BASKETBOL

Başantrenörümüz Dimitris Itoudis ve oyuncularımız, Panathinaikos galibiyetini değerlendirdi

11 Ocak 2023 Çarşamba 01:47

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımızın, EuroLeague’in 18. haftasında Panathinaikos’u uzatma periyotu sonunda 94-88 mağlup etmesinin ardından Başantrenörümüz Dimitris Itoudis ve oyuncularımız açıklamalarda bulundu.

Başantrenörümüz Dimitris Itoudis: Bugün takım oyunuyla kazandık

Galibiyetin takım oyunuyla alındığına vurgu yapan Başantrenörümüz Dimitris Itoudis, “Tebrikler için çok teşekkür ederim. Ben oyuncularımı da tebrik etmek istiyorum. İki tarafın da alabileceği bir maçtı, iki tarafa da gidebilecek bir maçtı. Panathinaikos da kazansaydı gerçekten hak etmiş olacaktı. Maçın büyük kısmında da kontrol onlardaydı. Bugün box outlarda ve ribauntlarda şansımız iyi değildi ama buna rağmen 26’dan fazla sayı kaçırmalarına sebep olduk. Ancak hücumlarda bunu sayıya çeviremedik. Ne olursa olsun herkes çok savaştı. Hem oyunda olanlar hem de benchten gelenler, herkes katkıda bulundu. Büyük oynadık ve bir şekilde geri dönmeyi başardık. Maçın sonundaki savunmamızla, hücumumuzla ve aldığımız her şeyle geri dönmeyi başardık. Soyunma odasında konuştuğum şey var, o da bunun bir takım oyunu olduğu ve biz de bugün takım oyunuyla kazandık.” dedi.

Nigel Hayes-Davis: Harika bir takım galibiyeti aldık

Bazı pozisyonları takım olarak çok iyi bitiremedik. Bu maç uzatmaya gitmemeliydi. Hücum ribauntlarına baktığınızda aynı hatayı tekrar tekrar yaptık. Bu hücum ribauntları onları tutan nokta oldu. Marko’nun o son harika üçlüğü sayesinde uzatmaya gidebildik ve harika bir takım galibiyeti aldık.

Carsen Edwards: Hepimiz bir olduk, takım olduk

Güzel sözleriniz için teşekkür ederim ama ‘ben’ demek çok doğru olmaz. Bir kişinin yaptığı bir şey değildi. Hepimiz bir olduk, takım olduk. Skor üreten oldu, ribaunt alan oldu, savunma yapan oldu. Bunu takım halinde yaptık. Bizim için çok önemli momentum. Maç maç ilerliyoruz. Bugün kazanmak çok önemliydi. Daha iyi olacağımıza inanıyorum."