BASKETBOL

Başantrenörümüz Aleksandar Djordjevic ve oyuncularımız galibiyeti değerlendirdi

04 Şubat 2022 Cuma 01:04

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız,  EuroLeague mücadelesinde deplasmanda AX Armani Exchange Milano’yu 60-71 yendi. Maçın ardından Başantrenörümüz Aleksandar Djordjevic ve oyuncularımızın açıklamalarından derlediklerimiz şöyle: 
 
Başantrenörümüz Aleksandar Djordjevic: Hem hücum da hem de savunmada çok organizeydik

Başantrenörümüz Aleksandar Djordjevic: “9’da 8 yapmak ve böyle bir maçı kazanmak inanılmaz. Takımımla çok gurur duyuyorum. 40 dakika boyunca inanılmaz oynadılar. Hem hücum da hem de savunmada çok organizeydik. Çok akıllı oynadık ve rakibin tuzaklarını okuyarak, o tuzaklara düşmedik.  Savunmayı çok odaklı şekilde oynadık. Oyunculara hep söylüyorum: ‘Aklınızda huzur ve sakinlik, yüreğinizde hep ateş olması gerek’ diye. (İlk maçtaki farklı mağlubiyet) Öyle bir mağlubiyetten sonra böyle bir motivasyon oluyorsa, oyuncularda inanılmaz bir karakter var demektir. Muhteşem bir şey. İşimi yapmaktan dolayı çok mutluluk duyuyorum. Demek ki onlara bir şeyler aktarabiliyorum. Bu çok güzel bir duygu.  Her türlü zorlukla savaşan bir takım olduk. Hem takım, hem kulüp içinde; birlik, bütünlük ve beraberlik var."

Devin Booker: Her topa atladık

Oyuncumuz Devin Booker: “Bu maçın çok önemli olduğunu biliyorduk. Bu galibiyete ihtiyacımız vardı. Maçın başından sonuna kadar çok iyi savaştık. Ekstra gayret gösterdik, enerji ortaya koyduk. Her topa atladık. Milano bizim için burada büyük bir meydan okumaydı. Deplasmanda böyle bir takıma karşı galip geldiğimiz için çok mutluyum. Bugün yapılması gerekeni yaptık ve her yerdeydik.”

İsmet Akpınar: Çok önemli galibiyet

Oyuncumuz İsmet Akpınar: “Çok zor bir deplasmandı. Her maç çok çok önemli. İnşallah böyle devam edeceğiz. İlk maçtaki farklı mağlubiyet bizi ekstra motive etmiştir."