BASKETBOL

Başantrenörümüz Dimitris Itoudis ve oyuncularımız, Barcelona galibiyetini değerlendirdi

10 Mart 2023 Cuma 23:48

Fenerbahçe Beko’nun EuroLeague’de Barcelona’yı 81-73 mağlup ettiği mücadelenin ardından Başantrenörümüz Dimitris Itoudis ile oyuncularımız Johnathan Motley ve Devin Booker, açıklamalarda bulundu.

Barcelona karşısında alınan 81-73’lük galibiyete dair görüşlerini paylaşan Başantrenörümüz Dimitris Itoudis, “Takımı tebrik ederim. Çok kötü başladığımız bir maçtı. Hazırlıklarımızın tam tersini yaptığımız bir maçtı. Ama mola ve ilk çeyrekten sonra oyuncuların zihniyeti tamamen değişti ve farklı oynamaya başladılar. 4 top kaybımız vardı ve 14/5 ikilik vardı. Son çeyreklerde takım daha da fazla değişti, aynı bu zihniyette devam ettiler. Sadece 3 top kaybı oldu. Oyuncuları çok tebrik ediyorum. Çok iyi bir rakibe karşı bu maçı kazandık. Kazanma kültürü oluşan ve her sene Final Four’a giden, senelerce birlikte çalışan bir takıma karşı galip geldik. Soyunma odasında da konuştuğumuz gibi çok kaliteli oyuncularımız var, herkes farklı özelliklere sahip. Doğru zihniyetle bunu başarıya çevirebiliriz. Taraftar müthişti. 17 sayı geriye düştüğümüz zaman da aynıydı, hiç inançlarını yitirmediler. Bizi baştan sona desteklediler. Bunun için çok teşekkür ederim. Bu bizim için bugün çok önemliydi. Diğer yandan da Dyshawn Pierre inşallah en hızlı şekilde döner, dualarımız da onunla.” dedi. 

Barcelona’nın baskılı oyunu karşısında takımımızın ortaya koyduğu performansı değerlendiren Başantrenörümüz Itoudis, “30 yıla yakındır basketbolun içindeyim ve mart-nisan-mayıs ayları artık kimyanın oluştuğu ve oluşması gereken zamanlardır. Hücumda net ve ne yapılması gerektiğini bildiğimiz, savunma olarak da bir kimliğin oluştuğu zamanlardır. Her top için mücadele ettiğimiz zamanlardır ki taraftarın ve oyunun beklentisi de budur. Aynı zamanda her maçın önem arz ettiği zamanlar. Yaratıcılar çok önemliydi. Özellikle Kalinic’e karşı büyük güç var, çok şans vermedik. Dyshawn Pierre’i kaybettiğimizde de Nigel rol almış oldu. Baskıda atak edecek oyuncu gönderiyoruz ya da Scottie-Tyler gibi isimlere sahayı bırakıyoruz. Tyler bugün inanılmaz savundu, vücudunu inanılmaz şekilde kullandı. Bjelica yavaş yavaş geri geliyor, rakibe tehdit olabilecek bir oyunu pozisyonunda. Hala gelişiyoruz. Bu galibiyet olsun, Maccabi mağlubiyeti olsun biz yine aynı takımız ve o şekilde devam ediyoruz.” diyerek sözlerini noktaladı. 

Oyuncularımız Devin Booker ve Johnathan Motley de galibiyeti değerlendirdi. 

Devin Booker: Kazanmak için ne gerekiyorsa yapmamız gerekiyordu

Çok zor bir rakipti. Kazanmak için ne gerekiyorsa yapmamız gerekiyordu, bunu da başardık. Şimdi bir sonraki maça konsantre olmamız gerekiyor. Çocuklarım da bugün buradaydı, bu galibiyet de onlara armağanım olsun.”

Johnathan Motley: Bu galibiyet tekrar ritim bulabilmemiz için önemliydi

Bu galibiyeti ben bir takım eforu olarak görüyorum. Bu galibiyet tekrar ritim bulabilmemiz için önemliydi. İkinci çeyrekte çok iyi iş çıkardık. Her maça motiveyim. Jan Vesely’nin burayla özel bir bağı var, bunun farkındayım. Doldurmam gereken boşluğun çok küçük olmadığını biliyorum. EuroLeague şampiyonluğunu burada kazandı. Umarım onun yerini doldurabiliyorumdur. Ne kadar büyük bir oyuncunun ardından buraya geldiğimin farkındayım.”