BASKETBOL

Başantrenörümüz Dimitris Itoudis, Olympiacos maçı sonrası açıklamalarda bulundu

31 Ocak 2023 Salı 23:35

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımızın Başantrenörü Dimitris Itoudis, Olympiacos’a 93-73 mağlup olduğumuz maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.
 
Dimitris Itoudis maçı, “Olympiacos’u tebrik ediyorum. Bu akşam daha iyi oynadılar. Biz ne kadar hazırlanmış da olsak onların hücumunu, savunmasını, temposunu kontrol etmek adına ne yaptıysak Olympiacos karşılık vermeye hazırdı. Zaten deplasmandaki %63’lük üçlük yüzdesi çok şey söylüyor. 10-24’le başlamamız bizi acıttı ve maçın tamamında da sıkıntı yarattı. Farkı 13 sayıya kadar indirebildik ama sonunu getiremedik. Bugün olmadı. Taraftarlarımıza teşekkür ediyorum, inanılmaz destek verdiler. Biliyorum üzgünler. Biz de üzgünüz. EuroLeague çok uzun maraton. Önümüzde çok fazla maç var. Cuma günü oynayacağımız Alba Berlin maçına onları bekliyorum.” sözleriyle değerlendirdi.
 
Ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başantrenörümüz Dimitris Itoudis şu ifadeleri kullandı:
 
“İlk baştaki gerekli rotasyonu yapamamıştık. Ne yaparsak yapalım cevapları hazırdı. İnanılmaz iyi bir takım. Çok iyi bir sinerjileri ve oluşumları var. Çok iyi kimyaları var. Bu bir gecede oluşan bir şey değil.  Bir takımın deplasmanda %63’lük üç sayı üretmesi lider olmalarının önemli sebeplerinden biri.”
 
Doğrulara ve yanlışlara bakmamız gerekiyor. Olympiacos ve Alba Berlin’in stilleri çok farklı. Almanya’daki de çok farklı bir maçtı. Taraftarın inancı ve güveni bizim için çok önemli. Peşinden koştuğumuz bir hedefimiz var ve başından beri koşmaya devam ediyoruz Play-Off’larda olmak için.”