BASKETBOL

Başantrenörümüz Dimitris Itoudis ve oyuncumuz Metecan Birsen’in maç önü görüşleri

19 Ekim 2022 Çarşamba 21:12

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımızın, Turkish Airlines EuroLeague 2022-23 sezonu 4. haftasında konuk edeceği Valencia Basket maçı öncesi Başantrenörümüz Dimitris Itoudis ve oyuncumuz Metecan Birsen açıklamalarda bulundu.
 
Yarın akşam Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda oynanacağımız maça ilişkin görüşlerini aktaran ve taraftarlarımızı salona çağıran Dimitris Itoudis, “İstanbul’a üst üste iki maç kaybederek gelmiş olmalarına rağmen karakter göstererek son EuroLeague şampiyonunu mağlup etmiş bir takımla oynayacağız. Bu karşılaşmada 92 sayı buldular ve iyi bir oyun oynadılar. Toplamda 16 üçlük buldular ve bunların 12 tanesi iyi yaratılmış, hazırlanmış üçlüklerdi. Topu iyi paylaşıyorlar ve geçiş hücumlarında iyiler. Valencia genç ve tecrübeli oyuncuların karışımından oluşuyor ve takım kimyalarını buna göre oluşturdular. Çift maç haftasındayız ve Valencia bize İstanbul’a mücadele etmek için geldiğini gösterdi. Biz de onlara cevap verebilmeliyiz. Buradan taraftarlarımıza tekrar seslenmek istiyorum. Bize çok yardımcı oluyorlar ve oyuncularım onları enerjisini fazlasıyla hissediyor. Onlardan maça gelmelerini ve salonu doldurmalarını bekliyorum.” dedi.
 
Oyuncumuz Metecan Birsen ise, “EuroLeague’de çift maç haftasının ikinci karşılaşmasına çıkacağız. İki günde bir maç yapıyoruz ancak bir kez daha taraftarlarımızın önünde oynayacak olmak bize ekstra enerji sağlıyor. Valencia iyi bir takım. Anadolu Efes’e karşı deplasmanda aldıkları galibiyet güçlerini ve potansiyellerini ortaya koyuyor. 40 dakika boyunca konsantre olmalı ve iyi bir oyun sergilemeliyiz. Taraftarlarımızın da bizim yanımızda olacaklarını biliyoruz.” şeklinde konuştu.