BASKETBOL

Başantrenörümüz Dimitris Itoudis ve Tyler Dorsey'in maç önü görüşleri

15 Mart 2023 Çarşamba 15:06

Başantrenörümüz Dimitris Itoudis ve oyuncumuz Tyler Dorsey, yarın akşam Valencia Basket ile deplasmanda oynayacağımız THY EuroLeague 29. hafta maçı öncesi açıklamalarda bulundu.

Valencia gibi önemli bir rakip karşısında en iyi şekilde mücadele etmeleri gerektiğini ifade eden Başantrenörümüz Dimitris Itoudis, “İlk olarak şununla başlamak istiyorum; Valencia organizasyonuna büyük saygı duyuyorum. Orada harika bir basketbol kültürüne sahipler. Valencia’da birçok kez bulunma şansım oldu ve tüm programlarda harika bir organizasyona sahipler. Kurdukları takımı da takdir etmemiz gerekiyor. Fiziksel olarak güçlü, birçok işi yapabilen oyunculara sahip bir kadroları var. Sahada hem kısa hem de uzun beşlerle yer alabiliyorlar. Oyun akılları, istekleri, dış şut tehditleri üst seviyede. Chris Jones’dan yaratıcılık katkısı alıyorlar ama sadece o değil; parkeye kim adım atarsa atsın, Klemen Prepelic ya da Jared Harper’ı sayabiliriz, herkesten katkı alıyorlar. Tüm isimleri sayabilirim. Sonuç olarak Valencia Play-off için oynayan bir takım. Bu da maçın zorluk derecesini arttırıyor. Evlerinde çok iyi bir atmosfere sahipler. Bizim için zor bir karşılaşma olacak. Oraya gitmeli ve en iyi şekilde mücadele etmeliyiz.” dedi.

Oyuncumuz Tyler Dorsey ise “Sezonun geri kalanında her maçı kazanmak için oynayan bir takım olduklarını biliyoruz. Mutlaka galibiyet için savaşacaklar. Playoff için mücadele ediyorlar, bu yüzden onların tehlikeli bir takım olduklarını biliyoruz. EuroLeague’de her takımda olduğu gibi özellikle evlerinde büyük potansiyele sahipler ve bu yüzden karşılaşmaya iyi hazırlanmalıyız. Bu ligde her maç önemli. Her maçın bir anlamı var. Tüm takımlar sezonu en iyi şekilde bitirmeye çalışıyor. Eğer Playoff için oynuyorsanız, bunu garantilemiş olsanız bile en iyi ritmi yakalamak için mücadele edersiniz. Dediğim gibi her maç önemli, her hafta önemli ve kesinlikle bu maça iyi hazırlanacağız.” diye konuştu.