BASKETBOL

Fenerbahçe Beko 82-68 Tofaş

20 Kasım 2022 Pazar 20:03

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 2022-23 sezonu yedinci hafta maçında Tofaş’ı konuk etti. Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda oynanan ve maç boyunca üstünlüğünü koruyan Ekibimiz, parkeden 82-68 galip ayrılarak 7’de 7 yaptı ve namağlup unvanını sürdürdü.

Takımımızda Johnathan Motley 20 sayıyla maçın en skorer oyuncusu oldu.

Genel Sekreterimiz Burak Çağlan Kızılhan da karşılaşmayı takip etti.

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, Tofaş karşısında mücadeleye; Johnathan Motley, Scottie Wilbekin, Nigel Hayes-Davis, Devin Booker ve Nicholas Calathes beşiyle başladı.

Hava atışı sonrasında ilk hücum hakkını kazanan Fenerbahçemiz, Motley’in isabetiyle karşılaşmanın açılış basketini buldu. Berk Uğurlu’yla ilk sayılarını bulan Tofaş karşısında Johnathan Motley ve Nigel Hayes-Davis’le üretken olan Ekibimiz 7-4’lük üstünlüğü yakaladı. Konuk takımın Robert De Juan Gray’le maça ortak olma girişimlerini Motley ve Scottie Wilbekin’in 3 sayı çizgisinin gerisinden sergilediği performansla sonuçsuz bırakan Takımımız 13-6’yı yakaladı. Nick Calathes’in de skor yüküne ortak olduğu çeyreğin bu bölümünde fark çift hanelere geldi (18-8). Tyler Ennis ve Emre Tanışan’la maç içinde varlık göstermeye çalışan Bursa temsilcisine Calathes ve Motley’le cevap veren Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız ilk çeyreği 26-18 önde tamamladı.

Mustafa Kurtuldum ve Robert De Juan Gray’le ikinci çeyreğe hızlı başlayan Tofaş, skoru 27-23’e getirdi. Takımımız bu bölümde kenardan gelen oyuncuları İsmet Akpınar ve Samet Geyik’le skor avantajını korudu (32-27). Çeyrekte son 3 dakikanın içine 37-29’luk üstünlükle giren Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımızda skor dağılımının tüm oyuncularımıza skorborda yansıdığı ikinci periyotu 43-33 önde geçti.

%69 iki sayı, %35 de üç sayı performansıyla ilk yarıyı tamamlayan Takımımız; rakibi karşısındaki 18 ribaund ve 10 asistlik performansıyla da istatistiklerde öne çıktı.

Üçüncü çeyrekte ilk basketler konuk ekip Tofaş’tan geldi (43-38). Rakibine Motley’in 6-0’lık serisiyle cevap veren Fenerbahçemiz, skoru 49-38’e getirdi. Scottie Wilbekin’in dış atışlarıyla skor yüküne ortak olduğu çeyrekte, uzunlarımızın da boyalı alan performansıyla final çeyreğine 64-48’le önde giren taraf Fenerbahçemiz oldu.

Carsen Edwards ve Devin Booker’ın basketleriyle hızlı başladığımız çeyrekte son 5 dakikanın içine 76-59’la önde giren Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız; parkeden 82-68 galip ayrıldı.

Skor dağılımımız: Motley 20, Samet 13, Wilbekin 11, Metecan 9, Calathes 8, İsmet 6, Booker 6, Hayes-Davis 4, Şehmus 3, Edwards 2.

Karşılaşmanın istatistiklerine ulaşmak için tıklayınız.

Basın Fotoğrafları