KULÜP

Başantrenörümüz Dimitris Itoudis ve oyuncumuz Marko Guduric'in maç önü görüşleri

07 Aralık 2022 Çarşamba 10:46

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, Turkish Airlines EuroLeague 2022-23 sezonu 12. hafta maçında Alba Berlin’e konuk oluyor. Yarın akşam Mercedes-Benz Arena’da oynanacak maç öncesi  Başantrenörümüz Dimitris Itoudis ve oyuncumuz Marko Guduric açıklamalarda bulundu.
 
Mücadelenin zorluğuna dikkat çeken Dimitris Itoudis, “Çok enerjik ve atletik bir takımla karşılaşacağız. Alba Berlin 40 dakika boyunca konsantre ve motive kalarak enerjilerine cevap vermemiz gereken bir rakip. Alba çok ciddi bir takım. Çok iyi bir teknik ekip tarafından yönetiliyorlar. Hücumda alan paylaşımını çok iyi yapıyorlar ve savunmada da farklı dizilişlerle ve uzun beşlerle sahada kalabiliyorlar. Sonuç olarak bu bizim mutlaka kazanmamız gereken bir karşılaşma. Alba Berlin'in tüm maçlarını izledik. Onlara büyük saygı duyuyoruz ve maça da kesinlikle bu yaklaşımla çıkacağız.” dedi.

Marko Guduric ise, “Özellikle Real Madrid mağlubiyetinin ardından çok kritik bir maça çıkacağız. Tekrar galibiyet serisine başlamak istiyoruz. Bu zor bir maç, aslında Alba Berlin ile oynanan maçlar her zaman çok zorlu geçiyor. Hiçbir zaman pes etmiyorlar. 20 sayı önde ya da 20 sayı geride olsalar bile hep aynı oyunu sergiliyorlar. Bu nedenle 40 dakika boyunca odaklanmak ve konsantre kalabilmek kilit noktalar olacak.” ifadelerini kullandı.