son 5 maçın 4’ünü kaybettikten sonra çok iyi durumda değildik belki ama bugün oyuna hazır girdik, tutkuluyduk, konsantreydik, oyun planını çok iyi uyguladık ve sabırlı oynadık. Henüz her şey bitmedi ama her şey bizim elimizden. 1 galibiyetle beşinciliği alabiliriz. Bu kontrol bizim elimizde, bu da iyi bir şey.”

Nigel benim gördüğüm en mücadeleci, en çok çalışan oyunculardan biri. Çok profesyonel ve vücuduna çok iyi bakıyor. Her şeyiyle her gün burada, sürekli çalışıyor. Böyle şeyler tesadüfen olmaz, bu kadar iyi oynamasının bir sebebi var. Keza Dyshawn öyle, çok çok çalışıyor. Ve sakatlıktan da yeni döndü. Onlarla oynamayı seviyorum.

Ben sadece daha agresif olmaya çalışıyorum. İspanya’daki iki maçta yeterince agresif oynayamadım, o ilk adım çabukluğum yoktu. Galatasaray’a karşı oynamadım ve bugün ayaklarım daha tazeydi. Tabii zihnimi de buna odaklamaya çalıştım ve bugün iyi şeyler ortaya çıktı.”

Johnathan Motley: Daha önemli, daha yüksek hedeflerimiz var

Karışık duygular içindeyim. Tabii şu anki pozisyonumuzda kazanmaya çok ihtiyacımız vardı. Ancak daha önemli, daha yüksek hedeflerimiz var.  Her maça tek tek bakarak yolumuza devam etmeye çalışıyoruz. Ondan sonra da neler ortaya çıkacak göreceğiz.

Savunma ve izolasyon çok önemliydi. Onların çok önemli bire bircileri vardı, biz iyi iş çıkardık. Bizim önemli oyuncularımız oyunun iki tarafında da etkiliydi.”

Kızılyıldız zor bir takım. Zor bir maç olacak. Taraftar da oyuna etki edecektir. Kazanmak için oynayacağız.”

Tyler Dorsey:Takıma katkı verebildiğim için mutluyum

Geldiğimden beri bileklerimin en iyi hissettiği maç diyebilirim. Geçen hafta pek iyi hissetmiyordum ama şimdi %100’e döndüğüm için çok mutluyum. Takıma bu katkıyı verebildiğim için mutluyum. Bunu devam ettirmeye çalışacağız. Çok önemli bir galibiyet. Şimdi kendi kaderimizi tayin edebiliriz ama bir galibiyete dair ihtiyacımız var. Bir galibiyet daha almamız gerek ve onu almak kolay olmayacak, zor olacaktır."

Dyshawn Pierre: Kazanmamız gerekiyordu

Özellikle sağlıklı olduğum için çok mutluyum. Biraz iniş sürecindeydik ve kazanmamız gerekiyordu. O yüzden son maçımıza girerken iyi bir momentumla girmiş olduk. Koçumuzun maç planına güvenip, onu dinleyip o şekilde devam etmemiz gerekiyor."