BASKETBOL

Fenerbahçe Beko 101-86 Alba Berlin

03 Şubat 2023 Cuma 22:44

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, Turkish Airlines EuroLeague 2022-23 sezonu 23. hafta maçında Alba Berlin’i konuk etti. Takımımız, Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda oynanan müsabakayı 101-86 kazanarak 14’üncü galibiyetini aldı. Nigel Hayes-Davis; 24 sayı, 11 ribaund, 3 asist ve 3 top çalma istatistikleriyle maçın MVP’si oldu.

Yönetim Kurulu Üyelerimiz Sertaç Komsuoğlu, Fethi Pekin, İlker Dinçay ve Özgür Özaktaç da karşılaşmayı izledi.

Basketbolcularımız ısınmaya ‘Fenerbahçe düşmanlarını paramparça edeceğiz’ tişörtleriyle çıkarken, salonumuza da ‘Fenerbahçe düşmanlarını paramparça edeceğiz’ pankartları asıldı.

Takımımız mücadeleye; Dyshawn Pierre, Scottie Wilbekin, Nick Calathes, Johnathan Motley ve Nigel Hayes-Davis beşiyle başladı.

Hava atışı sonrasında ilk hücum Fenerbahçe Beko’dan geldi. Bu hücum sonrasında faul çizgisine gelen Nigel Hayes-Davis, maçtaki ilk sayıları buldu (1-0). Alba Berlin’in ilk basketi ise Smith’ten geldi (1-2). Motley ve Nigel-Hayes gibi iki uzun ismiyle rakip savunmaya zor anlar yaşayan Takımımız, 6-2’lik üstünlüğü yakaladı. Wetzell ile reaksiyon veren Alba Berlin’i bu bölümde Motley’in yüksek atletizmi ve skorer kimliğiyle durduran Fenerbahçemiz, skoru 14-9’a getirdi. Çeyrekte ilk 5 dakika 19-12 Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımızın üstünlüğüyle geçilirken devam eden dakikalarda Wilbekin ve Calathes ikilisiyle de fark çift hanelere geldi (26-15). Skor üstünlüğünü koruyan Takımımız ilk çeyreği 31-27’yle önde tamamladı.

Thiemann’ın isabetiyle başlayan ikinci çeyrekte ilk sayılarımız Carsen Edwards’tan geldi (34-30). Geçiş hücumlarında zorlandığımız anlarda Procida ve Zoosman’la üretken olan Alba Berlin maça ortak oldu (40-40). Devamında Carsen Edwards’ın dış şut katkısı, Devin Booker’ın da pota altı performansıyla 5 sayılık bir fark yakalayan Takımımız skoru da 45-40’a getirdi. Çeyrekte son bölüme girilirken Marko Guduric’ten sayı katkısı alan Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız farkı yeniden çift hanelere çekti (53-43). Farkın kapanmasına izin vermeyen Ekibimiz, soyunma odasına da 57-47’lik üstünlükle girdi.

Üçüncü çeyreğe 6-0’lık seriyle oldukça hızlı başlayan Fenerbahçemiz skoru 63-47’ye getirdi. Wetzell ve Smith’le maçın içinde kalmaya çalışan Alba Berlin’e Motley’in pota altı performansıyla cevap veren Takımımız, TV molasına 68-54 önde girdi. Motley ve Marko Guduric’in sayılarıyla moladan bir kez daha üretken dönen Erkek Basketbol Takımımız, final çeyreğine gidilirken farkı 20 sayı kadar çıkardı (81-61).

Dyshawn Pierre ve Thiemann’ın karşılıklı isabetiyle başlayan çeyrekte son 5 dakikanın içine 93-74’le önde giren Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, parkeden 101-86 galip ayrıldı.

Skor dağılımımız: Hayes-Davis 24, Motley 18, Edwards 13, Guduric 12, Calathes 10, Pierre 9, Wilbekin 8, Booker 6, Antetokounmpo 1. 

Karşılaşmanın istatistiklerine buradan ulaşabilirsiniz.

Fotoğraflar: Burak Saltık

Basın Fotoğrafları