BASKETBOL

Başantrenörümüz Aleksandar Djordjevic ve kaptanımız Melih Mahmutoğlu, Bayern Münih galibiyetini değerlendirdi

04 Nisan 2022 Pazartesi 23:30

Başantrenörümüz Aleksandar Djordjevic ile kaptanımız Melih Mahmutoğlu, Turkish Airlines EuroLeague 2021-22 sezonu 26. hafta (erteleme) maçında karşılaştığımız Bayern Münih’i 81-76 mağlup ettiğimiz maçın ardından açıklamalarda bulundu.
 
Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında maçı değerlendiren Başantrenörümüz Aleksandar Djordjevic, “İlk iki çeyreği iyi oynadık. Oyunu iyi açtık, topu iyi paylaştık, sahayı iyi koştuk, iyi savunma yaptık ve onların hatalarını lehimize çevirdik. Üçüncü çeyreğe ritimsiz başladık. Oyun kurmakta problem yaşadık. Rakibimizin çok kolay seri yakalamasına izin verdik. Bu bölümle ilgili net bir açıklamam yok ama takım olarak oyunun devamında karakter gösterdik ve geri gelmeyi başardık. Benchten gelen oyuncuların katkısı, onlardan alabildiğim enerji çok değerli. Sakatlıktan dönen oyuncuların performanslarının yukarı gidişat göstermesi önemli. Taraftarlarımızın desteğiyle geri geldik ve kazanmayı başardık. Bu karşılaşma 11 Şubat’ta dolu bir salonda coşkulu bir şekilde kazandığımız Real Madrid maçından 3 gün sonra oynanmalıydı. O dönem ne kadar motive olduğumuzu çok iyi hatırlıyorum. Sezonun geldiği nokta itibarıyla play-off iddiamız kalmamışken en büyük zorluk noktalarımızdan biri motivasyon. Bunu bugün taraftarlarımızın desteğiyle kazandık ve iyi bir mücadele ortaya koyduk.” dedi.
 
Marko Guduric’in sakatlığıyla ilgili soruya, “Çok ciddi gibi gözükmüyor ama ilerleyen günlerde kontrol edip durumuna bakacağız.” yanıtını verdi.
 
Jan Vesely’nin aldığı teknik faulle ilgili soruya Djordjevic, “Daha sakin olmalı. Tepkilerini daha sakin bir şekilde ortaya koymalı. Hırsını, kazanma isteğini görebiliyorum, anlayabiliyorum ama daha sakin olmalı.” cevabını verdi.
 
Markel Starks’ın performansıyla ilgili soruyu ise Djordjevic, “İyi bir performans ortaya koydu. Bulduğu 3 sayılık bir isabet var. Özgüvenli bir oyuncu. Bunu sahaya yansıttı. Afyon’da iyi bir maç çıkarmıştı. Fiziksel olarak da iyi durumda. Buraya geldikten sonra sakatlık yaşayan oyunculardan biriydi. Takım olarak Nando’nun gelişini yakından takip ediyoruz. Özellikle maçların son anında net bir liderlik, topa hakim olma, oyun kuruculuk özelliği kısalarda aradığımız noktalar.” şeklinde yanıtladı.
 
Fenerbahçe TV’ye konuşan kaptanımız Melih Mahmutoğlu ise, “Bu maçı Real Madrid maçından sonraki normal zamanında oynayıp ve 3 galibiyetimizin de elimizden alınmadığı şekliyle oynamış olsaydık çok farklı olacaktı. Belki de şu an kesin play-off konuşuyor olacaktık. Maalesef bu durumdayız. Artık konsantremiz Türkiye Ligi’nde ama burada kalan maçları da kazanmak her zaman önemli. Bugün de öyle oldu. İyi başladık. İkinci yarıda tempomuz düştü. Onun dezavantajıyla geri düştük. Kolay olmayacağı belliydi. Mücadeleyle iyi bir maç çıkardık. Taraftarımız da destekledi, teşekkür ediyoruz onlara. Buradaki son EuroLeague maçımızdı. Türkiye Ligi devam ediyor. Orada şampiyon olmak için her şeyimizi vereceğiz.” dedi.